![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Post
#251
|
|
Oli, Popeye's babe ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 4,290 Joined: 7-February 06 From: Bucuresti Member No.: 194 ![]() |
Ups, se pare ca am ratat-o. Multumesc , kalua! (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
kalua |
![]()
Post
#252
|
Musafir ![]() |
M-a luat o pofta de dulce si voi face o prajitura fara blat cu branza si prune.
|
|
|
fortelady |
![]()
Post
#253
|
Musafir ![]() |
sa o prind pe sora-mea libera sa imi dea reteta...
eu m-am umflat de ardei copti (cre' ca un kil numa io am mancat azi). am primit o reteta cu un fel de tort relativ simplu de facut (cre' ca l-a mai postat cineva aici) - un fel de clatite cu zahar vanilat si ciocolata. o sa il incerc saptamana asta |
|
|
kalua |
![]()
Post
#254
|
Musafir ![]() |
Sa va zic si eu reteta mea de cartofi (italienesti parca ii spuneau, dar am adaptat-o eu): cartofii taiati in bucati mai mari si pusi in tava de la aragaz. Se toarna ulei de masline pe deasupra (merge si cu alte uleiuri, mie personal imi plac cu ala de masline). Se dau la cuptorul preincalzit pe la 150-160°C, iar cand sunt aproape gata, se ridica temperatura la 200-220°C (ca sa se faca crusta). In bolul in care-i servim se pune usturoi tocat, rozmarin si cimbru proaspat. Si sare. "Turnam" cartofii firbinti peste plante si usturoi, se amesteca cu atentie si se servesc. Nu te mai opresti din mancat, nu alta! (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/smile.gif)
Maine sarbatorim ziua unei colege de serviciu si facem, ca de obicei, un brunch. O colega face placinta cu branza dumnezeiasca, alta aduce un fel de zacusca proaspata, o a treia niste chiftelute cu telemea in ele. Si va fi paine cu nuci si cu masline... Cam astea-s chestiile la care salivez deja cand ma gandesc la ziua de maine. (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/biggrin.gif) |
|
|
![]()
Post
#255
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Obsedat Posts: 744 Joined: 31-May 06 Member No.: 352 ![]() |
O budincuta dulce de taitei cu branza am facut azi pentru mama, ca tare ii place. N-am prea fost harnica la gatit in ultimele zile (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/blush.gif)
Maine am de gand sa sar cu artileria grea (tot faze unguresti): gulas. Poate-mi dati niste idei noi in materie de gulas, ca as mai incerca si altceva decat ce stiu. |
|
|
kalua |
![]()
Post
#256
|
Musafir ![]() |
Boeuf Stroganoff - mai mult sau mai putin un fel de gulas. (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
fortelady |
![]()
Post
#257
|
Musafir ![]() |
sa o prind pe sora-mea libera sa imi dea reteta... eu m-am umflat de ardei copti (cre' ca un kil numa io am mancat azi). am primit o reteta cu un fel de tort relativ simplu de facut (cre' ca l-a mai postat cineva aici) - un fel de clatite cu zahar vanilat si ciocolata. o sa il incerc saptamana asta gata am reteta! Cartofi Taranesti 1.5 kg cartofi 3/4 pachet unt 2 cepe mari sunca (bacon, kaizer etc) condimente dupa gust (oregano, busuioc, boia etc) 2-3 linguri de ulei sare se taie cartofii in cuburi nu prea mari si o ceapa (rondele/solzisori). Se pun la fiert cu sare, condimente si uleiul. Se fierb aproape de tot (cam 3/4). Se tapeteaza cu unt o tava, se scurg cartofii si ceapa si se pun in tava. A doua ceapa se taie tot solzisori si se pune langa cartofi. Se taie kaizerul fasii (3-4 cm) si se pune deasupra amestecului din tava impreuna cu restul de unt si condimentele. se scoate cand ceapa si cartofii s-au copt |
|
|
![]()
Post
#258
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
Forte (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/322.gif) ...o s-o incerc ...sa o incercati si p-aia de-am scris-o e simpla simpla si buna ..raau
am facut aseara ciorba de fasole pastai de-aia lata galbena ...cu rantas si acrit cu otet, ca-n Ardeal, n-am mai mancat cu rantas de vreo 15 ani dar ciorbica a iesit foarte buna asa ca mi-o cazut tare binye. in seara asta facui niste carne de vitel cu sos de rosii langa paste spiralate. ca fiica-mea a-nceput scoala si trebuie sa-i dau la ea de preferat (de mine) mancare gatita. Cat mai VARIATA daca se poate, adica sa nu cumva s-o repet si-a 2-a zi ca-s "certata" de puiul meu (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/laugh.gif) Oare v-am zis ca prea repede a trecut vara asta? (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/nusepoate.gif) |
|
|
![]()
Post
#259
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Obsedat Posts: 744 Joined: 31-May 06 Member No.: 352 ![]() |
Ieri am facut niste chiftele din stiuca proaspata (minune!) si sos de linte cu rosii. Seara ne-am rasfatat cu o salata de avocado si crema de tiramisu cu fructe (i-am trecut pe toti la Monignac (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/smile.gif) )
|
|
|
kalua |
![]()
Post
#260
|
Musafir ![]() |
Am venit azi din concediu si mama mi-a trimis o oala cu sarmale de vara (in varza dulce, iar in umplutura sunt puse si multe "buruieni": un fel de loboda, stevie si frunze de sfecla rosie), o minunatie.
Inca nu sunt hotarata ce fac maine si poimaine de mancare, numai desertul il am stabilit: crema catalana. Later edit: gata, stiu ce fac: snitele de vinete cu mozarella, pe langa ele cred ca salata de rosii, iar duminica pastitsio, dar cu glass noodles. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 6th May 2025 - 01:35 PM |
|