IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

262 Pages V  « < 245 246 247 248 249 > »   
Closed TopicStart new topic
> Meniu pentru saptamana viitoare, Idei pentru diversificare
sylvia_31
post Feb 14 2009, 06:54 PM
Post #2461

Incurabil

Group: Membru de Onoare
Member No.: 868

Scorpi, stiu pe cineva care si-a facut peretii de la bucatarie sarmali style (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) , dupa ce i-o explodat oala sub presiune . Asa ca teama ta e intemeiata (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) . ca si a mea, de altfel. Mai bine imbatranesc fierband la carnuri old style , decat sa-mi explodeze in fata (IMG:style_emoticons/default/rain.gif) .
Go to the top of the page

+Quote Post
Master of Norule...
post Feb 14 2009, 08:25 PM
Post #2462

V.I.P.

From: Flower power
Member No.: 1,880

Easy de tot cu oala cu presiune ca nu explodeaza are un tumburuc rosu cre' ca e o supapa. Asa tumburucul ala tre' sa se lase jos
de abia atunci deschizi oala. Cand incepe se fiarba se ridica tumburucul si din mom. fierberii toate carnurile fierb mult mai repede decat in oala normala. Si mai are unul pe care daca-l ridici iese mai repede presiunea. Trebuie pusa apa pana unde zic ei. Si no problem si se fac mancarurile mult mai rapid. Eu si sarmale fac in ea si cam intr-o ora am scapat cu fiertul si eu cre' ca le fierb prea mult. Cand am primit-o la cununia civila eram new entry in ale bucatariei si si asa m-am descurcat cu ea, so n-aveti nici o frica, explodeaza daca nu respecti instructiunile si cum frica de explozie e destul de mare apai nu-i prea greu sa le respecti mai ales ca sunt si simple.
Am facut varza anatolica cu varza murata n-a iesit rea, da' n-am mai pus amestecatura din lapte si ou deasupra din cauza verzei acre si al meu sot zice asta iesea mai buna cu varza cruda (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) si eu nu i-am mai zis ca reteta era cu varza cruda. Da' ne era foame si am mancat-o.
Aseara am facut niste cornulete cu nuci. (IMG:style_emoticons/default/wub.gif)
Acu' vreau sa fac si eu banane coapte, cam in ce proportie zahar, unt si rom Cleo? Mie sa nu le inec prea tare in rom desi chiar nu mi-ar displacea ca mie imi place ce gust da romul, de baut asa simplu nu beau nici eu, da' dupa aroma la prajitura sunt inlove.

+Quote Post
Cleo
post Feb 15 2009, 06:09 AM
Post #2463

moderator

Group: V.I.P.
From: Montreal
Member No.: 34

Vreo 2 linguri de unt cat sa ai in ce praji, rom o lingura doua si zahar presari doar... pt ca-s dulci deja bananele

Maine vroiam sa fac lucskos insa se pare ca merem la ski cu prietenii si -asa n-am fost inca asa ca n-ar fi o cocazie rea, pe seara fac niste chiftele si ciorba o-i face-o luni. Sa vad cate grade arata maine ca minima e -10 de-acolo incolo sa meraga cine o vrea

+Quote Post
Master of Norule...
post Feb 15 2009, 11:40 AM
Post #2464

V.I.P.

From: Flower power
Member No.: 1,880

Multam Cleo. Am facut aseara mi s-au cam inmuiat bunicele ele da' nu m-au impresionat chiar asa tare. Mi-a mai ramas niste cioco topita in ibric din ce am pus pe banane si azi peste cioco aia am pus niste apa si am facut cafea OMG cat de buna a iesit. Apoi am mai pus o lingurita de rom si a fost just perfect.
Azi niste rulada de pui fac si atata ca n-am chef de prea mult bucatarit.

This post has been edited by Master of Norules: Feb 15 2009, 11:43 AM

+Quote Post
kalua
post Feb 15 2009, 12:20 PM
Post #2465

Musafir

Eu vreau sa fac azi galusti la abur. M-am uitat la reteta cleolicii de galuste aurite, e cu totul altceva. Alea ale ei sunt considerate prajitura si se coc in cuptor, astea de care vorbesc eu fac parte din "Mehlspeisen" (precum clatitele, papanasii, chestii care se mananca cu precadere ca felul doi) si se fac pe plita. Daca reusesc mai fac si-o prajiturica cu mac.

