![]() |
![]() ![]() |
![]() |
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Bre, cleo, bre, uite cum cauti tu prin alte parti cand noci avem reteta aici. (IMG:style_emoticons/default/nusepoate.gif) (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)
N-am facut pozica la Kaiserschmarrn: prima data a zis ca nu ne face (asta nu-i in meniu si era gradina plina ochi, cum se elibera o masa, cum apareau altii si-o ocupau, in bucatarie trebuie sa fi fost nebuneala de pe lume), dar pe la 9 jumate s-au indurat de noi. Nina a dat fuga sa faca poza, a bagat oleaca camera prin mousse-ul de mere cu care se serveste (IMG:style_emoticons/default/huh.gif) , dupa ce a sters-o s-a grabit sa mai prinda ceva de mancare, a uitat de poze. Dar a fost un vis, aluatul nici prea tare, nici prea moale, un pic fluffy, iar caramelul... (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif) (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif) In alta ordine de idei, azi trebuie sa fac iar mancarica de dovlecei cu ceva carne prin ea (primit iar nicte dovlecei din recolta alor mei). |
|
|
![]()
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 3,295 Joined: 1-July 07 From: Flower power Member No.: 1,880 ![]() |
Azi am facut mamaliga cu branza si oua aruncate pe deasupra, am un chef de gatit de dau pe spate si as vrea sa fac foile de la dobos sa vad daca mi-o iesi.
|
|
|
![]()
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
Kari (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) da' ce crezi c-am cautat paine cu smochine? am luat o multime de smochine proaspete (INCA mai am) si catam ceva salate si-am dat de poza asta simpatica si m-am gandit ca n-ar fi rau s-o incerc. Nu e interesanta decat pt aspect.
noi am fost plecati , era sa ma intalnesc cu 3A sa ne dam in barci din pacate n-a iesit de data asta aseara ne-am intors si mama ne astepta cu salata de vinete, cordon bleu si porumb fiert |
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Si eu am facut porumb fiert. Eu il fierb cam 90%, dupa aceea il ung cu nitel unt si-l pun pe grill.
Eu sper sa ne-ajunga resturile de ieri si pe azi si sa n-am treaba cu aragazul |
|
|
![]()
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
aici cand e sezonul porumbului mai vine cate un producator si vinde in fata vreunei alimentare. iti da porumbul fiert si-l treci prin bucata de unt de langa sare. E bun si-asa, mie-mi palce si simplu doar cu sare.
sa ne povestesti despre vinete cand ai timp (IMG:style_emoticons/default/secret.gif) am dat de iahnia de vinete si seamana cu mancarica asta (ati incercat-o vreodata? e o bunatate) |
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
N-am incercat-o, dar ai dreptate, se aseamana.
Pachetele au in mijloc carne tocata cu mai multe chestii in ea. Postez reteta deseara. |
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Azi cred ca fac iar mancarica de dovlecei, putem manca dintr-asta pana pocnim.
Maine si poimaine va fi caldura torida, deci trebuie sa ma gandesc la niste salate... |
|
|
![]()
|
|
mie a inceput sa-mi apara fasolea in gradina si-a facut mama o mancare asa scazuta o nebunie
fasolea se fierbe separat. intr-o cratita se prajeste putin ceapa in ulei si unt (untul ii da o aroma absolut speciala), se rad ori toaca niste rosii se lasa la imprietenit apoi se pun pastaile si la sfr patrunjel sau marar verde. Totul trebuie sa fie proaspat de anul asta si iese o nebunie de mancare care merge la fix cu o salata de castraveti apropo de mancarea de dovlecei trebuie sa va pun si reteta mamei ca tare-i buna (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
asa
sa mai adaug ceva la mancarea de vinete mama a vrut sa faca si m-a intrebat de reteta de care va pomeneam mai sus si a zis ca pana la urma mai pune si ceapa si ardei rosu. tiii ce bunatatea a iesit acu mancarea de dovlecei cu iz unguresc; o s-o reiau si la mancaruri cand am poza - se dau dovlecei pe razatoarea mare, se sareaza apoi se storc - se prajeste ceapa pana devine sticloasa, adaugam putina boia si mai prajim F putin (stiti ca se arde f repede) apoi adaugam si dovlecei preparati ca mai sus - ii lasam sa se imprieteneasca pt cateva minute langa o crenguta de cimbru si una de marar (creanga de-aia uscata) si putina apa - se drege cu lapte si faina sare, piper si putin otet. se potriveste tare cu chiftele sau cu oua ochiuri. daca nu vreti sa faceti ingrosala cu faina as zice ca si-o smantana mai groasa will do the trick |
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Ieri am facut creveti (simpli, cu usturoi si ardei iute), azi fac omleta asiatica cu peste (inca nu stiu de care).
|
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 12th May 2025 - 06:31 PM |
|