IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

262 Pages V  « < 16 17 18 19 20 > »   
Closed TopicStart new topic
> Meniu pentru saptamana viitoare, Idei pentru diversificare
bubulina
post Jun 7 2006, 09:48 AM
Post #171





Musafir






da da!

ce e ala naut?


QUOTE(ala80 @ Jun 7 2006, 10:32 AM) *
Am incercat si eu chiftelutele de ton, dar au iesit amare si imbibate de ulei. Poate ne spune kalua secretul. Poate ar trebui tavalite prin faina de naut.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Leea
post Jun 7 2006, 10:14 AM
Post #172


Incurabil
*****

Group: Obsedat
Posts: 744
Joined: 31-May 06
Member No.: 352



Chiftelute asemanatoare am facut si eu candva, dar cu peste proaspat (crap), fiert, dezosat si apoi bine stors in pumn. Nu-mi aduc aminte sa fi pus pesmet in ele, dar sigur le-am dat prin faina, ou si pesmet inainte de a le praji, ca pe snitele, ca sa nu se desfaca.

Mai mult mi-ar placea reteta de la Kalua, ca ar merge mai repede, sunt sigura, decat a mea.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kalua
post Jun 7 2006, 06:31 PM
Post #173





Musafir






Eu una nu dau nici chiftelutele "normale" prin faina la sfarsit, d-apoi prin ou si pesmet. (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/blush.gif)
De la ce sa iasa amare nici nu pot sa-mi inchipui. Poate numai daca puneti usturoi in ele (eu pun) si le prajiti la foc mare, sa se amarasca...
Iar lintea o fierb numai cu niste vegeta (ei bine, nu vegeta, ci un produs asemanator), ies un pic picante, numai bune ca garnitura.

Eu azi fac peste de mai multe feluri pe gratarul electric (pestele e la marinat acum) cu salata verde.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bubulina
post Jun 9 2006, 12:21 PM
Post #174





Musafir






azi o sa incerc sa fac reteta aceea cu clatite date de h. Numai ca nu am fost atenta ca e vorba de brinza ricotta. In fine, fac cu ce am acum.
Urmeaza apoi : chitelutele cu ton de la kalua, dar acum nu am linte! Am uitat!

eu nu prea fac mincaruri complicate. Sunt numai eu cu mine asa ca putin imi ajunge. Acum sunt la fratele meu asa ca o sa fac pt amindoi.

ahh, stie cineva cum se face salata salbatica...paraca era ceva cu otet si lapte! Cind ma duc acasa ma duc la buna la un trainning de gospodina!

ah fetelor care folositi faina la peste de ce fel de faina e vb, de porumb sau grau? Ma gindesc sa le dau asa cu faina si ou sa nu se desafaca...

o reteta ce-mi place mult: tea eggs - eu numai asa pot minca oua fierte

-ouale se fierb 5 min in apa
-se aduaga in apa sos de soia pana se ingreste, si se acopereste ouale
-oule trebuie inceput sa se bata cu o lingura, astefel incint se se crape dar sa nu li se ia coaja
se pune o lingurita de sare, de vegeta si o floricica mica chinezeasca (nu stiu numele)- nu e musai
- se lasa sa se fiarba la foc mic 1-2 h
- se lasa toata noapte asa, in sos
- dimineata doar se incalzesc un pic

eu le maninc asa le micul dejun, dar no nu-i musai sa fie lasate toata noaptea
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ala80
post Jun 9 2006, 02:17 PM
Post #175


Oli, Popeye's babe
*******

Group: Membru de Onoare
Posts: 4,290
Joined: 7-February 06
From: Bucuresti
Member No.: 194



Eu la peste folosesc faina de naut. E delicios. (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/smile.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
just blue
post Jun 9 2006, 06:47 PM
Post #176


Tratabil
**

Group: Membru
Posts: 52
Joined: 2-April 06
Member No.: 292



Bubulino, pestele il sarez, il dau prin faina de grau (mie imi place mai mult asta, dar e foarte bun si cu malai), il prajesc si gata! Nu e nevoie sa-l dai prin ou. Mai lipseste mujdeiul si stau vecinii la usa!
(IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/valea.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kalua
post Jun 10 2006, 01:58 PM
Post #177





Musafir






Eu vreau sa fac azi glass noodles cu ficat si niste legume (dovlecei si ardei, poate s-o pierde si vreo rosie pe-acolo), iar maine dovlecei umpluti cu telemea. La ambele mancaruri voi face si cate-o salata, bineneteles.

Mai vroiam sa-i spun bubulinei ca nu trebuie sa faci neaparat linte la chiftelutele de ton, merge foarte bine si niste orez sau niste legume fierte. Sau numai cu un salatoi.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marbella
post Jun 10 2006, 07:59 PM
Post #178


Incurabil
*****

Group: Membru de Onoare
Posts: 1,440
Joined: 21-February 06
Member No.: 235



Astazi am facut piept de pui la gratar cu cartofi noi prajiti si un pilaf de orez cu salata verde.Nu sunt un fan al orezului dar pilaful asta este ceva .....Se pune intr-un vas de yena un strat de orez fiert, un strat de mazare, ciuperci si iar orez. Separat se pregateste un sos din 40 gr. unt cu 2-3 linguri faina, smantana si lapte (am pus si putina vegeta) si se fierbe putin sa se ingroase.Am racit si am golit peste orezul cu mazare, am ras branza si am dat la cuptor.Este delicios.Desert am facut papanasi cu branza de vaca, pesmet si smantana.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bubulina
post Jun 12 2006, 10:45 AM
Post #179





Musafir






faina reteta, ce fel de mazare, boabe de-alea verzi sau pasti verzi? Mie de cite ori incerc sa fac mazarea imi iasa dulce si nu-mi place.

haha, acele sandwichiuri cu sparanghel au fost o senzatie lol: au fost comestibile, dar no nu o iesit ca la carte. sparanghelul nu au folosit din ala verde, ci din ala alb, deojdeocat. Si a fost atos....si clatitle de fapt sau dovedit a fii ceva aluat de haiosh lol...dar no le-am mancat. Au fost bune.

Azi o sa incerc sa fac chiftelute de tuna cu salata de linte si vegetale. Oi vedea ce o sa iasa
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bubulina
post Jun 13 2006, 08:14 AM
Post #180





Musafir






Am facut chiftelute de ton cu salate de linte si salta de varza. Au iesit bune, neuleioase si neamare.
Azi cred ca voi face cartofi prajiti cu salata.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

262 Pages V  « < 16 17 18 19 20 > » 
Closed TopicStart new topic
7 User(s) are reading this topic (7 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



Lo-Fi Version Time is now: 8th May 2025 - 07:58 AM