![]() |
![]() ![]() |
![]() |
kalua |
![]()
Post
#1491
|
Musafir ![]() |
Delphina, stai ca acum astept sa-mi scrie sau sa ma sune cei de la Sprüngli. Ciocolata cu pricina o dau numai imperecheata cu alta, i-am intrebat daca-i posibil s-o comand numai pe asta. Am si-o prietena careia i se pare ciocolata asta ingereasca, putem comanda muuuuulta impreuna. (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
In alta ordine de idei, habar n-am ce fac azi de mancare. Aseara am fost la mancat sushi. |
|
|
![]()
Post
#1492
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
am luat 2 fenicule ieri si ma duc sa caut reteta cu pricina
kalua ma duc sa-ti scriu ceva (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) stay tuned LE: Kalua am facut fenicul gratinat. E FOARTE fain!!!! am schimbat cate ceva in functie de ce-am avut in frigider: cascaval pecorino crotonese, iaurt (IMG:style_emoticons/default/nesigur.gif) si whiskey Chivas regal de 12 ani (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) ... rosie n-aveam decat una dar m-a salvat conserva. Sunca n-aveam dar aveam un salam cu sunca in tara ii spune Victoria, dar aici e 99% sunca deci e ok . Rezultatul? Exceptional. Ma duc sa va pun poze. Am foarte multe feluri de branzeturi ramase dupa musafiri: am tot mancat cu vin rosu (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) Cel mai mult mi-au placut Grana Padano, Gruyere elevetian si un cheddar vechi de cativa ani si chipurile special facut pt vin rosu. Cu feliute stravezii de cascaval vinurile au fost o minune. mmmm (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) h. pofticioasa (IMG:style_emoticons/default/thanks.gif) |
|
|
kalua |
![]()
Post
#1493
|
Musafir ![]() |
Auzi, da' tu ce fel de parmezan folosesti de l-ai intalnit pe Grana Padano doar acum? (IMG:style_emoticons/default/nesigur.gif) Sper ca nu l-ai taiat in felii, se taie in cuburi daca trebuie neaparat taiat, de fapt se "rup" bucatele din el.
Eu una ori Grana Padano, ori Parmigiano Reggiano. De maine seara mananc numai italieneste si sicilianeste, de-abia astept, salivez de pe-acum. Si iar caram cu noi macar jumatate de valiza de alimente cand ne-ntoarcem. (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) Azi fac varza anatolica. |
|
|
![]()
Post
#1494
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
reggiano, dar eu sa stii ca nu-s mare specialista la branzeturi (IMG:style_emoticons/default/blush.gif)
italianca de unde am luat grana padano scrisese parmigiano padano pe ambalaj cu scuza ca : ' nu prea stiu clientii de grana' oricum din cate am inteles cel din regiunea Reggiano e parmezanul parmezan (asa spunea si italianca), Grana Padano e foarte apropiat la gust si procedeu de fabricatie dar nu e exact aceeasi chestie. Feliute l-a taiat varu-meu vizitator si-am continuat la fel seara de seara. - azi fac o ciorba cu carne de vita cu legume multe, mi-am mai eliberat congelatorul - am si eu frunze de vita si am preluat ideea de la Teo, deci sarmale in foi de vita (s-o vad pe fii-mea ce-o zice) - o mancare cu ficat de pui si ceapa multa, e buna si rece pe vreo paine crocanta - cataif apropo de coca de cataif ieri am vazut o idee interesanta cu creveti de-aia mari infasurati in taitei de cataif si deep fried apoi serviti langa o salata stil grec (nu stiu totusi daca avea si feta , insa restaurantul grecesc era) si o vinegreta cu lamaie si ce-o mai fi fost in ea. Kalua sa faci poze de maine incolo (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) ..sicilianeste ( distractie placuta ) |
|
|
![]()
Post
#1495
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 3,295 Joined: 1-July 07 From: Flower power Member No.: 1,880 ![]() |
Acum ma apuc sa fac placinta cu carne ca al meu sot a zis aseara sa nu o mai fac si niste supa de rosii si poate fac si un tort de mere daca mai am chef.Ar trebui sa fac si niste spaghete pt. maine sa vad daca mai o sa am chef.
Spor la bucatareala celor care gatesc azi. |
|
|
kalua |
![]()
Post
#1496
|
Musafir ![]() |
Cleolica, creveti de-aia infasurati sunt si pe-aici, mie mi se par apetisanti tare ca aspect. Ca gust ii prefer fara 'nica pe ei. Grana Padano se poate folosi ca inlocuitor de parmezan, are un gust mai subtil. Si italienii folosesc branzica asta pe post de parmezan la unele mancaruri.
Eu am primit cadou de la italianul meu un cutitas de-ala de rupt parmezanul sau Grana Padano, asa arata (IMG:http://www.babygrana.com/immagini/COMPOSIZIONE2%20web.jpg) |
|
|
![]()
Post
#1497
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
fusei la cumparaturi ...mi-am luat oaaaaleee ..vai cat is de incantata (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif) da`ma duc si spun la topicul cu pricina
pe canalul meu preferat (stiti voi care (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) ) la unul din concursurile intre chefi tema a fost parmigiano reggiano... mama mia ce-au gatit si-atunci (imi ploua-n gura) au primit fiecare echipa vreo 2 roti de-alea mari de casval si au purces la treaba. Unul din sous-chefi s-a chinuit ceva sa rupa bucatele din parmezan ca-i tare ca chiatra (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) acum chiar ca ma duc sa gatesc. bune tare branzicile si scumpe pe masura |
|
|
kalua |
![]()
Post
#1498
|
Musafir ![]() |
De-abia astept sa vad ce ti-ai luat.
Ultima data cand am luat parmezan de la italianul de-aici mi-a trebuit o bucata mai mare si cred ca i-a trebuit si lui vreo 5 minute pana mi-a dat-o cu toate ca roata era injumatatita. (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) |
|
|
![]() ![]()
Post
#1499
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administratori Posts: 6,891 Joined: 9-November 07 From: Sibiu Member No.: 2,591 ![]() |
Eu am prestat urmatoarele:
- salam de biscuiti - varza anatolica (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif) - salata de cartofi cu ou,masline verzi si smantana Pun poze la topicul potrivit. kalua, da-mi voie sa spun ca familia mea s-a indragostit de varza asta anatolica. E o bunatate! In mod cert va mai fi prestata! |
|
|
![]()
Post
#1500
|
|
Moderator Global ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 5,946 Joined: 17-January 07 From: Bucuresti Member No.: 1,055 ![]() |
Am preparat orez basmati cu ciuperci. O nebunie nu alta! (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif)
|
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 11th May 2025 - 09:43 PM |
|