![]() |
![]() ![]() |
![]() |
fortelady |
![]()
|
Musafir ![]() |
eu kinezaresc in weekend (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) sa vedem ce o iesi... (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
De-abia astept sa ne spui ce-ai facut si cum ti-au iesit bunataturile... (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
Tu kinezaresti, eu italienesc la cererea copilului, azi pasta, maine pizza. Prajitura nu stiu, eu am zis c-as face o boema, fiica-mea a zis ca mai bine sa nu fac nimic si sa jucam ceva, azi a venit cu ideea ca i-ar surade niste eclere... (IMG:style_emoticons/default/zapacitul.gif) |
|
|
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,440 Joined: 21-February 06 Member No.: 235 ![]() |
Marbella cum faci pasta de macese? Am facut varza rosie cu smantana e buna.Kalua ziceai ca mai pui si bucatele de mar, nu-i schimba gustul? miss eu pasta o cumpar de la un centru de fructe dintr-o localitate aproape de noi, o pun la fiert cam 30' fara zahar si dupa aceea adaug (la punga de 5 kg) 2,5 kg zahar si o fierb pana picatura de pasta pusa pe farfurie nu mai curge. Astazi o rulada de porc umpluta cu ciuperci si ardei, cartofi cu cimbru si ulei de masline, ciorba de fasole boabe cu ciolan.Vreau sa fac si o painica la cuptor si desert vreau sa incerc o reteta noua de chec numai din 3 oua. |
|
|
![]()
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 3,295 Joined: 1-July 07 From: Flower power Member No.: 1,880 ![]() |
La noi se gaseste la piata in bidoane dar n-am curaj sa iau ca habar n-am ce baga in el.Am crezut ca faci tu din macese.
Am facut un bors de legume si o sa fac o friptura de vitel cu sos la cuptor. Daca mai am vreme fac,niste cornulete cu vanilie. |
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Pentru andria
Taci si inghite (dupa Radu) 500 g malai 1 l lapte 200 g smantana 200 g unt 250 g telemea nu prea sarata 6 oua Se face o mamaliga mai moale din malai, lapte si smantana. Se unge o forma termorezistenta sau o oala cu unt si se asterne un start cu jumatate din mamaliga, se presara 2/3 din telemea si 100 g unt. Se acopera cu mamaliga, in care se fac cu fundul polonicului lacasuri pentru oua. Se sparge in fiecare lacas cate-un ou, se rade branza si se pune cate o bucatica de unt pe oua. Se da la cuptor. "Putina slanina afumata, tocata marunt, ceva felioare de carnati si un praf de piper, asezate intre straturi, fac si mai atasanta aceasta veche mancare de casa ciobaneasca" (Radu) |
|
|
![]()
|
|
Tratabil ![]() ![]() Group: Tratabil Posts: 150 Joined: 3-October 07 From: azi sunt aici, maine nu stiu...plecata undeva...(cu pluta) Member No.: 2,352 ![]() |
(IMG:style_emoticons/default/wub.gif) (IMG:style_emoticons/default/pupaceala.gif) kalua, te iubesc. (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) asta era reteta. mersi mult mult mult mult de tot (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif)
|
|
|
fortelady |
![]()
|
Musafir ![]() |
De-abia astept sa ne spui ce-ai facut si cum ti-au iesit bunataturile... (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Tu kinezaresti, eu italienesc la cererea copilului, azi pasta, maine pizza. Prajitura nu stiu, eu am zis c-as face o boema, fiica-mea a zis ca mai bine sa nu fac nimic si sa jucam ceva, azi a venit cu ideea ca i-ar surade niste eclere... (IMG:style_emoticons/default/zapacitul.gif) din pacate am uitat acasa camera (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) asa ca nu am pozat. dar ce am facut: - creveti +caracatita la abur (cu cateva buchete de broccoli langa ele) - in loc de apa jos in cratita am pus apa+vin+ceapa +ardei (si la sfarsit am recuperat sosul care mirosea foarte fain si am pus o lingura de amidon si cativa catei de usturoi in el). caracatita am lasat-o la marinat in sos de soia vreo ora daca nu mai mult, pana i-a venit randul la pregatit - sos de avocado (scriu reteta da' nush unde se incadreaza -la sosuri?) - nu mai facusem pana acum edit: e aici - pui cu lamaie (reteta ta (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) ) - pui cu alune - reteta de pe net adaptata putin - am vrut si orez cu legume dar pana la urma am facut un basmati simplu. cam asta a fost (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) mamei i-a placut, la fel si mie si lu' sora-mea (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Sa va fie de bine!
Bre, dar ati prestat ceva mancare, nu gluma! (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Eu de-abia am facut aluatul pentru pizza, pentru copil fac Margherita, pentru noi cu sunca de Parma si rucola, salivez numai cand ma gandesc. |
|
|
fortelady |
![]()
|
Musafir ![]() |
cate putin din fiecare fel (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Asta a fost pizza mea in stare necoapta, copilul a mancat-o asa, noi ne-am pus sunca de Parma, rucola si parmezan taiat in felii de-alea infim de subtiri.
(IMG:http://i37.photobucket.com/albums/e77/karina_luana/Pizza.jpg) |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 5th May 2025 - 11:19 PM |
|