![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
ne-am tras gratar meserias, fac poza
am facut niste cotlele de porc la gratar, cu piure de cartofi si salata de ardei copti disara fac pizza am inceput aseara biga(plamadeala) pt ciabatta am si facut-o, e ok insa nu ma laud mai mult ca n-am motiv. Asta-i o paine care trebuie sa aiba crusta tare si miezul cumva umed. Ei, crusta e tare dar miezul e pufos. beats me de ce. miez asa lipicios numai la painile cu cartofi am vazut |
|
|
![]()
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 3,295 Joined: 1-July 07 From: Flower power Member No.: 1,880 ![]() |
Eu am facut supa de rasol cu galusti si varza rosie cu smatana si carnea de la rasol peste si cuib de viespi again aseara, asta e a 2-a oara saptamana asta si tot nu m-am saturat de ele. Acum am pus nuci la cuib de viespi le-am amestecat cu untul si zaharul ce se pune deasupra aluatului, sunt bune cu bulbuci. Ma gandesc ca puteam sa presar si in tava peste unt si nuci, next time.
Pizza yamy tre' sa fac si eu o pizza ca de vre-o 2 saptamani n-am mai facut si ii duc dorul. Acum dimineata niste salata de vinete, s-ar putea sa fie ultima pe sezonul asta.Poate mai gasesc la piata si mai iau, dar deja vinetele le pot nimeri si iuti. This post has been edited by Master of Norules: Oct 5 2008, 08:11 AM |
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
cleo, eu n-am vazut de cand sunt ciabatta cu miez lipicios si am tot mancat de-asta si-n Italia, in diferite regiuni, cumparate de la brutarii/patiserii mici. Si nici crusta nu-i chiar asa tare ca la bagheta, de ex. (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif) Iar acasa Mr. kalua cumpara cel putin de trei ori pe saptamana paine de-asta (chiar daca-i facuta industrial zic si italienii ca-i buna asta de-aici).
|
|
|
![]()
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
MoN eu am facut cuiburi de viespe vreo 4 randuri una dupa alta, ca tare-i dragalas malaxorul stim noi care (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif) , altfel tata mare sta sa framante atatea aluaturi fie ele cat de nemaipomenite
m-am modernizat de numa (IMG:style_emoticons/default/sexylady.gif) ...chiar i-am spus ieri omului meu 'sa stii ca daca se strica vreodata..' si pana sa continui el 'luam altu' ce mare lucru? ' (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) asa kari ? pai inseamna ca mi-a iesit ciabatta? (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif) (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) o sa scriu reteta daca apuc. mai scriu si ensaimadas alea acus pana nu se chierd azi fac o ciorba de perisoare si cred ca mai gratarim ceva daca tot avem BBQ SF (stiintifico... blabla) |
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Auzi, mai inainte am prins-o pe vecina mea italianca la spalator si-am discutat cazul ciabatta. (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) Iti zic si din partea ei ca ti-a iesit.
Malaxorul ala face toate paralele, nici eu nu mai vreau sa traiesc fara el. peseu: aseara am mancat bavarez, in seara asta cre' ca indian (butter chicken, ce altceva (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) ) Acu' doo zile, cand am avut musafiri, am facut rulada cu branza, ruladele de carne de vita (ambele retete la Montignac) cu piure de telina (care-i mult mai fin si aromat decat ala de cartofi, dar consistenta e aceeasi) si Mr. stoina m-a intrebat de ce nu-mi deschid restaurant. (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) |
|
|
![]()
|
|
ar fi o treaba cu restaurantul
daca am fi mai aproape ne-am asocia tu cu mancarea io cu dulciurile (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) restaurantul 'la K&H' (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) totusi la ciabatta miezul trebui sa aiba gaurile mai mari la mine e doar o painica pufoasa, Karli a mancat o felie cu unt si miere de salcam si s-a dus si si-a mai taiat o felie a zis c-o mananca goala ca-i tare buna. dar io tot nu-s multumita |
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Da, are gauroaie multe si la intamplare. Dar e si ea cumva pufoasa, dar alt fel de pufosenie. (IMG:style_emoticons/default/zapacitul.gif) Din ce zici tu ti-a iesit o painica de-aia cum tot vreau eu sa fac chifle. (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
Eu nu m-as baga in gastronomie nici impuscata. (IMG:style_emoticons/default/closedeyes.gif) |
|
|
![]()
|
|
pai sa cauti reteta de ciabatta unde-ti spusei (IMG:style_emoticons/default/secret.gif)
cu gastronomia glumesc evident, mai ales ca eu am facut-o (IMG:style_emoticons/default/ohmy.gif) clar nu mai fac asa ceva 7 vieti de-acu incolo (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) |
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Am intrebat-o pe italianca mea daca are vreo reteta de ciabatta, a zis ca ea nu face paine acasa. (IMG:style_emoticons/default/closedeyes.gif) Dar a mai zis ca mama ei vine in decembrie incoace si ea face des paine acasa. Sa vezi cum imi aduc eu italiencele in casa si fabricam ciabatta si va spun ce si cum.
|
|
|
![]()
|
|
ok, io te-astept aci pe metereze (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
acum fac un tort unguresc ii zice Oli (nu stiu de la ce vine, matusa-mea ii zice Oli lui unchiu, de la Zoli ) (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) e cu crema de nuci, sa vedem ce iese si viu s-o povestesc |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 15th May 2025 - 05:00 AM |
|