IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

262 Pages V  « < 186 187 188 189 190 > »   
Closed TopicStart new topic
> Meniu pentru saptamana viitoare, Idei pentru diversificare
Master of Norule...
post Jul 12 2008, 05:55 PM
Post #1871

V.I.P.

Group: Membru de Onoare
From: Flower power
Member No.: 1,880

Supa de rosii si osptropel de pui cu cartofi natur. Dulce pana acu' nik poate se schimba planurile mai tarziu.
Go to the top of the page

+Quote Post
Leea
post Jul 13 2008, 08:41 AM
Post #1872

Incurabil

Group: Obsedat
Member No.: 352

Azi iar gatesc cat pentru trei:
- supa de fasole verde
- pui la cuptor cu piure de conopida si salata de ardei copti
- salata de vinete cu maioneza
- cremsnit (foile le-am cumparat gata facute (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) )
Si asta-i duminica la mine! (IMG:style_emoticons/default/crying.gif)

Maine un ratatouille cu telemea, ca al meu nu mananca tofu, poimaine taitei cu varza calita (cererea era varza calita cu carne, dar sa-si mai puna pofta-n cui!), raspoimaine schimbam supita, and so on and so forth... (IMG:style_emoticons/default/zapacitul.gif)

Mare pedeapsa pe capul meu gatitu' asta, in orice caz! (IMG:style_emoticons/default/nusepoate.gif)

+Quote Post
Cleo
post Jul 13 2008, 02:55 PM
Post #1873

moderator

Group: V.I.P.
From: Montreal
Member No.: 34

Leea (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif) hai inveseleste-te. suna tare bine ce-o sa pui pe masa

mama a facut niste mancare de linte gen iahnie si mai aveam chispuri de-alea indiene care se prajesc putin (kalua stie mai bine cum se numesc) si care se potrivesc de minune cu lintea, am facut si-o salata langa.

aseara am facut pita cu tofu, mai stiti reteta de la tofu? da? eh, aia o facuram (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)

am citit niste mizerii care mi-au facut parul maciuna (si-l am lung da? ) aici www.milksucks.com si-acu-s foarte derutata cu laptele. am trecut pe cel organic insa restul de produse, untul , smantana etc nu sint pe-aici prin preajma si-n forma organica (IMG:style_emoticons/default/crying.gif)

+Quote Post
kalua
post Jul 13 2008, 05:02 PM
Post #1874

Musafir

Papadums sunt "chipsurile" alea.

Eu una nu ma mai omor cu alimentele, cumpar foarte multe organice (la noi este si unt si de toate celea), dar drept sa-ti spun, o fac mai mult ca sa nu zic ca n-am facut-o, nu-s convinsa ca sunt intr-adevar mai bune.
Ca sa nu mai spun de carne, Mr. kalua, care a crescut in macelarie, prefera carnea de "fabrica", de-aia preambalata, pentru ca riscul infestarii ei cu ceva este mult mai redus, fabricile astea trebuind sa respecte conditii foarte ridicate de igiena.

+Quote Post
Cleo
post Jul 13 2008, 05:10 PM
Post #1875

moderator

si eu cam tot asa.
site-ul acela are niste informatii (din US) cumplite insa nici eu n-am incredere 100%
la o informatie pro poti citi 5 contra, si-apoi decide fiecare cum crede de cuviinta.
Sint multe produse cu stampila bio si totusi nu-mi inspira niciun fel de incredere. Unt e si-aici dar frisca n-am vazut de ex. Vreau sa fac un Rigo cat e mama aici sa vada si ea ce grozava si simpla e crema.

+Quote Post
kalua
post Jul 13 2008, 05:25 PM
Post #1876

Musafir

Aici este si frisca si iaurt si mai stiu eu ce, ca doar nu-s prosti sa nu faca un ban gramada pe urma produselor bio.

