![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Obsedat ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Obsedat Posts: 414 Joined: 1-November 06 Member No.: 670 ![]() |
m-ati omorat cu ciorba de salata, fac si eu in week-end, ca am pascut toata salata deja
ulei de masline + usturoi + ardei iute + creveti + lamaie = miam-miam; + paste pentru cine isi permite eu as manca orez cu creveti... am niste creveti din aia mici in congelator special pentru asta, ii mai salut din cand in cand si trec mai departe... |
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Mie mi-e mila sa bag creveti in suc de rosii. Cel mai mult imi plac (proaspeti, dar pe-aici nu prea am de unde sa-i iau) prajiti, aproape la sfarsit pus usturoi taiat in felii si chiar la sfarsit patrunjel.
|
|
|
![]()
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
Mie mi-e mila sa bag creveti in suc de rosii. Cel mai mult imi plac (proaspeti, dar pe-aici nu prea am de unde sa-i iau) prajiti, aproape la sfarsit pus usturoi taiat in felii si chiar la sfarsit patrunjel. banuiesc ca pescarush are din cei gata fierti si gustul nu mai e asa grozav. Nu suc de rosii ci sos ... ceva gen creveti marinati. Nu ne potrivim la gusturi zilele astea (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) )))) am mancat in Panama cu Mr Cleo dintr-o farfurie ca asa era portia: platou cu fructe de mare . O bunatate. Majoritatea erau prajite si unele usturoiate si cu lamaie: creveti, calamari, caracatite (la BBQ), homari etc .... excelente!! acu imi ploua-n gura |
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Sos de rosii am vrut sa scriu, nu suc. (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)
La aia deja fierti nu ma pricep, n-am luat niciodata. |
|
|
pescarush |
![]()
|
Musafir ![]() |
ai dreptate cleo, sunt fierti. (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) si curatati deja. (IMG:style_emoticons/default/322.gif)
mersi, cred ca voi incerca sosul de rosii, ca sa mai schimb, ca pana acum ii faceam si eu prajiti in ulei de masline, cu usturoi si lamaie. cred ca merg si niste legume langa ei. mersi fetelor. (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif) btw, cleo, copiii abia asteapta sa le fac supa de salata, au salivat numai cand au vazut baconul si le-am spus unde am de gand sa-l pun. (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) a, si am stabilit meniul pe zilele urmatoare: maine, mult-pomenitii shrimpi cu legume si paste chinezesti cu sos de soia (pentru copii) sambata, of course, supa de salata (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) si friptura de miel. asa bine arata pulpa, ca am si trantit una in carut la cumparaturi. daca intra consortii pe-aici, vor constata cu surpindere ca s-a declarat saptamana supei de salata pe elady. (IMG:style_emoticons/default/iloveelady.gif) This post has been edited by pescarush: Jan 25 2008, 04:15 AM |
|
|
![]() ![]()
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administratori Posts: 6,891 Joined: 9-November 07 From: Sibiu Member No.: 2,591 ![]() |
Ciorba de fasole boabe, snitel si mai vad eu pana diseara (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif)
Kalua,ti-am urmat sfatul si fierb mai multa fasole (toata punga).Folosesc cat imi trebuie si restul,la congelator pentru o alta data.Cum de nu m-am gandit pana acum sa fac asta? (IMG:style_emoticons/default/trozneala.gif) |
|
|
![]()
|
|
Obsedat ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Obsedat Posts: 414 Joined: 1-November 06 Member No.: 670 ![]() |
Eu folosesc pentru ciorba de fasole boabe de la conserva si le pun la sfarsit. Asta ma face o gospodina rea ? (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif)
|
|
|
![]() ![]()
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administratori Posts: 6,891 Joined: 9-November 07 From: Sibiu Member No.: 2,591 ![]() |
Nu stiu!Nu am folosit niciodata!
Eu folosesc metoda traditionala:pus la inmuiat de cu seara in apa fiebinte,schimbat apa de 2/3 ori si apoi fierberea la foc minuscul cateva ore pana ajunge la "consitenta "dorita.E o munca grea si dureaza mult.Mai ales ca fasolea e pretentioasa.Risti sa fierbi la ea de te saturi si tot sa nu se inmoaie. Dar rezultatul e fantastic de bun daca iese totul cum trebuie. (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif) |
|
|
![]()
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
Teo daca ai inmuiat-o de cu seara n-are cum sa nu se fiarba mai repede. Vezi ca bulionul , sosul de rosii si restul de surate cu rosii iti transforma boabele-n gloante si poti fierbe si 3 zile ca nu se mai inmoaie. Rosiile se pun mereu spre sfarsit.
Da' chiar o iahnie de fasole eventual cu ciolan n-am mai facut de tare demult. aici fasolea se fierbe foarte repede, cred ca i-au facut "ceva" altfel nu-mi explic fenomenul. |
|
|
![]()
|
|
azi iar am fost prin magazine mai speciale: si-am vazut si fleur de sel (nu stiu insa de ce-i sepciala), de la magazinul arabesc am cumparat halva simpla si cu cacao (n-am mai mancat de ani si ani) , cas de vaca si feta grec, salata de icre, niste prajituri (aici fii-mea si omul meu s-au dus) babas aux rhum (savarine) si un soi de chou a la creme mai altfel.
azi am facut o ciorba de vita, linte cu smantana, raita si butter chicken din condimente gata amestecate. Excelent cu o singura observatie. am uitat complet ca pot fi hooooooooooot .... cred c-o sa beau 2 l de apa pana ma culc. De-abia-mi fac (mentin (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) ) tenul de zana ca al 2-lea desert (IMG:style_emoticons/default/zapacitul.gif) clatite facute azi dimineata de sotul meu ah printre altele am intrat si-ntr-o fruterie (magazin de legume si fructe adica) .... uuuaaaaa ce-i acolo, legume pe care nu numai ca nu le-am vazut niciodata dar citindu-le denumirea, am constat ca nici n-am auzit vreodata (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) si-s chiar foarte foarte multe feluri. Ce sa mai spun despre cum s-or gati .... |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 6th May 2025 - 06:56 PM |
|