IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

262 Pages V  « < 138 139 140 141 142 > »   
Closed TopicStart new topic
> Meniu pentru saptamana viitoare, Idei pentru diversificare
Cleo
post Feb 11 2008, 08:50 PM
Post #1391


moderator
*******

Group: V.I.P.
Posts: 6,061
Joined: 8-December 05
From: Montreal
Member No.: 34



h. facu asa:
-ciorba de pui (nothing special)
- rizoto cu dovleac butternut prajit/rumenit in tigaie (tare-i bun) inainte de a-l pune peste orezul prajit cu niste ceapa si usturoi, apoi totul aromat cu parmezan
- am prajit innabusit niste carne de porc taiata cuburi doar asa cu sare , piper si boia.
- sambata seara am prajit la cuptor cartofi (i-am uns putin cu ulei + condimente si asa pusi in tava) albi si din aceia dulci (nu cred ca sint inca in tara) si am facut hamburgeri: carne tocata, sos Worcestershire si cascaval ras (asta-i compozitia) ...ies cam seci dar cu salata, rosia , ceapa, castravetele si alte dressinguri e bun.
- am facut niste biscuti cu copilu' ... aveam o forma primita cadou cine stie cand si acum ne-am jucat cu ea
- apoi am facut un tort Eszterhazi : migalos dar bun, are blat din albusuri si nuca iar crema de vanilie. O sa pun reteta cat de curand


kalua io tot cu ochii-n food tv dar nici nu stiu ce sa spun mai intai (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) ...l-am, vazut IN SFARSIT si pe Jamie al vostru facea aseara felurite vraji cu fasolea (mi s-a umplu gura cu apa)

pt Paste am vazut o idee faina de miel: mielul pe gratar, o mamaliga cu ciuperci porcini si rosii uscate, intai pusa la rece sa se intareasca apoi fripta pe gratar alaturi de niste legume : ardei, zuchinii si eventual ciuperci tot la gratar
Si pt a completa carnea gremolata de menta: coaja de lamaie + menta + usturoi (exista si cea cu patrunjel) ...mmmm ... o sa revin cu reteta exact daca va intereseaza


no, s-avem o saptamana faina (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Fanny
post Feb 11 2008, 09:02 PM
Post #1392


Moderator Global
*******

Group: Membru de Onoare
Posts: 5,946
Joined: 17-January 07
From: Bucuresti
Member No.: 1,055



Ce minunatii ai pregatit, hasulica!
Eu am prestat ieri saramura de pui a doctoressei si pui cu susan. Astazi am facut o salata de varza alba cu un morcov si am rezolvat treaba cu mancarea.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kalua
post Feb 11 2008, 09:40 PM
Post #1393





Musafir






cleo, in ziua in care ai scriss de televiziunea gastronomica am dlat si eu fuguta acasa si mi-am cautat gusto-tv-ul meu, dar a disparut in ceata (IMG:style_emoticons/default/closedeyes.gif) si n-am avut timp de-atunci sa-l caut in nebuloasa tuturor programelor pe care le prindem.

Ma tot tin si eu sa fac Eszterhasy, dar n-am apucat. Mananc de fiecare data cand prind asa ceva in Austria. I-ai facut modelul specific pe glazura? Cum ti-a iesit? Chiar ma gandesc acum ca l-as putea face de Paste, dar ar trebui sa exersez la modelul cu pricina, sa nu ma rada matusa-mea si taica-meu, care le stiu bine pe astea.

In Egipt erau numai cartofi dintr-aia, tare i-au placut fiica-mii. Nici pe-aici n-am vazut, dar i-am luat dintr-aia dulci si-am fericit-o.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cleo
post Feb 11 2008, 10:31 PM
Post #1394


moderator
*******

Group: V.I.P.
Posts: 6,061
Joined: 8-December 05
From: Montreal
Member No.: 34



- la glazura care-i din albus, zahar praf si o lingura de apa trebuia mai mult cantitativ ca sa-mi acopar capacul nu foarte reusit. Modelul e tare dragut si ar fi iesit fain daca faceam mai multa glazura din asta
- ai reteta? eu am gasit-o in ungureste...ce nu mi-a placut a fost ca spunea ca se fac 5 etaje pe forme de diametru 23cm insa dupa cum se exprima trebuiau bagate toate in acelasi timp si tinute cate 18 minute >pai de unde naiba atatea forme? Eu am pus in tava mea mare de la aragaz si-am taiat apoi foaia in 2 insa e f migaloasa. Am uns bine bine hartia cerata si tot nu s-a desprins cum trebuie. Sint 50g de faina la 12 albusuri (IMG:style_emoticons/default/ohmy.gif) ....
- apoi un secret de la TV in toate amestecurile unde albsurul trebuie sa stea tzeapan secretul e cream of tartar care tine albusul ferm ... chipurile se gaseste peste tot, eu n-am apucat sa-l caut.
- e un tort tare bun insa la aspect mai am de lucrat (IMG:style_emoticons/default/nesigur.gif)

