IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

262 Pages V  « < 129 130 131 132 133 > »   
Closed TopicStart new topic
> Meniu pentru saptamana viitoare, Idei pentru diversificare
asgaard
post Jan 23 2008, 11:13 AM
Post #1301

Obsedat

Group: Obsedat
Member No.: 670

multumesc, miss, apai asa imi permit si eu s-o mananc, mama o face cu putina afumatura si cu patratele de omleta la sfarsit, e o nebunie, dar tocmai dietetica nu poti zice ca e (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) mie-mi place cum se umfla patratelele alea in ciorba (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
daca iau salata azi din piata diseara o fac si eu dupa reteta ta
Go to the top of the page

+Quote Post
Cleo
post Jan 23 2008, 01:33 PM
Post #1302

moderator

Group: V.I.P.
From: Montreal
Member No.: 34

mersi misss (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
mersi asgaard suna bine toate alea (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

acum daca tot ati pomenit ciorba hai sa v-o introduc si pe gabriela_k . Am sa pun copy paste pt ca mi-a dat permisiunea. O sa mai vin si cu altele. Explicatiile sint pt incepatori ceea ce noi rar facem (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ))

<Ciorba de salata verde

Avem nevoie de:
1- 3 capatine de salata verde
2- 2 cepe mari
3- 1 capatina de usturoi
4- 1 cutie de smintina
5- 1 packet de bacon felii(500gr.)
6- 6+2 oua medium size
7- 2-3 linguri de otet
8- marar verde sau uscat(cam 2 linguri)
9- sare cam 2 linguri
10- ½ lingura piper

Se ia o oala de cam 6-7 L si se umple cam 3/4cu apa rece.
Se pune apa cu sarea,usturoiul presat marunt si ceapa tocata marunt,la fiert la foc medium-maxim, sa fiarba.
Se spala si se taie salata cam de 2 degete latime si se pune la scurs.
Luam bacon si asa in felii cum este la packet,il taiem cam de 1 deget latime.
Luam o tigaie care nu lipeste sau tigaie normala si punem putin ulei ca sa putem cali si reduce bacon-ul,il aducem la stagiul de jumerii.(vezi picture).Cind jumerii sunt gata ii scoatem pe o farfurie si in grasimea ramasa sau o putem scurge(optional), facem o papara de oau din 6 buc.O rupem in bucati mici cu lingura sau o taiem in bucati mici cu cutitul.
Eu facind papara in tigaie am sfarimat ouale prin amestecare in tigaie cu lingura de lemn.
Cind si papara este gata o scoatem pe o farfurie.
Luam salata care a sta la scurs si o punem in oala,in apa care fierbe.Lasam salata sa fierba cam 5-10 min doar atit cit sa se inmoaie.Adaugam imediat bacon-ul si papara de oeu dupa care oprim focul.
Intre timp,cu cele 2 oua ramase crude ,le separam galbenusul de albu;iar cu cele 2 galbenusuri le frecam cu smintina, otetul si mararul tocat marunt.Le amestecam pe toate intr-un castron mare.
Lasam ciorba sa se opreasca din fier sis a se ajeze bine,cam 15 min dupa care luam ca 5-6 cups din ciorba si temperam sminina din castron.Dupa fiecare cup de ciorba adugata in smintina amesteca ca sa nu se taie smintina de la cioba calda,Asa procedam pina aducem smintina la aceasi temperatura cu ciorba,dupa care varsam smintina peste ciorba ramasa in oala.Amestecam usor dupa care se poate servi adaugind otet dupa gustul fiecaruia.
Aceasta ciorba sta f. bine la frigider citeva zile bune.

Ptr. cine vrea sa excluda bacon-ul,o poate face fara probleme dar nu se poate exclude omleta >

(IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/1-4.jpg) ;(IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/2-3.jpg) ;
(IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/4-1.jpg) ;(IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/6.jpg) ;
(IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/7.jpg)

+Quote Post
asgaard
post Jan 23 2008, 02:57 PM
Post #1303

Obsedat

Group: Obsedat
Member No.: 670

wow, Cleo, asta e si mai criminala decat ce ziceam eu, mama nu-i pune smantana (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
eu am luat niste file de pangasius, ca toata lumea il lauda, parca vad ca n-o sa aiba nici un gust. cred ca merge facut pane mai degraba, sau sa caut vreo reteta cu multe condimente, in caz ca e pestele prea fad

+Quote Post
kalua
post Jan 23 2008, 03:05 PM
Post #1304

Musafir

Mie mi se face pielea de gaina numai cat vad supa asta. (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) La fel e si cu cea de visine. (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)

Pangasiusul e intr-adevar cam fad la gust. La noi la cantina este cel putin o data pe saptamana, pane, dat numai prin ou si prajit, la grill cu unt cu plante pe el. Acasa am luat o singura data.

