![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Dependent ![]() ![]() ![]() Group: Dependent Posts: 262 Joined: 18-February 06 From: Cluj-Napoca Member No.: 231 ![]() |
Si eu ma gandesc sa fac lasagna, cu umplutura de la reteta cu cannelloni a lui kalua, ca poate n-o sa gasesc cannelloni, dar foi de lasagna stiu sigur ca sunt la hipermarket.
|
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Eu fac maine la copchii (10 bucati fete vin maine (IMG:style_emoticons/default/ohmy.gif) ) pasta. Bolognese. Si sosul e cam ca ala de cannelloni/lasagne.
Azi am mancat rece, am luat branzeturi frantuzesti de la magazinul cu delicateturi. |
|
|
![]()
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
fac o supa de rosii cu galusti, niste snitele de porc si .... si .... si mai ce? (IMG:style_emoticons/default/nesigur.gif)
sint in totala lipsa de inspiratie |
|
|
![]()
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 3,295 Joined: 1-July 07 From: Flower power Member No.: 1,880 ![]() |
Il poti baga Teo intr-o punga de hartie si tinut in camara cateva zile se inmoaie si e numai bun.
|
|
|
![]()
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
mda deci ieri am facut ceva de nevazut
inspirata de la kalua cu blatul de cremsnit si datorita capsunilor si cireselor in plina verva a coacerii (tii ce complicat mi-o iesit) am zis sa incerc sa fac asa: blat din acela, mousse de ciocolata alba cu amaretto si capsuni sau cirese apoi glaze-ul acela stralucitor. Zis si facut insa am pus cremsnitul fals intr-o tava din aceea de tort care se desface si daca am vazut ca nu curge am dat-o la cuptor si mi-am vazut de treaba, gradinarit etc vin dupa 13 minute sa dau focul la minim si ce sa vezi jumatate de compozitie s-a scurs in cuptor (IMG:style_emoticons/default/crying.gif) ... holy cow! am insfacat-o repede si-am turnat intr-o forma de yena insa nu mi-a mai iesit asa frumos. La gust e ok dar eu aveam in minte ceva de mare maestru cofetar si-a iesit o tentativa ciufulita. Figura cu mousse-ul gen Rigo nu se potriveste cu ciocolata alba, se intareste insa nu ramane atat de tare incat sa se taie frumos (IMG:style_emoticons/default/ametit.gif) si-am incalecat pe-o sa |
|
|
![]()
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 2,851 Joined: 16-March 07 From: Bucuresti Member No.: 1,359 ![]() |
Eu am gatit azi ceva repede, de duminica: pulpe de pui la cuptor cu pilaf.
|
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
cleolica, nu stiu daca-i o treaba cu telepatia sau cu altceva, dar si eu am dat-o-n bara sambata. (IMG:style_emoticons/default/closedeyes.gif) Cu tortul copilului! (IMG:style_emoticons/default/ohmy.gif) La mine n-au fost probleme cu cremsnitul fals (eu il fac intr-o forma rotunda de silicon, n-are pe unde sa se scurga). Stratul urmator: mousse de zmeura (din zmeura, frisca lichida, zahar, gelatina). Ca sa fac stratul asta am pus un inel ceva mai mare decat cremsnitul fals in jurul blatului, care era imbracat in mousse. A doua zi dimineata fac jeleul verde, il las sa se raceasca si-l torn peste tort, in inel si dau iar la frigider. Invitatele venite (noroc ca erau la joaca afara), scot tortul sa-l ornez cu frisca si alte celea. Iau forma din frigider si vad ca ceva din gelatina s-a scurs pana pe langa forma (platou). Ok, scot inelul, vad ca sus e numai foarte putina gelatina, iau cornetul cu frisca si incep sa ornez marginea tortului, sus. Si deodata vad ca tortul incepe sa se dilate si peng! chiar se rupe o bucata de mousse de-ala, eu imi bag mana sa-l opresc, sar stropi mai mari si mai mici pe mine (tricou, blugi, brate), pe jos, pe mobila din bucatarie. Eu incep sa racnesc "Robeeeeeert!", Robert vine, se uita, ma-ntreaba ce sa faca, eu ii zic ca nu stiu, dar sa faca ceva, altfel culegem in tandem tortul de pe jos. Si i-a venit ideea salvatoare: sa pun feliile (felii, vorba vine (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) ) direct in farfurii si sa numesc tortul daramat. Am facut asa, numai a felie de tort nu arata, am mai ornat direct in farfurii cum am putut si gata.
A! Si frigiderul era PLIN de gelatina verde, a trebuit sa scoatem tot din el, pana si rafturile, si sa curatam. (IMG:style_emoticons/default/closedeyes.gif) Dar se pare ca de bun a fost bun, farfuriile le-am strans in mare parte goale. Fetelor le-am facut si spaghete bolognese si radeam de una singura in bucatarie din cauza discutiilor de genul: "si spaghetele tale sunt al dente?" "da, sunt fierte la punct, chiar le pot recomanda". (IMG:style_emoticons/default/morderis.gif) (IMG:style_emoticons/default/morderis.gif) |
|
|
![]()
|
|
cine? fetitele comentau pastele? (IMG:style_emoticons/default/morderis.gif)
cu tortul bine c-ati salvat situatia. cert e ca torturile mai sofisticate au nevoie de atentie speciala. Eu una gateam in timp ce-l ajutam pe omul meu sa monteze gazebo-ul afara si mai bagasem si ceva rufe la spalat si strangeam altele (IMG:style_emoticons/default/zapacitul.gif) |
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Da, fetele comentau despre mancare. (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)
Binenteles ca si eu am facut 1001 treburi intre timp, ca doar nu era sa pazesc tortul. Eu am gresit cu gelatina din mousse, am pus numai pentru cantitatea de frisca, nu m-am gandit ca si piureul de zmeura e de fapt lichid. Iar jelly-ul ala trebuia sa-l las sa se apuce foarte usor de-ntarit, apoi sa-l pun. |
|
|
![]()
|
|
s-au molipsit de la Nina (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) (IMG:style_emoticons/default/morderis.gif)
si eu jelly ala l-am pus cam fierbintel si pe ce ca mousse-ul se cam lasase, l-am mai flescait si eu putin (IMG:style_emoticons/default/zapacitul.gif) ... data viitoare o sa stiu ce sa NU fac (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 4th May 2025 - 03:37 AM |
|