![]() |
![]() ![]() |
![]() |
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Clasice-s neumplute, dar se poate pune niste magiun de prune (pentru ca-i acrisor) in ele. Despre ce fel de metoda a galustilor cu prune spui tu? (IMG:style_emoticons/default/nesigur.gif) Ca eu pe alea le fac simplu, adica le fierb, fara metoda speciala. (IMG:style_emoticons/default/closedeyes.gif) Iar astea nu se fierb, se prajesc in unt cu zahar si se pune numai putina apa, cat sa iasa aburul ala in care se coc. Si de-aia trebuie sa ramana ala acolo, teapan, si n-are voie sa iasa.
|
|
|
![]()
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
pai si io credeam ca le fierbi ca pe alea cu prune si-apoi le mai aburesti (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
pai suna a dumplings atunci. chiar saptamana trecuta ma uitam la o chestie de-aia din bambus speciala pt dumplings, n-o fi buna si la galustile tale? (IMG:style_emoticons/default/nesigur.gif) |
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Nu, bre, ca trebuie sa stea pe fundul tigaii, pe untul si zaharul ala. Dar ai dreptate, sunt un soi de dumplings.
|
|
|
![]()
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
(IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) pai daca-i misterioasa reteta eu stau sa devinez ce-i cu galustile astea de care n-am auzit niciodata (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
|
|
|
![]()
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administratori Posts: 6,891 Joined: 9-November 07 From: Sibiu Member No.: 2,591 ![]() |
Azi am comanda de sarmale, din cauza unei verze murate primita in dar de la bunica.
|
|
|
![]()
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Mon deci bananele trebuie sa fie cu coaja mai spre verde. Oricum nici eu n-am nimerit exact gustul bananelor mancate in Cuba Kalua te asteptam cu reteta (IMG:style_emoticons/default/estiok.gif) insa galustile astea desi-s bune as mai munci putin la compozitie, le-as face din aluat de cozonac ca asta a 2-a zi spargi geamul cu ele, deci ceva mai mult unt, zahar e suficient ca oricum nu-i un desert f dulce Oala sub presiune are si mama de cand mai stiu deci peste 30 si (IMG:style_emoticons/default/fluierat.gif) de ani (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) eu insa am am luat una in Ro pe vremea cand era cupilu bebe sa-i fac supe zilnic si a fost o pacaleala, apoi mi-am luat una si aici si-mi picura oricat icnerc s-o inchid pesemne nu e perfect etansa asa ca m-am lasat pagubasa. Cleolica, cred ca alea sint alt soi de banane, din natia celor folosite la gatit. |
|
|
![]()
|
|
nu Maat sint banane obisnuite insa daca la banana bread se pun banane innegrite la desertul asta se pun banane a caror coaja de-abia s-a ingalbenit ca sa nu se flescaie la prajit.
bananele de plantan au alt gust, in Panama in loc de cartofi prajiti erau chipsuri din plantan prajit numite patacones. Am si pus pe-aici fotografii. |
|
|
LostWhispers |
![]()
|
Musafir ![]() |
Pastrav cu garnitura de orez.
|
|
|
![]()
|
|
Obsedat ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Dependent Posts: 425 Joined: 7-June 08 From: In nori... Member No.: 4,029 ![]() |
Astazi si noi peste cu orez, am mai facut si niste fasole verde cu usturoi pe langa. Maine si zilele urmatoare spanac, si la supa nu m-am gandit inca.
|
|
|
![]()
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 3,295 Joined: 1-July 07 From: Flower power Member No.: 1,880 ![]() |
Erau ele destul de verzi, da' alea care-s prea verzi nu-s dulci deloc, au un gust fad. Oricum bananele de la noi nu se compara cu alea din Cuba prin faptul ca ei le culeg din copac, noi din hipermarket si bananele care vin la noi vin verzi si sunt coapte fortat in cuptoare cica.
|
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 14th May 2025 - 11:49 AM |
|