IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

262 Pages V  « < 257 258 259 260 261 > »   
Closed TopicStart new topic
> Meniu pentru saptamana viitoare, Idei pentru diversificare
Cleo
post Mar 25 2009, 06:35 PM
Post #2581


moderator
*******

Group: V.I.P.
Posts: 6,061
Joined: 8-December 05
From: Montreal
Member No.: 34



io am facut zilele astea mancare de mazare cu piept de pui, ciorba de curcan, pateu din ficat de pui (tare-mi place (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) ) o multime de salate, si restul am pus pe la poze.

azi am mancare dar cred ca mai fac chapati ca-s excelente si se potrivesc de numa' ca wrapuri, pun poza diseara
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Master of Norule...
post Mar 25 2009, 07:47 PM
Post #2582


V.I.P.
*******

Group: Membru de Onoare
Posts: 3,295
Joined: 1-July 07
From: Flower power
Member No.: 1,880



Nus ce se intampla, da' de cand ne-am mutat aici, nu-mi iese faza cu tiramisu neam. Am luat luni mascarpone de la Carrefour si azi dupa ce fac crema de oua sa bag mascarpone si cand il gust suprize era stricat avea un gust amar si curgea din el lichid asa ca un zer, l-am dus inapoi, ca prea m-am enervat. Si habar n-am de unde sa iau sa fie bun. Deci azi tiramisu nu-i gata, maine sa vad de unde iau si sa-l fac.
Si am mai facut pasta de peste.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cleo
post Mar 28 2009, 02:43 PM
Post #2583


moderator
*******

Group: V.I.P.
Posts: 6,061
Joined: 8-December 05
From: Montreal
Member No.: 34



am cumparat intr-o zi o revista cu retete pt biscuti, cookies, biscotti si aseara am facut niste biscotti: a trebui sa dreg reteta pt ca dupa a lor iesea o compozitie uscata care trebuia pusa la cuptor sub forma de sul aplatizat deci ca si cand as incerca sa-i dau fainii forma de salam de biscuti (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)
Nu-i de mirare ca nu prea exista cultura gatitului acasa si tot ce e home made e atat de apreciat. Or incerca retete din reviste si nu le iese nimic (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)
Deci reteta este foarte, foarte departe de realitate (IMG:style_emoticons/default/omg.gif) (IMG:style_emoticons/default/zapacitul.gif) atata de dezamagita am fost ca am de gand sa scriu la revista. (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)

fac pancakes, mancare mai am dar as face niste frigarui de pui si niste lasagna rulata care arata superb. stay tuned, daca-mi iese ceva (tot retete straineze (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) ) revin daca nu ... nu.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kalua
post Mar 28 2009, 03:18 PM
Post #2584





Musafir






Scrie-le nesimtitilor! (IMG:style_emoticons/default/mad.gif)
Aici la o emisiune tv foarte informativa testeaza acum 5 carti de bucate pentru incepatori momentan. Incercatorii sunt toti tineri si fara experienta in ale gatitului, iar cartile sunt Ministry of Food a lui Jamie, una tot pentru incepatori a lui Dr. Oetker, una online si-nca doua destul de renumite pe-aici. Pana acum s-a gatit pasta cu sos bolognese, friptura de porc cu crusta, somon, chili con carne (deci in fiecare zi trebuie sa se gateasca acelasi fel de mancare, dar fiecare dupa cartea lui). Arata si ce aiurea e cateodata lista cu ingrediente pentru un incepator, scria, de ex., masline la o reteta. Saracul baiet, a cumparat nu stiu cate feluri, verzi, negre, in ulei, in marinada, uscate...
Jamie este pe locul 1 detasat pana acum si nici nu cred ca mai au cum sa-l ajunga din urma ca-i prea mare diferenta la puncte intre el si locul 2. Am zis ca asta-i cartea pe care o sa i-o dau fiica-mii cand s-o muta la casa ei. (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)

Pe mine m-a palit acum vreo jumatate de ora o pofta nebuna de salata de paste cu maioneza, nici nu mai stiu de cand n-am mancat, deci pun mana si imi fac. Ai mei pleaca oricum si vin maine seara, sa vad daca apuc maine sa fac ceva, am in plan un file de porc umplut cu spanac, linte cu praz si niste choux-uri.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kalua
post Mar 28 2009, 03:50 PM
Post #2585





Musafir






Am uitat sa mai povestesc povesti: vinerea seara (noaptea de fapt) este o emisiune tv in care se aduna vreo 4-5 bucatari renumiti si gatesc live. Nu stiu cum naiba tot fac si nu prind niciodata emisiunea de la inceput, ci, de obicei, numai sfarsitul. Aseara, cel responsabil cu desertul, un bucatar consacrat, cu 2 stele de la si cu 18 punkte in Gault-Millau, a facut un strudel in forma de muffin, cu sorbet de piersici (sau caise? (IMG:style_emoticons/default/nesigur.gif) ) si zabaion. Si deodata incepe sa rada si nu se mai opreste: a pus sare in loc de zahar in maglavaisul ala de smatana de deasupra strudelului. (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) L-a chiuretat apoi cat a putut de bine de pe muffinii aia si toti au zis ca desertul ala e de bis, un poem, etc.
Trebuie sa caut reteta, sa faca si maimuta (dar fara sare, da?).
Go to the top of the page
 
