IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

262 Pages V  « < 10 11 12 13 14 > »   
Closed TopicStart new topic
> Meniu pentru saptamana viitoare, Idei pentru diversificare
Cleo
post Mar 8 2006, 01:05 PM
Post #111


moderator
*******

Group: V.I.P.
Posts: 6,061
Joined: 8-December 05
From: Montreal
Member No.: 34



merci fetelor ... Marbella eu m-am servit de la tine si iote ca n-am mai intrebat (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/nusepoate.gif) (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/tongue.gif) ...

kalua ce-s alea galusti de boemia? as face si eu ceva cu rata in week-end, insa ultimele care le-am nimerit erau prea din cale afara de grase.
am facut supa de rata cu taietei de casa (pfuu ce m-am muncit la ei) dar a fost tare tare buna ... pe varza inca n-am incercat dar astept reteta ta daca ai timp sa o scrii.

va pup de ziua noastra si sa fiti fericite!!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kalua
post Mar 8 2006, 07:11 PM
Post #112





Musafir






uite-asa arata galustele de Boemia (numai garnitura din poza, binenteles):
(IMG:http://www.aboutpixel.de/data/thumbnails/4/boemische_knoedel.jpg)
Si rata mea a fost grasa, dar omu' meu mi-a transat-o, a scos numai pieptii si copanele, din care am facut friptura (am uns prima data cu sare si piper carnea, am prajit-o un pic in tigaie, apoi am mutat-o in tava, am adaugat niste supa, bucati de morcov si ceapa si multa verdeata italieneasca uscata. Toate bucatile cu partea cu piele in jos. Dupa vreo trei sferturi de ora le-am intors, dar de-cum tot trebuie unse cu sos, ca sa ramane frageda carnea si sa se formeze crusta).
Din aripi, gat, oase am facut supa, iar din grasime plus piele ramasa am facut untura si jumari. Eu folosesc iarna untura de gasca la gatit, se spune ca e mai sanatoasa decat uleiul!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kalua
post Mar 11 2006, 05:09 PM
Post #113





Musafir






Nu mai faceti de mancare sau tineti la secret bunatatile voastre din bucatarie? (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/huh.gif)

Eu fac acum niste camembert in bacon la cuptor, diseara bucati de file de porc umplute si mere coapte cu sos de vanilie. Maine antricoate de vita cu broccoli (pun niste foite de migdale deasupra broccoliului) si salata verde.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cleo
post Mar 11 2006, 06:27 PM
Post #114


moderator
*******

Group: V.I.P.
Posts: 6,061
Joined: 8-December 05
From: Montreal
Member No.: 34



mda ...as vrea eu cateodata sa gateasca altcineva ...eu am dat-o pe carne tocata fac ciorba de perisoare, vroiam sa fac ardei umpluti dar am gasit niste ardei asa de mari ca am zis ca-i fac ardei umpluti desfacuti adica toata compozitia de umplutra plus ardei facuti piure ca sos si cu garnitura de orez, apoi mai fac un papricas de pui si fac niste "nokelli" adica garnitura facuta din apa, ou si faina, trecuta pritr-o sita cu ochiuri mai largi si fierte in apa .... apoi vreau sa fac prajitura aia galusi de simleu ....dar mai am pana acolo.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kalua
post Mar 18 2006, 07:08 PM
Post #115





Musafir






Eu am primit comanda de pizza, asta o voi face azi. Si voi incerca o noua reteta, de-a lui Jamie.
Maine fac varza anatolica (varza dulce, carne tocata, telemea si un sos de rosii/lapte/ou).
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kalua
post Mar 23 2006, 08:24 PM
Post #116





Musafir






Luni am mancat resturi, marti niste fleici cu broccoli (peste broccoli niste foite de migdale usor rumenite) si salata, ieri am facut o coptura cu faina de naut si telemea plus salata de castraveti. Azi fac gulas cu smantana (de vitel) cu galuste a la Boemia.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kalua
post Mar 25 2006, 08:07 PM
Post #117





