IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

262 Pages V  « < 208 209 210 211 212 > »   
Closed TopicStart new topic
> Meniu pentru saptamana viitoare, Idei pentru diversificare
kalua
post Sep 26 2008, 09:09 AM
Post #2091

Musafir

Azi cred ca fac o budinca cu paste si mere.
Go to the top of the page

+Quote Post
happyCat
post Sep 26 2008, 05:18 PM
Post #2092

Musafir

Eu as face un risotto diseara, cu mazare proaspata din gradina.

Si o sa fac maine o chestie care nu stiu cum se numeste, am vazut de vanzare la un chiosc intr-un food market. Era intr-o tigaie mare si avea in ea bacon afumat, ceapa, cartofi, smantana si mirosea asa de bine... (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif)

Am facut din nou islere, de data asta am pus mai mult rom in ele si copiii au strambat din nas. Dar am adus si la serviciu si i-am innebunit pe astia pe aici, mi-au zis sa mai fac. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

+Quote Post
kalua
post Sep 28 2008, 03:39 PM
Post #2093

Musafir

E vremea ciupercilor, azi fac pseudolasagna cu galbiori proaspeti. Si mai pe seara cred ca o sa ma bag si la specialitatea finlandeza a ceolicii, chit ca am descoperit ca nu mai am indeajuns faina alba, oi pune de-aia integrala macinata foarte fin.

+Quote Post
Master of Norule...
post Sep 28 2008, 03:50 PM
Post #2094

V.I.P.

Group: Membru de Onoare
From: Flower power
Member No.: 1,880

Cirba de dovlecei acrita cu zer mi-a ramas de la branza tare buna combinatia si macaroane cu branza ca n-am nici un chef de gatit, asa ca gatesc ceva cu putin stat in bucatarie.
Saptamana viitoare cred ca mergem si noi la Poiana Tapului si dam o raita prin padure dupa ciuperci.

+Quote Post
Cleo
post Sep 28 2008, 04:11 PM
Post #2095

moderator

Group: V.I.P.
From: Montreal
Member No.: 34

incepusem sa scriu despre chestia aia finlandeza (hal de nume ce are (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) ) ... pustiu .... si le-am pus totusi la desert sa nu se piarda

acum fac o alta chestie pe care v-o revelez mai incolo (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) un soi de aperitiv cu aspect ucigator si ceva cu carne de pui si sos bechamel, inca n-am un nume sa vvedem ce-i gasesc

apropo de culesul de ciuperci, eu am amintirile din copilarie pline cu mersul al cules in ordine: fragute, zmeura, ciuperci, alune, rar afine insa in rest an de an pana cand mai incoace am auzit fel de fel de cazuri de otraviri cu ciuperci mutante si mi-a pierit curajul. Poate in munti in zone nepatrunse de fel de fel de fabricute care-si arunca deseurile in zona.

La galbiori mergeau numai ai mei pt ca se intalneau inevitabil si cu mistretul (IMG:style_emoticons/default/ohmy.gif)
in rest culegeam piciorul caprioarei (au nist epalarii imense si ies niste snitele mortale), hribi, ghebe (le punea mama la borcan peste iarna).... si altele la care le stiu numele numai in maghiara (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)

+Quote Post
kalua
post Sep 28 2008, 05:16 PM
Post #2096

Musafir

Eu am gasit nume la K... chestia aia finladeza: carlionti finlandezi. (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Sub numele asta ii voi prezenta si maine la serviciu.

Eu mergeam numai la bunica, la munte, la cules de fragi, muguri de brad si ciuperci (hribi si galbiori). Zmeura avea bunica in gradina mai mult decat ar fi putut cules cineva, veneau si vecinii sa mai culeaga ca era pacat de ea.

+Quote Post
Master of Norule...
post Sep 28 2008, 09:16 PM
Post #2097

V.I.P.

Cleolica unde mergem noi la ciuperci eventual cu ursul sa ne intalnim (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) .Acum vrem sa mergem ori pe drumul ce urca in Postavarul ori in Padurea din Poiana Tapului si acolo nu-i nici o fabrica si aia de hartie s-a inchis. La ghebe am mers si noi anul trecut, altele nici c-am gasit, da' am facut o zacusca buna din ele.
La fragi si la zmeura mai mergem si noi, tot la Poiana Tapului, anul asta am descoperit un loc cu zmeura si in Postavarul, unde sunt si fragi prin iunie. Eu cu fiica-mea suntem fani fructe de padure, al meu sot are o moaca d-aia plictisita daca stam prea mult intr-un loc, el vrea sa mearga intruna.

