![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administratori Posts: 6,891 Joined: 9-November 07 From: Sibiu Member No.: 2,591 ![]() |
Nu-mi da si mie cineva o reteta cu inima (de porc)?
Am fost la macelarie si am vazut inimile. Aratau foarte bine, asa ca am cumparat. Acum nu stiu ce sa fac cu ele (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif) Aseara am facut cipsuri de dovlecei cu telemea sarata. Nu apucam sa le scot din cuptor, ca se si mancau (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) Deabea am reusit sa strang cateva pentru poza. Daca se intreaba cineva, soacra a rupt unul in doua, l-a mirosit, a strambat nasu' si a zis "Nooo, eu nu mananc asa ceva!" (IMG:style_emoticons/default/angry.gif) Copilul si olandezul insa, au ras tot (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) |
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Eu nu stiu cu inimi. (IMG:style_emoticons/default/sad.gif)
Ma distreaza ca voi spuneti cipsuri de dovlecei la feliile facute pane sau cu alte chestii. Bine c-am vazut pozele, la mine cipsurile sunt intotdeauna ceva foarte crocant. (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) Mr. kalua a luat mai mult de-un kil de kapia (ca erau proaspeti si frumosi), de-aia cred ca umplu cativa azi cu crema de telemea (facuti in tigaie). |
|
|
![]() ![]()
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administratori Posts: 6,891 Joined: 9-November 07 From: Sibiu Member No.: 2,591 ![]() |
Pai ies foarte crocanti la cuptor. De aceea le zic cipsuri. Si feliile de cartof se pot face asa si ies foarte buni.
Feliile sunt foarte subtiri si se usuca in cuptor. Nu mai are nimeni nici o idee? |
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Sa ne dai neaparat reteta de dovlecei, teo. (Am mai dat o data fuga la poze, a crocant mie tot nu-mi pare (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) )
Am intrebat o colega, mare gospodina, de reteta inimoasa si a zis ca ea o face intotdeauna pe asta. Inimi de porc la ceaun 750g inimi de porc 1 lingura ulei sau, mai bun, untura 1 ceapa mare tocata marunt 300 g morcovi taiati in felii 1l supa fierbinte (poate fi si instant) 1 conserva fasole verde 1 legatura patrunjel verde tocat marunt Sare, piper Cimbru Inimile se curata bine de vene, arterii si grasime si se taie in cuburi mijlocii. Intr-un ceaun se topeste grasimea si se prajesc cuburile. Se adauga feliile de morcovi, se prajesc si ele usor, apoi se toarna supa. Se sareaza, pipereaza, pune cimbrul. Se lasa la fiert, acoperit cu capac, 75-80 minute, la foc mic. Dupa o ora se adauga fasolea. La sfarsit se potriveste de gust cu sare si piper, se presara patrunjelul. Se potriveste cu cartofi fierti sau numai paine alba. Bautura: bere. |
|
|
![]() ![]()
|
|
Foarte, foarte simplu. Dovlecelul se taie felii subtiri, se da prin ou batut si se tavaleste prin telemea uscata rasa pe razatoarea cu ochiuri mici. Se pun in tava tapetata cu hartie de copt si se introduc in cuptorul incins. Dupa cateva minute (cand prinde culoare telemeaua ) se intorc feliile si pe partea cealalta. Eu le-am lasat cca 10 minute pe o parte si 10 minute pe cealata. Sunt o bunatate. O alternativa la cipsurile din comert. Crede-ma pe cuvant. Sunt crocante ( a nu se intelege arse) (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) Multumesc de reteta inimoasa (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif) |
|
|
strumfita |
![]()
|
Musafir ![]() |
mersi de reteta, si eu fac azi. sa nu uit sa fac poze.
|
|
|
![]()
|
|
Pai sa nu uiti (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)
Sa ne arati si noua . |
|
|
![]()
|
|
Moderator Global ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 5,946 Joined: 17-January 07 From: Bucuresti Member No.: 1,055 ![]() |
In seara asta am gatit simplu: gratar de pui si ciuperci la cuptor (au iesit dementiale!). Pentru maine am niste creveti pe care trebuie sa-i combin cumva. Daca nu ma trezesc sunata sa merg la serviciu, imi fac debutul in sanagaki. (IMG:style_emoticons/default/blush.gif)
|
|
|
![]()
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
noi avem supa cu galusti, o tocana acoperita cu cartofi felioare subtirele si coapata in cuptor
apoi azi am incercat o salata mai inedita pt ca de pofta mi-am luat vreun kilogram de smochine proaspete o reteta ar fi cu salata (stropite cu ulei de masline) arugula si pancetta, alta cu arugula si feta. am incercat-o pe a 2-a am sa pun poza insa salata arugula are un gust f f puternic. dupa mine trebuie sa fie minoritara in farfurie altfel vi se face gura punga. E cumva si iute in fine, trebuie combinata cu multe cele ca sa-i taie din iuteala |
|
|
![]()
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
azi facem niste pastrama de oaie la gratar langa mamaliga si vreo salata
|
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 11th May 2025 - 07:14 PM |
|