IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

262 Pages V  « < 142 143 144 145 146 > »   
Closed TopicStart new topic
> Meniu pentru saptamana viitoare, Idei pentru diversificare
asgaard
post Feb 21 2008, 10:51 AM
Post #1431

Obsedat

Group: Obsedat
Member No.: 670

Supa de rosii (am facut doua serii, ca prima s-a mancat rapid, desi a fost cu rosii de la conserva), peste marinat in sos de soia, ghimbir, usturoi, lamaie si ce condimente am mai gasit, salata de andive din astea mici si fragede, mancarica de ardei copti de care ziceam, pe care am facut-o garnitura la peste. Pentru diseara am niste piept de pui sa-l fac cu legume la tigaie si taitei de orez, chinese-style. In week-end cred ca ma indur si fac o prajitura, as vrea un cheesecake, sa vedem.
Go to the top of the page

+Quote Post
Master of Norule...
post Feb 21 2008, 01:51 PM
Post #1432

V.I.P.

Group: Membru de Onoare
From: Flower power
Member No.: 1,880

Cum e mancarica de ardei copti, imi zici si mie si reteta de peste marinat. Multumesc.
Eu am facut ieri peste cu bere nu mai incerc combinatie de carne cu bere m-am lecuit, mie nu mi-a placut deloc.

+Quote Post
asgaard
post Feb 21 2008, 02:21 PM
Post #1433

Obsedat

Group: Obsedat
Member No.: 670

Mancarica de ardei copti : se pun o ceapa si un catel de usturoi intr-un pic de ulei de masline (eu nu le calesc, pun si apa), se adauga ardeii copti dintr-un borcan si taiati fasii (vara evident faci cu ardei proaspeti copti) si apoi rosii din conserva taiate, daca ai la sfarsit putin busuioc tocat. Cu ardeii din borcan iese dulce-acrisoara, fiindca au stat in otet, mie imi place mult. Pestele l-am lasat sa zaca in zeama de care am spus (ca era file de peste alb, fara gust) si l-am pus in tigaia cu teflon. Din cauza cantitatii mari de zeama de lamaie si a ghimbirului a iesit foarte suculent si racoros.
Voiam si eu sa incerc peste sau pui cu bere, e chiar asa rau ? Ca sa nu stric berea degeaba (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

+Quote Post
Teocris
post Feb 21 2008, 02:54 PM
Post #1434

V.I.P.

Group: Administratori
From: Sibiu
Member No.: 2,591

Peste cu bere nu am facut niciodata(si nici nu am auzit de reteta asta (IMG:style_emoticons/default/blink.gif) ), dar pui cu bere am facut frecvent.Iese foarte bun.Am incercat si cu bere blonda si cu bere neagra. In ambele situatii nu am regretat nici un pic. A iesit foarte gustos. De asemenea, am facut friptura din carne de porc la cuptor, tot cu bere. La fel de reusita ca si cea de pui.
Sincer ,prefer varianta asta (berea)cand vine vorba de fripturi.Ies suculente si fara atata grasime. Berea neagra da o culoare foarte frumoasa pulpelor de pui (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif)
In concluzie,eu recomand berea la friptura de pui sau de porc la cuptor.

Reteta mea de pui cu bere:

-pulpe de pui, condimente pentru friptura(piper,cimbru,boia...),500 ml bere (blonda sau neagra dar neaparat cu alcool)

Pulpele se curata de eventuale resturi, se condimenteaza dupa gust(eu nu adaug sare pentru ca iese buna si fara), se aseaza intr-o tava putin mai adanca si se toarna berea . Se introduc apoi la cuptor(incins) si se lasa la foc moderat cca 40 minute. Din cand in cand se intorc pulpele in tava,astfel incat fiecare parte sa stea un pic in sos.
Pofta buna!

