![]() |
![]() ![]() |
![]() |
kalua |
![]()
Post
#231
|
Musafir ![]() |
Chiftelutele de ton se fac din ton la conserva in ulei (uleiul se scurge bine), ceapa tocata marunt si eventual calita, usturoi, condimente, plante si ou. La astea de azi am adaugat niste fasole uscata alba, in parte am faramitat-o, in parte am lasat-o boabe.
Mi-am cumparat niste reviste cu retete in Italia, maine cred ca incerc ceva de pe-acolo, un tort de omlete diferite. Daca e ceva de capul lui, pun reteta. De aratat arata foarte bine si merge destul de repejor. |
|
|
![]()
Post
#232
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Incurabil Posts: 1,440 Joined: 2-February 06 Member No.: 176 ![]() |
azi cred ca fac somon la gratar: pregatesc o marinata (ulei de masline, sos de peste, sos soia, suc de lamaie si condimente pt peste fuchs), las pestele in marinata la frigider 20-30 min dupa care il pun pe gratar.
ce-i drept imi place mai mult facut in folie de aluminiu la cuptor dar nu am chef de cuptor zilele astea. (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/tongue.gif) |
|
|
fortelady |
![]()
Post
#233
|
Musafir ![]() |
primit pe mail de la mama (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/biggrin.gif)
Drob de vinete 4-5 vinete(1,5kg) 6oua 6linguri gris 3-4 cepe mari 1 capatina usuroi 2legaturi verdeata –de preferat marar Se curata zebra vinetele ,se taie cubulletesi se oparesc inapa sarata pana se inmoaie,apoi se pun la scurs Se curata ceapa si se pune la calit in ulei Cand s-a inmuiat se adauga usturoiul taiat f fin sau zdrobit mai mare Se adauga piper dupa gust Se bat cele 6 oua si se adauga grisul Se amesteca toate ingredientele ,se adauga verdeata taiata marunt,sre dupa gust si pune la copt fie in tavi de chec fie itr-o tava mai inalta tapetata cu ulei si faina. Timp de coacere cam 45 50 min functie de cuptor Daca vrei o poti decora cu rondele de rosii masline etc functie de imaginatie. Facultativ se poate rade branza sau cascaval deasupra cu putin inainte de a scoate din cuptor. Pofta buna! |
|
|
![]()
Post
#234
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Obsedat Posts: 744 Joined: 31-May 06 Member No.: 352 ![]() |
Le-am facut alor mei azi tortul de clatite cu cacao (eu, cuminte, doar l-am privit cum musteste de sirop (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/sad.gif) ).
Si-am dat kix cu salata de vinete: au iesit amare ca naiba, nu stiu de ce, ca le-am facut exact ca totdeauna, le-am stors bine si celelalte. Saptamana trecuta am mai patit una tot cu vinetele: am facut ratatouille dupa reteta de pe-aici, totul a fost perfect pana s-a racit, cand bucatile de vinete s-au intarit si s-au facut absolut spongioase, parca mancam buretele din baie! Cald a fost perfect, vinetele moi de tot, dovlecelul tot asa. Poate-mi explicati voi ce se-ntampla. Si-acuma, din nou, tot cu vinetele! Cred ca am sa renunt la ele o vreme; tot nu erau legumele mele preferate. Al meu insa e turbat dupa salata de vinete. A, si-am mai tras si-o zupa groasa de cartofi cu carnati afumati si cu smantana, asa ca pe la noi (nici din asta n-am mancat; mirosul mi-a ajuns). |
|
|
kalua |
![]()
Post
#235
|
Musafir ![]() |
Leea, ma gandesc ca-i vorba de soiul de vinete, stii ca in toate retetele vechi scrie ca vinetele trebuie prima data taiate felii, apoi presarate cu sare, lasate asa cam o ora, apoi sterse (spalate?) si folosite ca atare. Asta ca sa se scoata amareala din ele. Intre timp au aparut alte soiuri care nu mai au nevoie de pre-prepararea asta. Nu stiu acum daca asta e motivul, dar e singura explicatie plauzibila pe care am gasit-o eu. (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/nesigur.gif)
