![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
kalua cum adica? iei lecitina de la farmacie si pui cate o lingura pe ici pe colo? nu stiu nimic despre asta (se cunoaste da?)
|
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Cica aia de la farmacie nu-i buna, trebuie una care a fost tinuta tot timpul la rece, cumparata de la magazinele de specialitate (delicatese). Si da, se pune numai niste lecitina in sos, spuma facuta tine mult mai mult decat normal.
Cica si bauturile alcoolice se pot face spuma, cu ester de zahar. Data naibii bucataria asta moleculara! |
|
|
![]()
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
am cautat la repezeala de la servici insa am citit asa in diagonala, insa pare tare interesant din frantura prinsa de mine
fac o ciorba de pui a la grec si niste pilaf. Fierb zemurile impreuna pana la un moment dat apoi le separ la noi a fost azi o furtuna cum n-am vazut de cand sint. ploua orizontal in niste rafale care aduceau apa, picaturile nici nu se mai distingeau, tuna si fulgera prin bezna (la ora 2,30 pm) ...in gradina s-a rupt o creanga mare din artar si vantul mi-a culcat florile mele frumoase (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) asta dupa ce le-a tabacit putin si niste piatra (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) |
|
|
![]()
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 2,851 Joined: 16-March 07 From: Bucuresti Member No.: 1,359 ![]() |
Cleo, tare rau imi pare de gradina ta (IMG:style_emoticons/default/nesigur.gif) (IMG:style_emoticons/default/sad.gif)
|
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Si mie-mi pare rau, cleolica. (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) Eu cunosc furtuni dintr-astea.
Azi fac o mancarica cu carne de pui sau curcan si fasole verde si-o mancam cu salata de rosii. Apropo, azi scria la ziar ca in SUA nu se mai vand rosii proaspete in supermarketuri si-n restaurante, din cauza salmonelelor. (IMG:style_emoticons/default/nesigur.gif) |
|
|
![]()
|
|
e inspaimantator cum se schimba clima
ieri pe un pod care uneste sudul insulei Montreal de insula s-au rasturnat 7 camioane sub vantul de 110km la ora. Foarte foarte multe case fara curent. Nu mai zic de copaci rupti ect. Intr-un cuvant groaznic. am facut ieri ciorba de pui a la grec. M-am uitat la reteta de la Di insa in mintea mea si asa am mancat si pe la restaurante totul e la fel pana la patrunjel . Eu mereu pun marar. Aseara am pus patrunjel din gradina insa imi place mai mult cu marar. |
|
|
![]()
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 3,295 Joined: 1-July 07 From: Flower power Member No.: 1,880 ![]() |
Kalua poa' sa fie spuma spumelor n-as folosi bucatarie moleculara sub nici o forma. E doar chimie, de ce sa bagi substante aiurea in tine cand poti sa le eviti. By the way cica nici microundele nu-s bune ca opereaza alimentele la nivel molecular si organismul nu stie cum sa le asimileze.
Ieri am facut supa de rosii tare bun da' noi suntem fani supa de rosii. Felul 2 varza cu carne de pui in vasul roman nu m-a impresionat cine stie ce tre' sa incerc o data si eu varza anatolica. Azi mi-a mai ramas mancare de ieri asa ca azi nu fac yeeeeeeeeeeesssssssssss. Maine poate niste sarmale in foi de vita ca le tot pregatesc, o sa vad daca am chef. |
|
|
pescarush |
![]()
|
Musafir ![]() |
Cleo (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif) imi pare rau de florile tale. (IMG:style_emoticons/default/sad.gif)
Si pe-aici a plouat destul de mult, dar n-au fost furtuni mari. Si eu am auzit la radio de problema rosiilor din SUA, dar ziceau ca in Canada nu e nici un caz. Speram sa nu apara. Eu am inceput sa merg la piata sambata, acum ca vine vara si iau de acolo numai made in Canada. Chiar era simpatic unul cu rosiile sambata trecuta, scria: "Tomatoes that taste like tomatoes" (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) Al meu s-a distrat asa bine cand l-a vazut! Eu am facut aseara conopida cu branza si smantana la cuptor, iar mama a facut o salata de conopida cu maioneza (era prea mare conopida s-o facem la cuptor numai pentru noi doua, copiii nu mananca). Azi cred ca face (tot mama (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) ) dovlecei pane si clatite. Am reusit s-o dau pe brazda de cand cu Montignac si le face cu faina integrala. Eu nu stiu nimic de bucatarie moleculara. ACum am auzit prima data, la kalua. Scuzati ignoranta (IMG:style_emoticons/default/zapacitul.gif) This post has been edited by pescarush: Jun 11 2008, 06:54 PM |
|
|
Roxana_ |
![]()
|
Musafir ![]() |
Cleo, uneori mama natura ne lasa cu gura cascata. (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) Sunt sigura ca vei gasi energia necesara si-ti vei reface gradina.
Pesca, eu o sa dau pe google termenul 'bucatarie moleculara' sa ma dumiresc, ca si eu fac parte dintre nestiutoare. Planuiesc si eu pe weekend ciorba de perisoare si mancare de dovlecei. |
|
|
![]()
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administratori Posts: 6,891 Joined: 9-November 07 From: Sibiu Member No.: 2,591 ![]() |
Eu ma gandesc la un ghiveci de vara( dovlecei, vinete, rosii, ardei, pastai galbene...) si la o placinta cu carne. Mai am in plan o ciorba de fasole boabe.
|
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 4th May 2025 - 03:33 AM |
|