+Quote Post
danati
post Feb 15 2009, 12:57 PM
Post #2466

Dependent

Group: Dependent
Member No.: 1,329

Vreau sa va spun ca si eu folosesc oala sub presiune de peste 20 de ani si n-am avut niciodata nici o problema . Am si doua mai vechi, kukta, pe care le folosesc si acum, si un capac de la zepter care se pune pe o oala obisnuita de-a lor si sunt foarte foarte multumita de ele.
Si ca sa fiu on topic, am facut ieri la oala sub presiune o ciorba de fasole superbuna. Si niste fasole verde cu piept de pui. Azi am fiert niste naut ( tot sub presiune ) dar nu m-am hotarat inca ce fac cu el (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif)

+Quote Post
Cleo
post Feb 15 2009, 04:35 PM
Post #2467

moderator

Mon deci bananele trebuie sa fie cu coaja mai spre verde. Oricum nici eu n-am nimerit exact gustul bananelor mancate in Cuba

Kalua te asteptam cu reteta (IMG:style_emoticons/default/estiok.gif) insa galustile astea desi-s bune as mai munci putin la compozitie, le-as face din aluat de cozonac ca asta a 2-a zi spargi geamul cu ele, deci ceva mai mult unt, zahar e suficient ca oricum nu-i un desert f dulce

Oala sub presiune are si mama de cand mai stiu deci peste 30 si (IMG:style_emoticons/default/fluierat.gif) de ani (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) eu insa am am luat una in Ro pe vremea cand era cupilu bebe sa-i fac supe zilnic si a fost o pacaleala, apoi mi-am luat una si aici si-mi picura oricat icnerc s-o inchid pesemne nu e perfect etansa asa ca m-am lasat pagubasa.

+Quote Post
kalua
post Feb 15 2009, 04:47 PM
Post #2468

Musafir

Chiar am o reteta de prajitura de-aia care asteapta sa fie incercata de vreun an de zile, sper sa ma invrednicesc cat de curand s-o fac (de-aia coapta).

Si mama avea oala de fiert sub presiune in tara, de-aia antica, veche si de demult si functiona foarte bine. Am si eu una aici, dar cred c-am folosit-o o data sau de doua ori. Mi se pare oricum ca o supa de carne fiarta cateva ore la foc foarte mic dezvolta o aroma care nu poate fi comparata cu cea facuta la foc viu sau la oala sub presiune. Pentru fiert fasole sau naut mi se pare in schimb ok.

+Quote Post
kalua
post Feb 16 2009, 01:08 AM
Post #2469

Musafir

Nu pun reteta de galuste pentru ca nu mi-au iesit perfecte si mai e si periculos de facut (apropo de oala de fiert sub presiune): trebuie facute in tigai sau oale cu fundul gros si daca se poate din fonta cu capace care le inchide etans, astfel incat sa ramana aburul acolo. Mie mi-a trebuit la o tigaie ajutorul lui Mr. kalua la deschis, care mi-a tinut teoria chibritului despre ce se poate intampla la asa manevre. (IMG:style_emoticons/default/giljotiini.gif)

Maine cred ca fac o iahnie de fasole cu carnaciori (am vazut ca acestia din urma nu mai au mult pana la termenul de expirare). Pofta mi-ar fi de spaghete carbonara si salata de naut (aia asemanatoare cu cea de boeuf), cred ca le fac si pe astea saptamana viitoare.

+Quote Post
Cleo
post Feb 16 2009, 01:21 AM
Post #2470

moderator

nu merge metoda de fierbere a galustelor cu prune? Eu nici nu stiu ce fel de galusti sint astea, sint umplute cu ceva?

eu fac iahnie cu ciolan afumat si-am dat ciolanul in 2 si fac si lucskos asta dupa ce doar ce-am picat de la ski (IMG:style_emoticons/default/lazy.gif)

+Quote Post

262 Pages V  « < 245 246 247 248 249 > » 
Closed TopicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 14th May 2025 - 12:03 PM