IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

262 Pages V  « < 167 168 169 170 171 > »   
Closed TopicStart new topic
> Meniu pentru saptamana viitoare, Idei pentru diversificare
Cleo
post May 24 2008, 03:57 PM
Post #1681

moderator

Group: V.I.P.
From: Montreal
Member No.: 34

kari am deschis usile. vii? (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif)

ar merge sigur cu aparat de shaorma. pt ca procedeul de coacere e la foc mocnit si prin invartire.
E mai simplu decat pare insa trebuie incercat in conditiile cerute de reteta. (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)

in copilarie cand ne-adunam tot neamul din partea lui tata undeva pe la una din matusile lui la tara se cocea paine de-aia cu cartofi pe cuptorul cu lemne, se punea pe felia de paine ceapa rosie dulce din gradina proprie si se picura cu slanina fripta in tepusa peste focul de tabara. La noi slanina se numea de fapt kaiserul adica avea si carne nu numai grasime.

apoi se facea kurtos, dar din ala micut cam cat palma de lung (pesemne numai asa forme aveau) ...ia imaginati-va munca acolo (IMG:style_emoticons/default/zapacitul.gif) ...noroc ca eram copil si nu trebuia sa particip decat la mancat (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)
am si-acum in minte cosul imens de paie 'tapetat`cu fata de masa alba si apretata pe care mormanul de kurtos oscila, sus jos-sus jos (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif)

norulet nu crez ca trebuie sa mergi pana la Ciuc pt o forma de-aia. Pe la vreun magazin de artizanat ar trebui sa gasesti. Eu l-am luat din Corund insa am vazut si la magazinul de artizanat din Odorhei.
Go to the top of the page

+Quote Post
Master of Norule...
post May 24 2008, 04:09 PM
Post #1682

V.I.P.

Group: Membru de Onoare
From: Flower power
Member No.: 1,880

Ajung eu la un mom dat Odorheiul e mai aproape si cand am fost la Covasna la Valea Zanelor i-am zis sa opreasca sa luam kurtos ca erau o gramada pe la Ozun cred, care faceau si ii puteam intreba, doar ca era tarziu am plecat pe la 1 din Brasov si n-am mai oprit deci urmatoarea excursie cand o fii poate ajungem la Odorhei. Multam Cleo (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif)
Si in Covasna tot din aia mici faceau cand eram copil si eram in vacanta la matusa in fiecare zi faceam o vizita la magazinul unde facea kurtosi calzi si tot timpul era o coada da' asa buni n-am mancat nicaieri.

+Quote Post
Cleo
post May 24 2008, 09:05 PM
Post #1683

moderator

Daca mergi prin sf Gheorghe Ciuc-ul e mai aproape . Mai e un drum tare fain spre Sighisoara insa nu ajungi in Sighisoara ci o cotiti spre Odorhei cu vreo 20km inainte parca. Anyway m-a apucat un dor de acasa (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif)

am facut supa crema de anghinare si-o tocana cu vitle si masline si rosii si vin rosu si busuioc.
mergem la niste prieteni peste vreo ora. S-au scos! Le duc juma de piramida! (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)

+Quote Post
kalua
post May 25 2008, 07:47 PM
Post #1684

Musafir

Am fost azi la oamenii aia de care ziceam c-o sa faca prajituri pentru mine azi. Ne-au asteptat cu micul dejun (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) , chiar vroiam sa va spun si data trecuta cand am fost acolo si-am uitat cum fac salata capreza (mozzarella cu rosii) mai nou: cu pesto, nu clasica cu frunze de busuioc, acet balsamico si ulei.
La capitolul prajituri m-am inamorat de cea de ciocolata, n-am mai mancat asa o bunatate noua la gust de veacuri. Nu arata spectaculos, avea jos un strat foarte subtire de blat, apoi un strat mai gros cu crocant de migdale in el (o nebunie crocantul asta, bucati foarte mici si subtiri, pocneau pe limba (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif) ), apoi un strat tot mai gros de mousse si glazura de-aia care ramane moale, ca o oglinda. Totul cu ciocolata. Din pacate cofetarul nu mai era acolo, asa ca n-am putut afla reteta.
Inainte de-a pleca au mai vrut hamesitii mei inca un snack, o supa-crema de cartofi fara gust accentuat de leguma asta, usor nucoasa, excelenta. Binenteles ca mai erau si multe alte chestii, dar in rest nimic care sa-mi ia piuitul.

+Quote Post
Fanny
post May 25 2008, 08:48 PM
Post #1685

Moderator Global

From: Bucuresti
Member No.: 1,055

M-a rasfatat socrela azi cu ciuperci la cuptor, peste pe scobitoare si salata de varza. O parte din resturi am luat si la pachet.
Dar pentru ca si maine sa avem ceva nou, am gatit o mancarica de fasole verde.

+Quote Post
Cleo
post May 26 2008, 03:13 PM
Post #1686

moderator

kalua am si eu o prajitura la care baza imi place de numai ia uite descrierea
"Mousse au chocolat sur base de feuilletine au praliné et au chocolat blanc, biscuit Joconde et glaçage au chocolat au lait. Décoration d'amandes grillées." si poza
...din pacate, la repezeala, n-am gasit si taiat ... il cheama Royal

(IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/gateau-royal-webjpg.jpg)

eu am avut revelatie la ceva foarte colorat ...parca nu-i chiar in forma asta si nici fructele nu erau in el dar cremele sint o nebunie !!

descrierea "Mousse aux framboises, , canneberges et hibiscus garnie d’une crème brûlée à la vanille fraîche, fond de biscuit macaron, canneberges au sirop et glaçage aux framboises." (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif)

(IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/Gateau_ibiscus.jpg)

+Quote Post
Master of Norule...
post May 26 2008, 03:20 PM
Post #1687

V.I.P.

From: Flower power
Member No.: 1,880

Al doilea tort imi suna asa bine si arata tare misto. Cremele alea 2 de deasupra, combinate cred ca sunt o gustosenie.
Nus de ce eu nu prea sunt fan mousse de ciocolata.
Deci saptamana asta sper sa nu mai fac prajituri, ca ieri am mancat dulce cat pt. toata saptamana.

+Quote Post
Cleo
post May 26 2008, 03:48 PM
Post #1688

moderator

o sa incerc s-o reproduc in curand.

pana una alta am o carte cu renumitii biscuiti macaron, care pot fi de la simpli la colorati foarte fisctichiu cu crema de aceeasi culoare.
o sa pun reteta dupa ce-i incerc

+Quote Post
kalua
post May 26 2008, 03:50 PM
Post #1689

Musafir

Mie mi se face pielea de gaina si-mpusc fuga unde vad cu ochii cand e vorba de capsuni, fragi si dintr-astea. Daca pe fructe mai pun gura in unele situatii criza, mousse-urile, dulceturile din astea (plus zmeura) imi intorc stomacul pe dos numai daca le simt mirosul. (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) Ce ti-e cu gusturile astea... (IMG:style_emoticons/default/zapacitul.gif)

+Quote Post
Cleo
post May 26 2008, 03:57 PM
Post #1690

moderator

hehe ai tu amintiri urate cu capsunile, ca eu cu chimionul (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)

in general nici eu nu ma omor dupa spume de fructe, inghetate de fructe, prajituri cu dulceturi nici atat etc insa consistenta la mousse-ul asta este ca al cremei de zahar ars si toate combinate sint o nebunie.

+Quote Post

262 Pages V  « < 167 168 169 170 171 > » 
Closed TopicStart new topic
2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 13th May 2025 - 03:40 AM