mama cand a fost aici intr-o vara a luat vreo 2 cartofi din astia sa-i puna in gradina insa nu le-a priit , seamana la gust cu dovleacul (bostan) copt.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
roxanica10
post Feb 11 2008, 10:39 PM
Post #1395





Musafir






Cleo, apropo de apele alea de pe torturile d-nei Mimi: mi-a spus ca pune peste jeleu niste ness/cafea si o intinde cu cutitul. Nu prea am inteles eu procedura, dar asa mi-a explicat. Pun imediat poza si cu ultimul tort de ziua lui Mr. roxanica, la topicul cu pricina.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kalua
post Feb 11 2008, 10:52 PM
Post #1396





Musafir






Aici nu este nicio crema tatareasca dintr-asta. Si ma indoiesc ca tortul asta avea in reteta originala nu stiu ce chimicale in ele, doar e o reteta veche tare. Am chiar mai multe retete pentru ea, in unele nu e clar cum se coc blaturile, dar in altele scrie clar "pe rand".
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cleo
post Feb 11 2008, 10:57 PM
Post #1397


moderator
*******

Group: V.I.P.
Posts: 6,061
Joined: 8-December 05
From: Montreal
Member No.: 34



io crema de tartar am strecurat-o-n discutie doar pt ca veni vorba de albusuri n-am pus nimic ciudat in tort
de copt daca o sa mai fac le coc pe rand am calculat ieri 18 X 5 ...no way sa-mi pierd atat vreme insa pt astfel de tor trebuie sa ai timp sa te ocupi doar de el ... eu faceam si restul de feluri (IMG:style_emoticons/default/zapacitul.gif) (ca de obicei!)

facuse unul intr-o seara niste cosulete din meringue superbe si a pus crema de-asta la batutul albusurilor, cam o jumatate de lingurita.
Daca gasesc si e asa ca-n poveste reviu

Roxi fain tip ...o sa incerc si eu sa vedem ce-o iesi.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Andreea_M
post Feb 11 2008, 11:31 PM
Post #1398





Musafir






ma duc sa bucataresc - doar niste pui inabusit (ori la punga daca mai am, ori la vas cu capac) umplut cu suncam usturoi si cu ceva burieni si muuuuuulte legume pe alaturi (preparate la wok sau prin alte parti)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kalua
post Feb 11 2008, 11:50 PM
Post #1399





Musafir






Vinetele alea fripte (date prin ou cu nu stiu ce si prin parmezan) n-au iesit cine stie ce, in schimb omleta aia e buna tare: se bat ouale cu plante italienesti, putin usturoi tocat, sare, piper. Se poate adauga si putin lapte, eu n-am pus. Bucatile de vinete se pun intr-o tigaie teflonata cu putina apa, cu capac. Cand s-a evaporat apa se toarna ouale. Eu am pus si restul de parmezan pe deasupra. Se coace cu capac, fara sa se intoarca.

Maine fac ratatouille si niste snitele de curcan (natur pentru adulti, vienez pentru copil).
Go to the top of the page
 
+Quote Post
asgaard
post Feb 12 2008, 09:02 AM
Post #1400


Obsedat
****

Group: Obsedat
Posts: 414
Joined: 1-November 06
Member No.: 670



Vreau si eu ratatouille sau orice cu vinete ! Macar o salata de vinete tot o sa fac, ca am vinete coapte in congelator.
Intrebare tampita : vreau sa fac placinta cu peste a lui Jamie, dar sa inlocuiesc cartofii de desupra, oare cu ce ar merge mai bine ? Conopida, gulie, ceva de genul ?
Go to the top of the page
 
+Quote Post

262 Pages V  « < 138 139 140 141 142 > » 
Closed TopicStart new topic
2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



Lo-Fi Version Time is now: 11th May 2025 - 09:58 PM