![]() |
![]() ![]() |
![]() |
kalua |
![]()
Post
#2521
|
Musafir ![]() |
Multumesc, kary! (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif) Am luat notite. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Azi fac o inspiratie cleolica (sper sa gasesc tot ce-mi trebuie): peste (inca nu stiu de care, azi e zi de peste proaspat la magazinul cu delicateturi, sa vedem ce-oi prinde) zabaion (fara marar). |
|
|
![]()
Post
#2522
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
kalua mai era o plantica in reteta insa nu-mi amintesc ce (IMG:style_emoticons/default/blush.gif) ... salvie? ( mie nu-mi place)
|
|
|
![]()
Post
#2523
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 3,295 Joined: 1-July 07 From: Flower power Member No.: 1,880 ![]() |
Salvia e rea de tot la mancare nici mie nu-mi place.
Supa cu galusti si daca am timp lasagne daca nu macaroane cu branza. Alaltaieri am facut saratele si o prajitura cu mere cu aluat frantuzesc buna ea, da' nu extraordinara. Si inghetata de zahar ars. As mai face ceva sarat, poate tot saratele sau covrigei ceva, m-a apucat pofta de sarat. Zilele astea mai vreau sa fac o ciorba de burta si un tiramisu printre restu' ce gatesc. Stupid question: Burta care e necuratata tre' sa arate gri, cum se curata si cam cat dureaza curatarea? E mai gustoasa ciorba daca iau burta aia necuratata o curat si apoi o pun la ciorba sau are cam acelasi gust cu asta prefiarta. Nu prea stiu cum sta treaba cu burtile astea. (IMG:style_emoticons/default/zapacitul.gif) This post has been edited by Master of Norules: Mar 12 2009, 11:55 AM |
|
|
kalua |
![]()
Post
#2524
|
Musafir ![]() |
Mai, MoNule, dar suparata mai esti pe salvie! Chiar te rog sa nu mai spui de ceva ca-i rau in mancare daca tie nu-ti place. (IMG:style_emoticons/default/nusepoate.gif)
Mie chiar imi place la unele chestii, iar fiica-mea-i innebunita dupa frunze de salvie prajite crocant. (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) |
|
|
![]()
Post
#2525
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
faza cu salvia ieri
eram la alimentara si ma apropiam de locul unde sint ierburile aromate si vad un tip imbracat bine, se tot uita la ele si se schimba de pe un picior pe altul in semn de nehotarare si eł vin apuc salvia si dau sa plec. Ma intreaba: 'doamna in ce puneti planta asta?' eu: 'in mancaruri' si-am uitat sa-i zic si ce ceai cu proprietati grozave iese si ca sa-l lamuresc, desfac cutia si-i rup o bucatica de frunza s-o miroasa ma gandeam io dar el o baga in gura (IMG:style_emoticons/default/ohmy.gif) (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) si-o mesteca tacticos sub ochii mei holbati si zice ''da asa e, are aroma foarte puternica''. (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) simpatica faza si inca una: mi-a placut tare aroma pe care a lasat-o pe saltimbocca ...ca sa vezi! MoN ia burta curatata ca aia gri no cureti tu suficient nici in 24 de ore. cah! |
|
|
kary_pink |
![]()
Post
#2526
|
Musafir ![]() |
Cleo (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)
Burta daca este necuratata tre' tinuta in var inainte... Declar luna martie si luna pestelui pentru ca am vazut si la Kalua si la Cleo mancaruri cu peste, in plus si eu am gatit peste: hamsii, marinata, peste pane... Am prestat zilele astea si doua prajituri cu fructe, una cu mere si cealalta cu capsuni. Imi place ca s'a marit ziua si mrg la culcare destul de tarziu. Am timp sa stau mai mult prin bucatarie (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) |
|
|
kalua |
![]()
Post
#2527
|
Musafir ![]() |
Eu chiar trebuie sa spun ca pe aici se gateste cu multe plante. Dar multi le folosesc numai pe alea uscate si daca-i trimiti sa le cumpere proaspete, tot precum curca-n lemne se uita. (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)
La mine azi va fi ultima zi cu peste, maine se intoarce copilul de la schiat si pana acolo ne-a fost. Am cumparat ieri niste fileuri de-un peste pe care nu l-am gustat niciodata, gurnard pe engleza, grondin pe franceza, cappone pe italiana si pe alea le execut azi. Fiica-mii i-am promis ca fac ceva cu sos si in orice caz galusti de paine cand vine, m-am gandit la un gulas de Boemia, pe care vreau sa-l pornesc azi. Si mai vreau sa fac si niste muffini, sa aiba copilul si ceva dulce cand ajunge acasa. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
Post
#2528
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 3,295 Joined: 1-July 07 From: Flower power Member No.: 1,880 ![]() |
Asa ma gandeam si eu sa iau burta curatata ca mi se pare destul de complicat sa curat burta aia, da' am intrebat totusi.
Azi pestisor nu-s cum or prajit or plachie. Mai mi-a ramas o portie de lasagne pt copil care nu vrea deloc peste. Kalua nus cati daca le dai mancare cu slavie si n-au mai mancat asta in viata lor, o sa le si placa. Poate daca iti plac aromele puternice sa-ti placa. Oricum eu nu folosesc salvie si rozmarin. Nu-i chiar asa si la noi sunt destui care folosesc ierburi aromatice care se gasesc in loc de cele uscate. Tiramisu sau rulada inca nus si vrea sa fac si niste saratele. This post has been edited by Master of Norules: Mar 13 2009, 11:15 AM |
|
|
kalua |
![]()
Post
#2529
|
Musafir ![]() |
MoN, ceva este sa nu-ti placa o mancare, vreun ingredient si altceva sa spui ca nu este bun. Asta-i la fel cu atunci cand ai spune "bleah, ce mancare gretoasa" apropo de ce are in farfurie un om care mananca cu pofta din ea. Nu se face si basta.
Si nu cred ca o incearca cineva de pe-aici sa te converteasca la mancat ceva ce nu-i pe gustul tau. |
|
|
happyCat |
![]()
Post
#2530
|
Musafir ![]() |
Fara legatura sau vreun apropo de ceea ce a scris MoN, vreau sa zic ca si pe mine ma deranjeaza foarte tare cand cineva se uita la mine in farfurie si zice bleah, cum poti manca asa ceva, arata dezgustator. Vorba ta Kalua, nu se face si basta! (IMG:style_emoticons/default/nusepoate.gif)
|
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 13th May 2025 - 10:34 PM |
|