Eu hribi am gasit cativa anul asta, da' galbiori n-am gasit deloci nici pe la piata si nici la hipermarket n-am vazut.

Stiu ca in adolescenta ma duceam la Budos nu-s cum ii zice altfel pe langa Miercurea Ciuc si culegeam cu nepotul tipei la care stateam ciuperci si ne facea omleta dimineata cu ele. OMG cat de buna era.

+Quote Post
Diana.
post Sep 29 2008, 08:20 PM
Post #2098

Fondator eLady.ro

Group: Administrator
Member No.: 5

Astazi am prestat ciorba de burta, friptura cu cartofi la cuptor, cuib de viespi. Iar eu sint varza...

+Quote Post
Meg
post Sep 29 2008, 08:58 PM
Post #2099

Membru de Onoare

Group: Editorialist
From: Here and There
Member No.: 70

QUOTE(Master of Norules @ Sep 28 2008, 10:16 PM) *
Cleolica unde mergem noi la ciuperci eventual cu ursul sa ne intalnim (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) .Acum vrem sa mergem ori pe drumul ce urca in Postavarul ori in Padurea din Poiana Tapului si acolo nu-i nici o fabrica si aia de hartie s-a inchis. La ghebe am mers si noi anul trecut, altele nici c-am gasit, da' am facut o zacusca buna din ele.
La fragi si la zmeura mai mergem si noi, tot la Poiana Tapului, anul asta am descoperit un loc cu zmeura si in Postavarul, unde sunt si fragi prin iunie. Eu cu fiica-mea suntem fani fructe de padure, al meu sot are o moaca d-aia plictisita daca stam prea mult intr-un loc, el vrea sa mearga intruna.

Eu hribi am gasit cativa anul asta, da' galbiori n-am gasit deloci nici pe la piata si nici la hipermarket n-am vazut.

Stiu ca in adolescenta ma duceam la Budos nu-s cum ii zice altfel pe langa Miercurea Ciuc si culegeam cu nepotul tipei la care stateam ciuperci si ne facea omleta dimineata cu ele. OMG cat de buna era.

am cules si noi cand am trecut prin munti ca tocmai plouase. am ajuns acasa cu punga, cand colo cica nu-s bune (IMG:style_emoticons/default/crying.gif)
asa ca am aruncat tot.
din minunatele mele cunostinte de biologie inmultite cu amintirile ciupercilor din piata, ar fi trebuit sa fie ok. dar nu ne-am mai riscat (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif)
eu am cumparat azi un peste, sa vedem cum il gatesc.

+Quote Post
Master of Norule...
post Sep 30 2008, 09:23 AM
Post #2100

V.I.P.

Ieri am facut, ciocane de pui la rotisor cu orez cu legume, cuib de viespi si chifle fagure. Azi cred ca fac o supa de rosii si niste ostropel de vita cu mamaliga.
Cica se fierb cu usturoi si daca usturoiul nu se inegreste sunt bune ciupercile, acu' nus cat e de eficienta varianta asta. Eu m-am uitat pe net la poze si m-am uitat si in DEX sunt pozele destul de clare, pe unele le stiu bine, pe cele care nu le stiu, nu le culeg. Numai rosioare, hribi, ghebe, piciorul caprioarei si unele portocalii cu cercuri concentrice verzi pe ele (ruscoi in denumire populara), culeg, restul daca nu le stiu le las acolo.
Asa am patit si noi anul trecut, am cules o punga mare de ruscoi comestibile de altfel si ne-am dus la un nene care stia cica ciupercile si a zis ca nu-s bune, eu i le-am dat soacra-mii si ea le-a fiert si le-a bagat in congelator si apoi ni le-a dat noua ca a zis ca a facut tocanita si n-a patit nimic. Omul nu stia repectiva specie si a zis ca nu sunt bune dar de fapt erau. Pt. gustul meu sunt putin cam aromate si nu pot sa zic ca ma dau in vant dupa ele, da la pizza au fost bune.

This post has been edited by Master of Norules: Sep 30 2008, 09:34 AM

+Quote Post

262 Pages V  « < 208 209 210 211 212 > » 
Closed TopicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 15th May 2025 - 08:27 AM