Mie-mi plac vinetele la nebunie, ar fi o catastrofa sa patesc asa ceva! (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/sad.gif) Sa va zic de tortul de omlete din revista italiana: in primul rand dureaza prea mult pentru niste omleta (ca asta-i in fond si la urma urmei), dar merita facut, de ex., la sfarsit de saptamana, in cadrul unui mic dejun sau brunch. De facut se face asa: se fac 4 omlete: numai din ou batut si cu urmatoarele adaosuri: la una mozarella si niste prosciutto crudo (sunca tip Parma) tocat marunt, la alta un ardei copt rosu taiat marunt si un praf de curry, la a treia ciuperci crude tocate marunt si calite in prealabil intr-un strop de ulei impreuna cu un catel de usturoi (usturoiul se indeparteaza dupa calit) si, in sfarsit, a patra cu bastonase fini de dovlecel. Omletele se pun una peste alta intr-o forma de copt rotunda, intre ele se toarna cu lingura niste ou batut cu sare (ca sa se lipeasca frumusel), pe deasupra la fel. Se da toata tarasenia la cuptorul preincalzit (160°) cam 20 minute. Eu zic ca ar merge si niste cascaval/mozarella pe deasupra. (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/smile.gif) In alta ordine de idei, azi fac telemea la cuptor cu ardei capia si rosii. Maine: fripturica de porc la cuptor cu sos de capere si masline verzi (inca nu stiu ce legume voi face la ea) Duminica: bombele de mozarella (salivez deja numai cand ma gandesc la ele). |
|
|
![]()
Post
#236
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Obsedat Posts: 744 Joined: 31-May 06 Member No.: 352 ![]() |
Stiti ce prajitura face gospodina lenesa? Tiramisu! Ei, pe-asta am facut-o eu ieri. Si ca sa nu ma dezmint, am gatit pentru musafiri si-o ciorba de burta de la catering, niste peste la gril de la pastravarie, plus felurite soiuri de branzeturi, de i-am dat pe spate.
Ei, de aseara am revenit la sentimente mai bune fata de biata mea bucatarie, si-am tras o supa de pui. Pentru carnea fiarta am facut traditionalul nostru sos de marar si piureul de cartofi. Si la urma o budincuta cu conopida, ciuperci si cremvursti pentru mine. Si cu asta mi-am curatat constiinta. |
|
|
![]()
Post
#237
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
va pup fetelor frumoaselor..tre' sa pun si eu niste poze pe group cu riscul de a va speria (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/kiss.gif)
forte suna super reteta aia de drob ...trebuie s-o fac neparat (ca-s in fan club vinete alaturi de kalua (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/kiss.gif) ) dar mai chiulesc vreo 2 saptamani din bucatarie si-apoi revin la normalitate. am inceput sa ma gandesc la muraturi...gogosari, castraveti etc si parca n-am nici un chef. Prea trece repede vara atat am avut de zis! (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/kiss.gif) |
|
|
kalua |
![]()
Post
#238
|
Musafir ![]() |
de-abia astept sa ma sperii, h! (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/tongue.gif)
Azi am facut un curry cu bile de carne tocata si glass noodles, bun a iesit! |
|
|
![]()
Post
#239
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Incurabil Posts: 1,440 Joined: 2-February 06 Member No.: 176 ![]() |
ieri am facut risotto cu creveti, f. bun dar ingrasa ca naiba (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/bataita.gif) . cu o seara inainte, mai dietetic (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/biggrin.gif) , supa crema de legume (conopida, brocoli, morcov).
|
|
|
kalua |
![]()
Post
#240
|
Musafir ![]() |
Eu am facut ieri salata de mezel, tare ne mai place asta vara!
Maine plecam si azi trebuie sa folosesc legumele pe care le mai am, asa ca voi face o mancarica de dovlecei cu mult ardei capia si cu niste carne prin ea. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 7th May 2025 - 04:09 PM |
|