![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
asa-i n-au acelasi gust una si doua eu incerc sa va spun ca trebuie sa fie coapte dar nu extra (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) in rest sint banane prajite nu vreun tort Dobos ...apropo cred c-am sa fac unul in curand, am descoperit pe site-ul unguresc xde care spuneam o reteta de glazura care cred ca e mai maleabila decat simplul zahar ars, deci este zahar ars insa adauga si putin unt si totul arata la fel insa e mai malebil, insa pana nu experimentez nu ma pronunt
apoi apropo de peste nu stiu daca acolo se gaseste seabass (ocean perche) sebaste la francezi ca eu am gustat pt prima oara din supermarket saptamana trecuta si tilapia si pangasius vor intra in uitare in comparatie cu pestele asta. Tare mi-a placut! |
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Eu nu l-am vazut pe pestisorul asta pe-aici, ia sa casc ochii mai bine. Pe mine pangasius & co tare ma lasa rece. Ca sa nu mai spun de somonul ala de crescatorie, de ala nici nu ma ating.
Cleolici, pai am pus si eu reteta de glazura cu unt pentru tort Dobos si-i si la retetar. (IMG:style_emoticons/default/sicsic.gif) Eu n-am incercat-o, dar am mancat Dobos facut asa, mie varianta clasica imi place mai mult, ala-i Dobos pentru mine. Asta cu unt e mult mai usor de facut, normal. Si binenteles ca are alta consistenta decat caramelul clasic. Tortul cu glazura asta a fost executat de mama unei prietene, mare bucatareasa mare. |
|
|
![]()
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
hihi am adorat faza aia cu fundele din caramel insa am uitat reteta, au trecut 2 ani de-atunci si eu nici Dobos n-am mai facut demult, foarte demult.
pestele chiar e bun, pangasius am mancat de vreo 2 ori ca tot pe voi v-am auzit de el insa nu-mi place, tilapia cu mujdei de usturoi e ok altfel nu ma omor insa seabss-ul e bun si fara adaosuri tari pe langa |
|
|
![]()
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
nu Maat sint banane obisnuite insa daca la banana bread se pun banane innegrite la desertul asta se pun banane a caror coaja de-abia s-a ingalbenit ca sa nu se flescaie la prajit. bananele de plantan au alt gust, in Panama in loc de cartofi prajiti erau chipsuri din plantan prajit numite patacones. Am si pus pe-aici fotografii. Eu ma gindeam ca-s de-alea. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
M-am uitat acum la cum ii zice pe germana lui ocean perche asta si-am descoperit ca-l stiu chiar bine si se gaseste congelat la orice magazinas pe-aici. (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) Eu nu ma dau in vant dupa el. Sa nu radeti de mine, dar un peste care-mi place la gust e macroul la protap. Dar mananc asa ceva foarte rar ca-i plin de oase.
|
|
|
![]()
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 3,295 Joined: 1-July 07 From: Flower power Member No.: 1,880 ![]() |
Noi mancam atat de rar peste, da' pangrasius d-ala am luat si eu o data sa vad cum e, apai nu mi-a placut deloc. Si nici pastravul nu ma da pe spate.
Copilul nu mananca deloc peste, numa' cand fac peste zice nu-mi place cum miroase, miroase a imputit (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) si daca nu-i place cum miroase nici nu pune gura. Imi place crapul proaspat adica luat din apa, plachie sau snitel. Na ca mi-ati facut pofta de peste, cand mergem la cumparaturi sa iau si eu un pestisor. |
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
(IMG:style_emoticons/default/tararam.gif) Am vazut la tv un documentar despre pizza si a fost multisor cu un pizzaiolo napoletan care exercita meseria asta din '47. Reteta n-a dat, dar a spus ca la 900g faina se pun 10g drojdie proaspata. (IMG:style_emoticons/default/ohmy.gif) Va dati seama ce putin?
Dar noi oricum nu putem face pizza de-aia de la mama ei, cuptoarele lor ajung la 600°C. |
|
|
![]()
|
|
eu la 500 gr de faina demult pun 20 sau mai putin de grame de drojdie de-astea de-a mea extra zeloasa, mai mult se simte gustul si mai putin nu m-am incumetat
apropo de peste, seabass in comparatie cu tilapia si pangasius a fost laudat, c-asa nu-i nici preferatul meu. E doar mai bun decat alea. Macroul imi place si mie, uite la protap n-am mancat insa il ocolesc tot din cauza de oase, pastrav tare bun am mancat de la o crescatorie de pe langa Sovata (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif) iar langa Brasov, Mon aveti o crescatorie de crap fitofag o nebunie. am mancat in Cuba un ton la plita o N-E-B-U-N-I-E. La bufetul resortului au avut vreo 3 seri la rand o roata mare de parmezan (cred ca era grana padano dupa consistenta) asa ca ne-am lungit cina la 2-3 ore cu cascavalul si cate un pahar de vin rosu, apoi n-au mai avut cred c-au zis ca facem risipa (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) |
|
|
![]()
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administratori Posts: 6,891 Joined: 9-November 07 From: Sibiu Member No.: 2,591 ![]() |
Eu am facut supa de pasare cu taitei si varza picanta cu carne de pui si orez. Maine pun poze.
|
|
|
happyCat |
![]()
|
Musafir ![]() |
Am facut supa crema de brocoli cu branza blue stilton.
Parca as face niste gogosi ca prea am vazut multe pe aici, dar daca le fac o sa si mananc si o sa devin si eu o gogoasa. (IMG:style_emoticons/default/nesigur.gif) Kalua, 600 de grade in cuptor? Ma gandesc ca nu celsius. Nici eu nu ma omor dupa peste, insa am mancat la socrella o terina din somon afumat (cumparata ready-made) care a fost delicioasa. Poate fac si eu. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 14th May 2025 - 06:15 PM |
|