+Quote Post
happyCat
post Mar 28 2009, 06:45 PM
Post #2586





Musafir






Asa le trebuie bucatarilor astia care tin sarea-n borcan, la fel ca si zaharul. (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)

Eu cand aveam satelit ma uitam pe TV gusto, ma rog nu intelegeam eu mai nimic in afara de lecker, dar seara aveau international highlights si vedeam bucatari de-ai nostri. La Gary Rhodes ma uitam (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif) ca pisica la smantana!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cleo
post Mar 28 2009, 06:53 PM
Post #2587


moderator
*******

Group: V.I.P.
Posts: 6,061
Joined: 8-December 05
From: Montreal
Member No.: 34



sa-mi spui si mie cum se numeste carte lui Jamie in acelasi scop (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) am s-o cumpar
eu pe cand eram incepatoare am incercat cate ceva din cartea Sandei Marin, absolut nimic nu m-a impresionat. Am insa o carticica de buzunar de fapt pe mai multe temei si cea de dulciuri (bineinteles (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) ) scrie la inceput sa respectam obligatoriu cantitatile. Absolut totul mi-a iesit si-nca foarte bun. Deci mie cei care scriu de dragul de-a scrie si culeg retetea de-a valma fara sa le testeze nu-mi inspira respect. Desigur si ingredientele conteaza insa e imposibil sa fie asa mari diferente intre un tip de faina si altul de exemplu. La biscotti scria 625g faina, a mea era pe terminate si am avut vreo 580g, cantitatea care trebuia cred ca se invartea pe lanaga 400g. E totusi enorma diferenta, in fine, un incepator poate punea rezultatul retetei lor in gunoi, eu am mau pus oua miere ect sa obtin ceva insa se pierd proportiile (cu untul de ex samd). Clar le scriu.


hilar cu sarea, lasa c-am baut eu cafea cu sare odata (generos adaugata, pe scurt ocna), facuta de un nene care se dadea mare specialist si mi s-a facut gura punga instantaneu

alta maimuta (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kalua
post Mar 28 2009, 07:24 PM
Post #2588





Musafir






La emisiunile astea bucatarii spun de ce au nevoie si televiziunea le pune la dispozitie ingredientele. In ce recipiente cred ei de cuviinta. (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)
Prindeam si eu tv gusto, dar a disparut. (IMG:style_emoticons/default/crying.gif) Am rascolit prin mai mult de o mie de programe pe Astra si Hotbird dupa el si tot nu l-am mai gasit. (IMG:style_emoticons/default/closedeyes.gif)

Cleo, uite cartea in original:
(IMG:http://ecx.images-amazon.com/images/I/511iadnZ92L._SL500_AA240_.jpg)
Eu mi-am luat-o in Scotia ca era foarte ieftina (am prinsul GBP-ul la limita inferioara pe care a atins-o fata de € (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) ), are in general chestii pe care noi le-am facut si rasfacut, basics in general, dar m-a surprins si cu cateva chestii noi (doua dintre ele le-am si postat la Montignac, prazul si salata de morcovi). Dar pentru zanicile noastre-i numai buna. (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
Am scris de cartea asta si la topicul cu pricina, ca are la baza o idee simpatica tare.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cleo
post Mar 28 2009, 07:39 PM
Post #2589


moderator
*******

Group: V.I.P.
Posts: 6,061
Joined: 8-December 05
From: Montreal
Member No.: 34



danke schon (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

fii-mea are nintendo DS si am vazut in magazine niste SD carduri cu retete pe pasi
iti arata ce sa faci, un pas si se opreste, faci si tu si spui ''continue'' si el continua cu pasul 2 si tot asa. Faina chestia.
In curand o sa iasa din joc si le da la o parte de langa oale (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kalua
post Mar 30 2009, 12:26 AM
Post #2590





Musafir






Pe saptamana viitoare mi-am propus Kaiserschmarrn (clatite de-alea rupte), paste cu sofran, camembert in bacon + camembert de-ala care se face in cutiuta lui la cuptor, spanac cu ochiuri si snitele (inca nu stiu de care si cu ce). Gata, sambata si duminica nu voi fi acasa, ma hranesc altii.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

262 Pages V  « < 257 258 259 260 261 > » 
Closed TopicStart new topic
5 User(s) are reading this topic (5 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



Lo-Fi Version Time is now: 8th May 2025 - 08:06 AM