![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Post
#1221
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
missn coca e una dospita si nu prea indulcita.
la placinetle cu branza in clipa in care ai adaugat zaharul daca nu te misti cu viteza luminii s-a lichefiat toaata compozitia. eu de data asta am pus zahar mai mult decat de obicei in coca si deloc in umplutura care-a fost ricotta (seamana cu urda) si deci nu era acra. deci dupa ce dospeste desparti in bucati (daca e cazul) intinzi foaie pui compzitia , rulezi si dai la cuptorul incins pana-i rumena coca c'est tout! cantitatile la mine sunt la ochiometru deci faina, zahar, drojdie, 2 oua, ulei spre sfr...cam ca la cozonac |
|
|
![]()
Post
#1222
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 3,295 Joined: 1-July 07 From: Flower power Member No.: 1,880 ![]() |
Apai cam asa o fac si eu da nu-mi iese asa aratoasa. Uite ca nu stiam de faza cu zaharul si branza si de multe ori am patit-o de mi s-a flescait branza am zis ca era prea slaba ca intr-un timp faceam cu branza dietetica ca habar n-aveam ca e si din aia grasa care se termina mult m. repede si cand mergeam la cumparaturi gaseam doar dietetica. Multumesc Cleo (IMG:style_emoticons/default/pupicei.gif)
Azi am facut sarmale si supa cu galusti.Nu mai fac prea curand sarmale ca m-am saturat de atata stat in bucatarie.Am vrut sa fac si o placinta cu branza da' n-am mai avut chef. Poate maine. |
|
|
![]()
Post
#1223
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
heeelooou girlies trageti chiulul din bacatarie vaz
oops stai ca si eu fusei absenta azi am facut doar felul 2, sunt numai io si copilul, pate chinois ca-i place si chiftele pt acelasi motiv. Desert mandarine. |
|
|
kalua |
![]()
Post
#1224
|
Musafir ![]() |
Pe fruntea mea a cam scris restaurant saptamana asta, iar azi m-a calcat familia mare, am facut fondue chinezesc. Antreuri tot felul de chestii cumparate, iar desert un Tiramisu de la Rosie (asta a fost cadoul ei, o galeata de Tiramisu facut de ea (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif) . Pentru cine nu stie: Rosie e o colega de-a mea, a fost maritata cu 2 italieni, a trait o buna parte din viata in Italia si face cel mai bun Tiramisu pe care l-am mancat vreodata. Mi-a zis toate trucurile ei, si-al meu iese bun tare, dar ii lipseste totusi acel ceva care-l are numai Tiramis-ul ei).
Maine fac o amestecatura in wok cu resturile de la fondue. |
|
|
![]()
Post
#1225
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
Kalua apropo de tiramisu ....am cumparat odata de la un italian o alta marca de mascaporne decat cele 2 existente in magazinele mari.
A iesit cel mai bun tiramisu facut de mine si-am avut si revelatia cu ocazia asta tu stii sigur ca folosesti acelasi mascarpone , aceeasi cafea, piscoturi ca italianca? Poate acolo o fi explicatia (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
kalua |
![]()
Post
#1226
|
Musafir ![]() |
Ingredientele-s aceleasi. (IMG:style_emoticons/default/closedeyes.gif)
|
|
|
![]()
Post
#1227
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 3,295 Joined: 1-July 07 From: Flower power Member No.: 1,880 ![]() |
Ieri am facut blatul de tort azi il termin. Tre' sa fac ceva ciorba acra de legume si o sa fac o fasole scazuta fara carne ca mi-e pofta de fasole simpla cu muraturi. Mi-au iesit anul asta niste muraturi delicioase for the first time. Probabil ca mai fac si niste friptura de porc in vasul de lut.
Probabil ca e si pofta cu care faci o prajitura. Si eu cand am pofta sa fac o praji imi iese mai buna decat cand nu sunt chiar asa dispusa dar trebuie totusi s-o fac ca avem musafiri. |
|
|
kalua |
![]()
Post
#1228
|
Musafir ![]() |
Si eu oi face saptamana asta iahnie de naut, poate si niste fasole.
Vineri e ziua lui Mr. kalua si m-am hotarat sa mancam acasa, nu sa mergem in deplasare. Vreau sa fac Chateaubriand cu conopida, sos olandez, fasole verde cu cubulete de bacon. |
|
|
kalua |
![]()
Post
#1229
|
Musafir ![]() |
Pentru vineri am inceput cu Chateaubriand-ul, am trecut la turnedouri alla Rossini si am ajuns pana acum la piept de rata de Barbarie. (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) Fara sos, numai pieptul pe salata, asa e comanda actuala.
Azi fac camembert si cambozola in sunca, n-am mai facut de mult si ajunsese doar o mancare des facuta iarna. |
|
|
![]()
Post
#1230
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
Pentru vineri am inceput cu Chateaubriand-ul, am trecut la turnedouri alla Rossini si am ajuns pana acum la piept de rata de Barbarie. (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) Fara sos, numai pieptul pe salata, asa e comanda actuala. Azi fac camembert si cambozola in sunca, n-am mai facut de mult si ajunsese doar o mancare des facuta iarna. Kalua draga mea tu vorghesti limbi straine. Ce bunatati faci tu acolo? am facut aseara o mancare de mazare (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) si am fript niste puple de pui la grill (au gust ca de pe gratar) apoi o budinca de macaroane cu branza (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) ce aiurea suna pe langa a la Rossini, cambozola etc (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 5th May 2025 - 02:59 PM |
|