IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

262 Pages V  « < 20 21 22 23 24 > »   
Closed TopicStart new topic
> Meniu pentru saptamana viitoare, Idei pentru diversificare
kalua
post Jul 16 2006, 08:15 PM
Post #211





Musafir






Forte, buuun ratatouille asta. Eu am copt ardeii si i-am curatat. Vinetele si dovleceii tot in cuptor le-am "prajit", ca merge mai repede. Vreau sa-ti spun ca pana si omul meu (pe care nu-l intereseaza legumele) a zis ca-i perfecta. (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/322.gif)

Pun si poza cu coada de muschi pe ratatouille la topicul cu musafiri (dar nu stiu cand, tre' sa dau drumul la celalalt comp, sa mut cabluri (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/zapacitul.gif) )
Go to the top of the page
 
+Quote Post
fortelady
post Jul 17 2006, 09:55 AM
Post #212





Musafir






kalua,merci de completare (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/smile.gif)
"soacra-mea" imi zisese ca le pot inlocui cand gatesc - daca nu am herbes de provence. de asta le-am pus in paranteza (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/smile.gif) [e drept, nu stiam ca sunt diferente, am luat de bun ce mi-a zis ea]

in weekend am tras si eu o salata de vinete; am copt o rosie si am amestecat-o cu salata (reteta de la mama).
ah, si am mai facut ceva chiftelutze de dovlecel dupa o reteta de-a colegei de birou, super bune - pun reteta daca o vreti...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kalua
post Jul 18 2006, 06:45 PM
Post #213





Musafir






forte, am uitat sa spun ca la ratatouille a ta consistenta e perfecta! (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/322.gif)

Azi fac ardei capia umpluti cu telemea (telemeaua se freaca cu niste plante si ceva usturoi, ardeii se injumatatesc de-a lungul, se prajesc un pic, se umple si se mai prajesc putin). Si-o salata de rosii. Poate si una de castraveti. (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/smile.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cleo
post Jul 18 2006, 07:31 PM
Post #214


moderator
*******

Group: V.I.P.
Posts: 6,061
Joined: 8-December 05
From: Montreal
Member No.: 34



dragelor si eu am sa fac in week-end-ul asta reteta de la forte.
Chiar mi-ati facut pofta! IAR (adica de fiecare data cand trec p-aici (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/nusepoate.gif) .... (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/laugh.gif) )

si iote pe-aia cu rosia coapta in salata de vinete n-o stiu.
Cum adica? o coci pe gratar si-o ..... aaaa ... continuarea va rog (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/kiss.gif) ...

eu vreau reteta de chilftelutze ... daca-i zis ai zis! (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/pupaceala.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kalua
post Jul 22 2006, 12:25 PM
Post #215





Musafir






Eu azi voi face fasole verde, am primit din tara de-aia buna si untoasa, (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/smile.gif) iar maine o parmigiana.
Alaltaieri seara/noaptea am facut o prajitura cu branza si capsune pentru la serviciu, cica a fost foarte buna.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
fortelady
post Jul 22 2006, 12:56 PM
Post #216





Musafir






QUOTE(h_2004 @ Jul 18 2006, 08:31 PM) *
dragelor si eu am sa fac in week-end-ul asta reteta de la forte.
Chiar mi-ati facut pofta! IAR (adica de fiecare data cand trec p-aici (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/nusepoate.gif) .... (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/laugh.gif) )

si iote pe-aia cu rosia coapta in salata de vinete n-o stiu.
Cum adica? o coci pe gratar si-o ..... aaaa ... continuarea va rog (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/kiss.gif) ...

eu vreau reteta de chilftelutze ... daca-i zis ai zis! (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/pupaceala.gif)

hashule, daca vrei sa o coci pe gratar poti sa o coci pe gratar. mai prozaic, eu o fac bucatele mici si o dau in fiert cu un pic de sare pana cand se face farame de tot (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/smile.gif)

EDIT:
rosia trebe curatata de pielite inainte daca o faci ca mine. daca o coci pe gratar, idem, rosia trebuie curatata de pielite
faci salata normala (eu coc vinetele pe flacara si le spal bine dupa, in felul asta se elimina tot sucul ala iute si raman albe) pana ajungi sa pui uleiul.
inainte de a pune uleiul, pui rosia coapta. dupa, continui normal - ulei, ceapa...
merge cu un ardei, un castravete...
end edit (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/smile.gif)


reteta de chiftelutze:
- 1-2 dovlcei tineri, dati pe razatoarea mica
- o bucata de branza telemea tare (eu am pus cam 400 g) data pe razatoarea mica
- un ou
- o ceapa data pe razatoarea mica
- faina pana se leaga (), sare, piper...
se fac chiftele din alea mici si plate (ca sa se patrunda bine la prajit). atentie ca inghit mult ulei (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/smile.gif) eu le-am scos pe un servetel ca sa mai traga din uleiul ala. mie mi-au placut tare mult.
kalua: misto reteta de ardei copti. sunt la mama acum, cre' ca avem tot ce trebe prin frigider ca sa incercam.
acum a facut maica-mea o ciorba de rosii si bagam o varza la cuptor. eu una mor dupa varza.

ma bucur ca ti-a iesit ratatouille-ul
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Leea
post Jul 23 2006, 02:18 PM
Post #217


Incurabil
*****

Group: Obsedat
Posts: 744
Joined: 31-May 06
Member No.: 352



Prima salata de ardei copti anul asta! Imi era un doooor... S-a devorat cu friptura de curcan impanata cu usturoi si piure de cartofi. Yum-yum-yummy!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cleo
post Jul 25 2006, 01:30 PM
Post #218


moderator
*******

Group: V.I.P.
Posts: 6,061
Joined: 8-December 05
From: Montreal
Member No.: 34



Forte, danke shon si tenc iu veri maci ....

eu vinetele le coc si le las la scurs, dar probabil nici "spalatul" nu-i idee rea.
interesanta salata ta... o da mai spre zacusca cu rosia in ea dar o s-o incerc si eu de curiozitate.

bunicuta mea facea salata de ardei copti langa salata de vinete ... nah! ca-mi ploua-n gura

la noi, in Ardeal (de fapt e de la unguri luat) in salata de vinete se pune putin otet, in sud de unde-i sotul meu nu.

Acum drept sa va spun m-am obisnuit cu cea fara otet si-mi place mai mult.

o alta idee (taina) (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/secret.gif) e un micut catel de usturoi zdrobit si amestecat in faimoasa salata. e just un touch de aroma si rezultatul final e super.


bye bye girlies (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/pupaceala.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Leea
post Jul 25 2006, 02:59 PM
Post #219


Incurabil
*****

Group: Obsedat
Posts: 744
Joined: 31-May 06
Member No.: 352



Eu nu pun otet (desi tot ardeleanca...), dar pun zeama de lamaie, care mai si albeste putin vinetele. Si, of course, absolut obligatoriu usturoiul.
Si-am mai mancat la cineva o delicatesa: salata de vinete cu dovlecei, facuta cam pe acelasi principiu ca si vinetele-vinete + dovlecel fiert, stors de apa si pasat. Deliciu!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
fortelady
post Aug 2 2006, 04:28 PM
Post #220





Musafir






nu mai gateste nimeni nimic? (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/smile.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post

262 Pages V  « < 20 21 22 23 24 > » 
Closed TopicStart new topic
6 User(s) are reading this topic (6 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



Lo-Fi Version Time is now: 8th May 2025 - 08:19 AM