![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
cleolica, paine de-aia cu migdale nu-i de mine, nu ca n-ar fi bune in sine. Le lipseste crema bre! (IMG:style_emoticons/default/judge.gif) (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Insanatosire grabnica! Eu mai am iahnie cu afumatura de ieri, deci azi nu bucataresc. Gata, eu am incheiat-o cu salatele verzi, rosiile, ardeii, vinetele, nu mai gasesc de calitate si de-astea de Spania & Co. ma lipsesc (si cand scriu asta ma gandesc la cartea pe care si-a cumparat-o Nimphe (IMG:style_emoticons/default/spiteful.gif) ) si am inceput-o cu fasolea, varza, lintea si dintr-astea. saru`mana deja mi-e mai bine. cat despre coarnele de gazela io zisei ca nu-s spectaculoase, astea (cornuletele in general) sunt bune langa o ceasca de cafea, ceai etc. Nici eu nu numesc prajitura decat ceva ce are crema (IMG:style_emoticons/default/nea.gif) (IMG:style_emoticons/default/judge.gif) me 2 (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) am mancat la un sushi shop o salata amestecata: salata verde, endive si radichio (poza) cu somon afumat, fasii de ardei rosu, seminte de susan, un sos cremos cu gust de arahide si altu picant si fasii de-o leguma galbena (credeam ca-i tot ardei dar e mai tare, mai fibroasa) pe care inca n-am identificat-o (IMG:style_emoticons/default/detective.gif) .... daca stie cineva s-o scrie aci repejor (IMG:style_emoticons/default/help1.gif) moacele alea-s bestiale ... io-te-o p-asta (IMG:style_emoticons/default/tease.gif) so senchiu aghen for zi atenshion (IMG:style_emoticons/default/thanks.gif) (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/100_2635.jpg) |
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Cleolica, nu stiu de leguma aia galbena, dar am o povestioara cu o leguma dintr-un chutney cu bucatele de legume in el de la indian. Si era ceva verde-maroniu neidentificabil in el. Data trecuta n-am putut intreba ce-i ca aveau nuntasii in casa, dar ieri a trebuit sa dea explicatii nenea seful. Auzi, dom'le, mango necoapta. (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif) Pe care gospodina din nordul Indiei o pune cateva ore la uscat, la soare (bucatarul de aici le executa in cuptor), apoi sunt puse la borcan in ulei de mustar cu condimente si plante...Deci de nefacut pentru noi. (IMG:style_emoticons/default/crying.gif)
Eu fac acusi niste painici bune de tot. Pe maine, ca se duce copilu' la ai mei, am propus spaghetti cu creveti in sos de telemea. |
|
|
![]()
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 3,295 Joined: 1-July 07 From: Flower power Member No.: 1,880 ![]() |
Azi am facut fasole cu ciolan. Maine vreau sa fac savarina sper sa-mi si iasa.
|
|
|
![]()
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
intru (din pacate) intr-o perioada in care sotul meu va fi mai mult plecat. Eu nu prea mananc mancare gatita (IMG:style_emoticons/default/zapacitul.gif) (tot din pacate) ...cred ca de oboseala, asa c-o sa-i fac zilnic copilului ceva, deci am sa incep sa gatesc in cantitati mici (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
aveam resturi de cascaval care vroiau s-o ia la vale si niste cabanos prin frigider, de pe vremea musafirilor si-am facut o pizza aseara. ung blatul cu sos de rosii, presar oregano (sau alte condimente de va plac: maghiran, ierburi de provence etc)- cabanos taiat rondele (deja-l "prajisem' in cuptor. intr-o cratita cu capac, se pune f putina apa si carnatii, se rumenesc perfect, as recomanda metoda asta in loc de prajitul in tigaie) am pus si ceapa rondele, ardei rosu, masline si cascavaluri. (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/100_2660.jpg) |
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Cleolica (IMG:style_emoticons/default/pupaceala.gif)
Iaca peste ce reteta am dat la soacra-mea, pentru resturi mai cremoase de branza (inca n-am incercat-o, cred ca azi o s-o incep totusi ca prea s-au adunat camemberturi si branzeturi mucegaite in frigider si nu cred ca le dovedim la timp. Eu o sa pun si niste bucatele mici - poate dau pe razatoare - de Gouda ca si ala sta in frigider si nu-l mai ia nimeni in seama): Formaggio conciato (Bros) - pasta din resturi de branza la borcan 800 g branzeturi (precum Gorgonzola, Pecorino tanar, Robiola, etc) 1 ardei iute tocat foarte marunt 4 linguri Grappa 1 1/2 piper negru macinat 100 ml ulei de masline 2 linguri otet de vin rosu Branzeturile se faramiteaza sau se taie marunt de tot si se amesteca cu celelalte ingrediente. Se pun intr-un borcan cu capac infiletat, sa nu intre aer. Se pune borcanul la rece. Se amesteca in borcan la 2-3 zile. Dupa 2 luni este gata de mancat (cica se formeaza o pasta condimentata). Tine foarte mult in frigider si se consuma ca atare, pe paine sau la mamaliga. |
|
|
![]()
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 3,295 Joined: 1-July 07 From: Flower power Member No.: 1,880 ![]() |
Am facut ieri savarina. Prima incercare a fost vineri seara dupa reteta lui cleo cu drojdie nu mi-a iesit poate de la drojdie ca am scos-o din congelator.A doua am luat-o din cartea de bucate mi-a iesit dar nu e ca cea care am mancat-o in copilarie la tanti care avea grija de mine cand ai mei era la servix. Aia era miraculoasa un munte de frisca si un gust ce nu l-am mai simtit de atunci la savarine. O sa mai try data viitoare cu mai multa frisca cam 800ml - 1000ml cred.
Trebuie sa-mi iau o forma de savarina din cea mare. Ma gandeam sa fac si eu o pizza pana m-au linistit si copilul si sotul au zis ca nu vor. Cred ca fac niste snitele de piept de pui spre bucuria copilului. Kalua ce-i aia Grappa? |
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Grappa e tuica de struguri.
|
|
|
![]()
|
|
Ieri am facut niste melci dupa retea lui Jamie din aluat de paine si cu umplutura unul cu nutella, banane si nuci macinate el zicea migdale da' eu nu prea sunt asa fan migdale si celalalt cu kaizer cu mai multa carne, mozzarella si parmezan, oua fierte, rosii uscate pasta eu am pus pasta de rosii si busuioc. Mie mi-a placut cea cu nutella, sotului meu cealalta. Cred ca o sa-i incerc cu mac tre' sa fie buni.
Azi am facut pilaf cu carne de pui. |
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Eu am facut ieri si alaltaieri un fel de salata boeuf un pic calduta cu resturile de roastbeef, azi urmeaza salata de avocada (imi ploua in gura numai cand ma gandesc la ea).
|
|
|
![]()
|
|
Cum salata boeuf un pic calduta o incalzesti la microunde?
|
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 5th May 2025 - 03:39 AM |
|