+Quote Post
kalua
post Feb 21 2008, 03:39 PM
Post #1435

Musafir

Eu n-am facut decat carne de porc cu bere, iese o minunatie. Eu una nu pun carnea in bere, ci o torn cam cu jumatate de ora inainte de-a fi gata carnea (si dupa aceea nu mai torn nimic pe carne). De obicei fac asta la carnea cu soric, iese o crusta de zici ca nu-i adevarat.
Am mai mancat gulas facut cu bere, buuuun tare.

+Quote Post
Master of Norule...
post Feb 21 2008, 07:00 PM
Post #1436

V.I.P.

Group: Membru de Onoare
From: Flower power
Member No.: 1,880

Sa stii ca asgaard ca si eu m-am gandit ca am stricat berea pe peste (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) , maine il dau la cutu din fata blocului ca nici eu nici sotului meu nu ne trebuie, fiica-mea ce sa mai zic nu manaca peste deloc. Acuma iau o pauza cu berea amestecata cu carne.
Azi am facut snitele de pui cu mazare cu morcovi mici fierte pe abur.
Ardei copti nu mai am eu mai imi bag vara in congelator si iarna ii rad si pun la sosuri sau la macaroane da' s-au terminat asa ca o sa cumpar si o sa fac si eu multumesc (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif) asgaard

This post has been edited by misssn7: Feb 21 2008, 07:03 PM

+Quote Post
Cleo
post Feb 21 2008, 08:06 PM
Post #1437

moderator

Group: V.I.P.
From: Montreal
Member No.: 34

aha!! toata lumea-i cu berea peste carne ...hai s-o adaug si pe cea de vita ...e bestiala!! eu cred c-asa o sa fac toate tocanitele in loc de apa pun carnea la fiert in bere

eu o sa cam am musafiri de maine incolo 2 saptamani ... unul singur e constat restul se schimba. Mergenm la ski
Aseara am facut lasagna si sarmale. Azi fac niste cozonac si creme patissier sa fac eclere ... insa ma mai pot razgandi. Aseara dupa atata munca si la servici si acasa nu mai stiu ce-am visat (ceva horor oricum ) insa am strigat tare "POLITIA! POLITIA! " ....sotul meu m-a trezit bland "ai visat " ... (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)
la mine vorbitul in somn e semn de oboseala maxima (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)

kalua si mie chicken butterul in plic mi s-a parut cel mai apropiat insa mama mia ce usturat e.
Imi place sa mananc (uneori) picant ... dar ce-au pus aia-n plic e lava

+Quote Post
kalua
post Feb 21 2008, 08:24 PM
Post #1438

Musafir

Stai cleolica, ca eu m-am specializat si la pungute, am incercat cred ca vreo 7 firme, pe unele le-am carat cu mine din tari exotice. Cel mai bun pentru limba noastra europeana e cel produs in Thailanda, firmaAsian Home Gourmet, nu-i iute si-i chiar delicat la gust.
Are printesa ta vacanta sau va duceti la ski la weekend?

+Quote Post
Cleo
post Feb 21 2008, 09:21 PM
Post #1439

moderator

Group: V.I.P.
From: Montreal
Member No.: 34

pai vezi ca era un secret .. o sa ma uit si eu mai pe indelete data viitoare

K. e in vacanta in prima saptaman din martie insa au niste "tabere" de zi si am inscris-o undeva unde ii invata sa danseze si o sa faca si putin teatru si cred c-o sa-i placa. E contra cost biensur insa e mai bine decat sa stau acasa cu ea, imi stric o saptamana de vacanta (din alea "multe" ... 3 adica) fara rost. Deci schiem in week-end si poate eu o sa-l duc pe varu-meu si in cele 2 zile libere pe care mi le iau. Sau il duc prin magazine (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)

+Quote Post
kalua
post Feb 23 2008, 02:35 AM
Post #1440

Musafir

Petrecere frumoasa, cleolica!

Eu mi-am propus pentru sambata medalioane de vita in sos de vin rosu cu esalote plus piure ori de varza de Bruxelles, ori de broccoli.

+Quote Post

262 Pages V  « < 142 143 144 145 146 > » 
Closed TopicStart new topic
5 User(s) are reading this topic (5 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 8th May 2025 - 08:04 AM