Aici au fost niste scandaluri mari, ami mult italienesti, despre branza si una sigur v-o pot spune: feritiva ca de al mic si negru de branza topita, chiar in forma aia de foite preambalate cate una. In branza topita se baga oricum toate resturile de la celelalte branzeturi (ceea ce oricum e scarbos), si pe langa astea se mai poate pune acolo si ce nu-i voie. (IMG:style_emoticons/default/closedeyes.gif) (IMG:style_emoticons/default/mad.gif)

+Quote Post
pescarush
post Jul 13 2008, 08:13 PM
Post #1877

Musafir

Cleo, la Loblaws, la produsele bio gasesti lapte, unt, branza, smantana, iaurt etc. organice. (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif)

+Quote Post
Cleo
post Jul 13 2008, 10:51 PM
Post #1878

moderator

Kari poate ar trebui sa deschidem un topic pe tema asta: alimentele organice. (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif)

pesca stiu unde sint produsele biologice (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) (stiu io si toaca din cer cand vine vorba de alimente trust me (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) ) frisca bio n-am vazut la Loblaws. am luat iaurt, kefir, unt, lapte si ...cam atat. Am un magazin la 5 minute de noi cu f multe produse organice..zahar, faina, cafele, detergenti cosmetice (dr Hauschka de ex) insa de ex oferta de fructe si legume este penibila, iar ce exista nu bag mana-n foc ca-i organic . Legume pe jumatate stricate la 20$ kilul cand cele "otravite" sint la 6$ kg...c'mon!!

la Vancouver am ramas cu gura cascata de placere intr-un magazin Whole foods (aveti si voi in On doua) ... marfa atat de variata, de fantastica din pdv calitate si forfota din magazine este incomparabila cu ce-am vazut aici in colturile sau magazinele bio si nu mi se pare cinstit (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ...ar trebui sa am macar posiilitatea sa aleg.

Am vazut lapte de capra i e tare bun la gust, nu cred ca trec prin acelasi tratament ca si vacutele care-s tinute in 2m patrati

kalua branzele topite nu m-au "convins" niciodata si nici n-avem asa ceva in casa. Philadelphia intra aici?
Mie de departe cel mai mult imi plac cele simple: telemeaua, urda si casul. Tot dupa vizita asta am aflat ca foarte multe cascavaluri au in ele asa numitul rennet (care-i, pe f scurt, stomac de vitel ). Ma rog, asta-i un coagulant daca inteleg bine.

+Quote Post
kalua
post Jul 13 2008, 11:19 PM
Post #1879

Musafir

Philadelphia-i branza proaspata.

Eu ma distrez de mor cand vad pe la piete de-astea mai mititele, de ex., ardei bio din Italia si mere bio din Argentina. Nu zic, or fi ele bio, dar daca stam sa calculam si poluarea care au facut-o mijloacele de transport sa le plimbe de ici-colea... (IMG:style_emoticons/default/closedeyes.gif) As mai zice dac-ar fi niste legume, fructe, care nu cresc aici, dar asa chiar ca nu le vad rostul.

Mi-a povestit o prietena ca a luat o branza daneza (danezii sunt recunoscuti prin a lucra foarte curat), feta pare-mi-se, dar nu bag mana-n foc, abia acasa s-a uitat la ingrediente (ca-n mod normal branza-i branza, ce sa aiba nu stiu ce la ingrediente), avea nu stiu cate chestii in ea numai lapte lichid nu (lapte praf si nu mai stiu cate alte chestii dubioase). (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)

La noi sunt pline si magazinele normale de produse bio, care mai de care.

+Quote Post
Cleo
post Jul 13 2008, 11:23 PM
Post #1880

moderator

stai sa ma scriu ceva

tinand cont de tendinta pe care o are ziua de azi in general... obtinerea profitului din orice adica, asa cum spuneam cred ca punerea jarului pe foc si intetinerea isteriei referitor la produsele organice are un scop pecuniar evident.

am o istorioara: bunicul din buzau a venit odata la noi, stateam la Ciuc cu cirese si alte bunatati din curtea lor si eu cu frate-meu statem si piguleam fiecare cireasa sa nu cumva sa aiba vreun vierme iar tataia a venit si ne-a zis "uite cum se manaca ciresele" si-a inceput sa arunce cirese in gura fara sa se uite la ele. Si-acum nu ma pot decide daca sa fac la fel cu produsele organice (IMG:style_emoticons/default/zapacitul.gif)

si aici sint produse bio peste tot insa magazinul de care va spusei aveau totul si in variana bio insa exceptional ca aspect

+Quote Post

262 Pages V  « < 186 187 188 189 190 > » 
Closed TopicStart new topic
2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 18th July 2025 - 04:06 AM