Musafir






Se pare ca nu intereseaza pe nimeni (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/laugh.gif) , dar eu tot va zic: azi file de miel marinat cu ceapa rosie si conopida. Maine friptura de porc la cuptor (cu crusta) cu fasole verde.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cleo
post Mar 26 2006, 01:21 PM
Post #118


moderator
*******

Group: V.I.P.
Posts: 6,061
Joined: 8-December 05
From: Montreal
Member No.: 34



ok! am venit!

se pare ca-n proportie de 99% numa' kalua si eu gatim .... kalua ce crezi? la ele, "colegele" noastre de forum gatesc partenerii (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/magindesc.gif) .... ia sa-i pasez si eu sotului meu cartea de bucate! ...
second taught ....noooooo ca tin la viata mea !

-eu am facut ciorba de porc (nimic de adaugat aici0
- apoi am facut 2 mancaruri dintr-o revista ungureasca
una e mancare greceasca zic ei: prajesti pulpe de pui partea de sus, apoi adaugi 1-2 legaturi de ceapa verde si 3-4 catei de usturoi pisat si le lasi acolo sa se imprieteneasca, apoi (scrie reteta) sa pui vreo 5 rosii tocate (depinde de cantitate pe care o vrei of course) eu am pus piure de rosii (nu bulion ca v-am zis ca nu ma omor dupa gust) si masline verzi de-alea umplute, oregano si la spre sfarsit se mai da gust cu putin vin alb si se aseaza usor vreo 3-4 felii de lamaie cat sa parfumeze mancaree. e bunaaaa!

- apoi au o sectiune: parada wok- ului

am prajit carne de vita taiata fasii subtiri, apoi am lasat sa fiarba mai mult in suc propriu dar am dres-o sa nu o ard cu putina apa .... cand s-a fiert se adauga un morcov mai mare taiat felii subtiri si mazare vreo 300gr (poate fi din aia congelata) se lasa vreo 5 minute apoi se adauga un cartof mijlociu taiat cuburi de 1 cm si 2 cepe rosii mijlocii taiate tot in cuburi de 1cm. ....inca 5 minute si gata, legumele trebuie sa ramana crocante!

separat se fierb 300g spaghete se scurg se pun deoparte...

intr-un wok (o tigaie incapatoare cu margini mai inalte) se pun cateva linguri de ulei cand s-a incins aruncam 4 catei de usturoi taiati fasii subtiri, apoi punem spaghetele si mai prajim 1-2 minute cui ii place picant poate adauga o lingurita de boia iute. Adaugam carnea cu legumele prajim vreun minut, punem o lingura rasa de amidon, sos de soia nu prea sarat le amestecam si gataaaa!

sa aveti o super saptamana (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/kiss.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ala80
post Mar 26 2006, 01:26 PM
Post #119


Oli, Popeye's babe
*******

Group: Membru de Onoare
Posts: 4,290
Joined: 7-February 06
From: Bucuresti
Member No.: 194



eu am facut ieri mancare chinezeasca (sweet and sour) pt el si mazare cu pui pt mine.
pt saptamana viitoare vreau sa fac: snitele de peste si pui cu ciuperci si smantana pt mine; snitele din piept de pui si tocanita de pui cu rosii multe si legume (+mamaliguta) pt el.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kalua
post Mar 29 2006, 11:06 PM
Post #120





Musafir






ala, bine ca nu ai mai multi membri ai familiei, ai sta zi-lumina sa faci mancare pentru fiecare-n parte (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/biggrin.gif)
La mine se mananca ce fac eu, cui nu-i place a avut ghinion si poate sa-si ia ceva rece din frigider (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/smile.gif)

Ieri am facut o fasole batuta, iar azi muffini picanti cu salata.
Maine fac nautul cu sunca (reteta de la h), iar vineri si sambata cred ca ne vom hrani la restaurant ca am activitati caritabile si vin acasa seara rupta-n doua.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

262 Pages V  « < 10 11 12 13 14 > » 
Closed TopicStart new topic
4 User(s) are reading this topic (4 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



Lo-Fi Version Time is now: 6th May 2025 - 07:00 PM