+Quote Post
Master of Norule...
post Jan 23 2008, 05:07 PM
Post #1305

V.I.P.

Group: Membru de Onoare
From: Flower power
Member No.: 1,880

Si eu am luat o data pangrasius si nu mai iau e si gras pe langa ca mare gust n-are.
Mie nu-mi placea ciorba de salata din cauza oului aluia cu bacon mi se intorceau matele. Asta asa light imi place.
Supa de visine Kalua visez urat (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) daca vad asa ceva aia nu-mi place nici mie, in copilarie am stat cand veneam de la gradi pana venea mama de la servix la niste sasi si cand facea asa ceva oma nici nu puneam lingura in ciorba, noroc ca nici nepoatele ei nu mancau asa ca mai incerca ea din cand in cand da' nu prea avea pe cine convinge.
Azi am facut fajitas de pui. Cand fac mancarea asta intru in orgasm papilogustativ vorba doctoresei. Sunt m. mult decat fan si ii place si fiica-mii care nu manca sosul ala de guacamole si fasolea, da' in rest e OK pt. ea.

+Quote Post
pescarush
post Jan 23 2008, 07:32 PM
Post #1306

Musafir

yummy, supa de salata. noi suntem mancatori de asa ceva. ia sa fac si eu pe sambata, si asa nu stiam ce sa le mai fac copchiilor astora, ca stramba din nas la toate supele si ciorbele (exceptie supa asta si supa de carne).
ma duc azi la italieni sa-mi iau bacon.
uuufff, supa de visine imi dadea si mie cosmaruri cand eram copil. (IMG:style_emoticons/default/crying.gif) mereu ii spuenam mamei sa nu mai faca compot cu ceapa (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)

This post has been edited by pescarush: Jan 23 2008, 07:34 PM

+Quote Post
kalua
post Jan 23 2008, 07:42 PM
Post #1307

Musafir

D-apoi ce sa va mai spun eu. moldovianca, cand am dat prima data cu ochii de visinile cu ceapa... (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) Dar la fel a fost si cu salata fiarta, cu bacon sau fara in ea, de mine nu-i. Am avut o matusa in Deva, mare gospodina, facea intotdeauna dintr-asta cand mergeam pe-acolo si era sezon de salata. (IMG:style_emoticons/default/closedeyes.gif) Nu mai spun ca se facea si la cantina internatului si mai toatze rubedeniile din Ardeal o puneau de-o supa dintr-asta cand ii vizitam. (IMG:style_emoticons/default/sad.gif)

+Quote Post
pescarush
post Jan 23 2008, 07:45 PM
Post #1308

Musafir

kalua, ce neamuri sadice ai. (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)

+Quote Post
Cleo
post Jan 23 2008, 07:59 PM
Post #1309

moderator

Group: V.I.P.
From: Montreal
Member No.: 34

mie-mi place tare ciorba de salata desi cred ca n-am mancat de vreooooo 20 de ani (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)

iar cea de visine mai cu sila o mancam
o data, la camin fiind, am zis sa le fac la fete surpriza si sa le fac supa de visine. Ceapa n-am pus dar am pus vegeta (IMG:style_emoticons/default/morderis.gif) si ele stateau asa la distanta si-mi spuneau stramband din nas "sa crezi tu ca mancam asa ceva" (ele erau din Teleorman n-au auzit niciodata de grozavenia asta de supa ...compot de visine cu vegeta (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) ) .... n-a iesit rea supa mea dar a sfarsit la WC ca io cata supa de visine sa mananc singura?? (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)

+Quote Post
fortelady
post Jan 23 2008, 08:50 PM
Post #1310

Musafir

pai nu, in TR nu se face asa ceva (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) nici macar ciorba de salata
da' vreau sa incerc (aia de salata)

+Quote Post

262 Pages V  « < 129 130 131 132 133 > » 
Closed TopicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 6th May 2025 - 01:44 PM