IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

262 Pages V  « < 190 191 192 193 194 > »   
Closed TopicStart new topic
> Meniu pentru saptamana viitoare, Idei pentru diversificare
Teocris
post Jul 22 2008, 07:03 AM
Post #1911


V.I.P.
*******

Group: Administratori
Posts: 6,891
Joined: 9-November 07
From: Sibiu
Member No.: 2,591



Nu-mi da si mie cineva o reteta cu inima (de porc)?
Am fost la macelarie si am vazut inimile. Aratau foarte bine, asa ca am cumparat. Acum nu stiu ce sa fac cu ele (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif)

Aseara am facut cipsuri de dovlecei cu telemea sarata. Nu apucam sa le scot din cuptor, ca se si mancau (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) Deabea am reusit sa strang cateva pentru poza.
Daca se intreaba cineva, soacra a rupt unul in doua, l-a mirosit, a strambat nasu' si a zis "Nooo, eu nu mananc asa ceva!" (IMG:style_emoticons/default/angry.gif)
Copilul si olandezul insa, au ras tot (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kalua
post Jul 22 2008, 11:14 AM
Post #1912





Musafir






Eu nu stiu cu inimi. (IMG:style_emoticons/default/sad.gif)
Ma distreaza ca voi spuneti cipsuri de dovlecei la feliile facute pane sau cu alte chestii. Bine c-am vazut pozele, la mine cipsurile sunt intotdeauna ceva foarte crocant. (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)
Mr. kalua a luat mai mult de-un kil de kapia (ca erau proaspeti si frumosi), de-aia cred ca umplu cativa azi cu crema de telemea (facuti in tigaie).
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Teocris
post Jul 22 2008, 12:12 PM
Post #1913


V.I.P.
*******

Group: Administratori
Posts: 6,891
Joined: 9-November 07
From: Sibiu
Member No.: 2,591



Pai ies foarte crocanti la cuptor. De aceea le zic cipsuri. Si feliile de cartof se pot face asa si ies foarte buni.
Feliile sunt foarte subtiri si se usuca in cuptor.

Nu mai are nimeni nici o idee?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kalua
post Jul 22 2008, 01:33 PM
Post #1914





Musafir






Sa ne dai neaparat reteta de dovlecei, teo. (Am mai dat o data fuga la poze, a crocant mie tot nu-mi pare (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) )

Am intrebat o colega, mare gospodina, de reteta inimoasa si a zis ca ea o face intotdeauna pe asta.

Inimi de porc la ceaun

750g inimi de porc
1 lingura ulei sau, mai bun, untura
1 ceapa mare tocata marunt
300 g morcovi taiati in felii
1l supa fierbinte (poate fi si instant)
1 conserva fasole verde
1 legatura patrunjel verde tocat marunt
Sare, piper
Cimbru

Inimile se curata bine de vene, arterii si grasime si se taie in cuburi mijlocii.
Intr-un ceaun se topeste grasimea si se prajesc cuburile. Se adauga feliile de morcovi, se prajesc si ele usor, apoi se toarna supa. Se sareaza, pipereaza, pune cimbrul. Se lasa la fiert, acoperit cu capac, 75-80 minute, la foc mic. Dupa o ora se adauga fasolea.
La sfarsit se potriveste de gust cu sare si piper, se presara patrunjelul.
Se potriveste cu cartofi fierti sau numai paine alba. Bautura: bere.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Teocris
post Jul 22 2008, 01:39 PM
Post #1915


V.I.P.
*******

Group: Administratori
Posts: 6,891
Joined: 9-November 07
From: Sibiu
Member No.: 2,591



QUOTE(teocris7 @ Jul 22 2008, 02:11 PM) *
Foarte, foarte simplu.
Dovlecelul se taie felii subtiri, se da prin ou batut si se tavaleste prin telemea uscata rasa pe razatoarea cu ochiuri mici. Se pun in tava tapetata cu hartie de copt si se introduc in cuptorul incins. Dupa cateva minute (cand prinde culoare telemeaua ) se intorc feliile si pe partea cealalta. Eu le-am lasat cca 10 minute pe o parte si 10 minute pe cealata. Sunt o bunatate. O alternativa la cipsurile din comert.

Crede-ma pe cuvant. Sunt crocante ( a nu se intelege arse) (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)
Multumesc de reteta inimoasa (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
strumfita
post Jul 22 2008, 01:44 PM
Post #1916





Musafir






mersi de reteta, si eu fac azi. sa nu uit sa fac poze.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Teocris
post Jul 22 2008, 01:46 PM
Post #1917


V.I.P.
*******

Group: Administratori
Posts: 6,891
Joined: 9-November 07
From: Sibiu
Member No.: 2,591



Pai sa nu uiti (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)
Sa ne arati si noua .
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Fanny
post Jul 26 2008, 09:54 PM
Post #1918


Moderator Global
*******

Group: Membru de Onoare
Posts: 5,946
Joined: 17-January 07
From: Bucuresti
Member No.: 1,055



In seara asta am gatit simplu: gratar de pui si ciuperci la cuptor (au iesit dementiale!). Pentru maine am niste creveti pe care trebuie sa-i combin cumva. Daca nu ma trezesc sunata sa merg la serviciu, imi fac debutul in sanagaki. (IMG:style_emoticons/default/blush.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cleo
post Jul 27 2008, 01:08 AM
Post #1919


moderator
*******

Group: V.I.P.
Posts: 6,061
Joined: 8-December 05
From: Montreal
Member No.: 34



noi avem supa cu galusti, o tocana acoperita cu cartofi felioare subtirele si coapata in cuptor

apoi azi am incercat o salata mai inedita pt ca de pofta mi-am luat vreun kilogram de smochine proaspete
o reteta ar fi cu salata (stropite cu ulei de masline) arugula si pancetta, alta cu arugula si feta. am incercat-o pe a 2-a am sa pun poza insa salata arugula are un gust f f puternic. dupa mine trebuie sa fie minoritara in farfurie altfel vi se face gura punga. E cumva si iute in fine, trebuie combinata cu multe cele ca sa-i taie din iuteala
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cleo
post Jul 27 2008, 07:13 PM
Post #1920


moderator
*******

Group: V.I.P.
Posts: 6,061
Joined: 8-December 05
From: Montreal
Member No.: 34



azi facem niste pastrama de oaie la gratar langa mamaliga si vreo salata
Go to the top of the page
 
+Quote Post

262 Pages V  « < 190 191 192 193 194 > » 
Closed TopicStart new topic
4 User(s) are reading this topic (4 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



Lo-Fi Version Time is now: 11th May 2025 - 07:14 PM