![]() |
![]() ![]() |
![]() |
bulina |
![]()
|
Musafir ![]() |
chestie de gusturi ca intotdeauna:)
Frate-miu de exemplu ma pune sa-i fac papanasi prajiti care-i mananca cu smantana si telemea rasa peste . Adica pe limba Kalua: "papanasi pe sarat" (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) |
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Ma cunoaste Bulina, nu gluma. (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
Noi mancam in seara asta pe indiana: linte rosie cu smantana si raita cu rosii. Trebuie sa scotocesc prin dulapuri, sa vad daca mai am niste papadums, sa fac si niste de-astea. Roxi, sa stii ca eu tot ferma pe pozitii sunt ca nu se da la musafiri (daca nu-s oameni de-ai casei) papanasi. Fa mai bine o crema, ceva, se potriveste oricum mai bine dupa doua feluri consistente de mancare. Cleolici, eu n-am facut niciodata galuste de Boemia. (IMG:style_emoticons/default/blush.gif) Imi cumpar prafuri de la cehi si asa le fac, ies o minunatie. Daca vrei pot intreba o colega, pe ea am auzit-o ca produce asa ceva. |
|
|
bulina |
![]()
|
Musafir ![]() |
De exemplu Roxa, o crema de zahar ars dar neaparat cu coaja de lamaie rasa prin ea (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
Asta dulce mananc si eu (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
Roxana_ |
![]()
|
Musafir ![]() |
Kari, sa stii ca o sa te ascult! Adica n-o sa le dau papanasi la musafiri. La restaurant, asta-i desertul preferat al romanilor.
Si-o ascult si pe Bulina (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) , ca-i super ideea cu crema de zahar ars. N-am facut asa ceva pana acum, dar nu-i bai. Aseara am mai 'copt' niste clatite, ca mai aveam compozitie. |
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
La restaurant, asta-i desertul preferat al romanilor. Serios? (IMG:style_emoticons/default/ohmy.gif) Baga o crema de zahar ars, sa te tina minte! (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Eu vreau sa fac azi tocana de-aia cu felii subtiri de carne de vita si multa ceapa, cam cum a facut cleo la sfarsit de saptamana (de la ea am preluat ideea) cu piure de telina (v-am mai zis ca mie mi se pare mult mai fin decat cel de cartofi) si muraturi. |
|
|
![]()
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
kalua (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) aseara am gasit iar niste site-uri unguresti cu fel de fel de minunatii si cum eu am o problema cu dulciurile (facutul lor) trebuie sa m-apuc zilele astea de experimentat (ca vin sarbatorile ...we MUST be prepared (IMG:style_emoticons/default/ohmy.gif) )
Roxi mai simpla ca_crema de zahar ars nu exista. ma duc sa caut reteta c-am pus-o sigur uite-o aici |
|
|
![]()
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
azi am facut niste ficatei de pui la cuptor pe un pat de ceapa (felia taiata mai grosier), infofoliti in bacon sa nu le fie frig (IMG:style_emoticons/default/germare.gif) i-am servit cu mamaliga
maine fac papricas de pui si pun si niste ciupercute-n el |
|
|
Roxana_ |
![]()
|
Musafir ![]() |
Multumesc Cleo (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif)
Acum imi dau eu seama de ce ne facea mama destul de des in copilarie crema de zahar ars. Pentru ca e foarte simpla (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) . |
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Cleolici, pune tu mana si incearca si zi-ne, da-ne mura-n gura (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) . Eu sunt numai la sfarsitul saptamanii viitoare acasa, in rest tot pe drumuri pana la Craciun, dar dupa aceea frec menta 15 zile acasa, deci voi avea timp mai mult decat suficient sa tot fac "chestii". Eu imi pusesem in cap sa m-apuc de retetele maestrului Lenotre...
Azi vreau sa fac o supa groasa, cred ca din fasole mungo. Se vor pierde si niste carnaciori prin ea, ca sa-i placa si lui Mr. kalua. |
|
|
![]()
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administratori Posts: 6,891 Joined: 9-November 07 From: Sibiu Member No.: 2,591 ![]() |
Spanac cu ochiuri pentru azi. Mai am si supa cu galuscute pentru copil.
Pentru maine fac niste sarmale de post(varza murata, ciuperci si orez) Am citit undeva de miez de nuca si de seminte de bostan adaugate in compozitia de sarmale. Mai ca ma bate un gand (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif) Insa cred ca daca pun deastea nu mai trebuie orez, sau ma insel? N-as pune orez deloc, din cauza de MM, dar nu vreau sa fac cu carne. Are cineva vreo idee cum pot face niste sarmale conforme de post? |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 13th May 2025 - 12:32 AM |
|