![]() |
![]() ![]() |
![]() |
kalua |
![]()
Post
#291
|
Musafir ![]() |
Forte, salivez pe tastatura!
Pe mine ma intereseaza pastraviorul. (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/smile.gif) Eu am facut azi cascaval prajit cu multa salata verde si rosii pe deasupra. Cu dressing de iaurt cu ulei de dovleac. Acum ma duc sa studiez ce sa mai fac saptamana asta. |
|
|
![]()
Post
#292
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,440 Joined: 21-February 06 Member No.: 235 ![]() |
Si back in business: sambata ciorba de pui cu usturoi dreasa cu smantana si ou, pulpe de pui la cuptor cu cartofi natur, salata de varza asortata cu rosii, tort de fructe cu frisca lichida.Ieri pentru puiul meu snitele din piept de pui cu cascaval si cartofi piure cu salata de ardei copti, iar pentru mine paste carbonara.Desert am mai avut tort.Pentru astazi: mai am ciorba si o sa fac cartofi la cuptor cu sunca, cascaval si smantana.
|
|
|
fortelady |
![]()
Post
#293
|
Musafir ![]() |
Rulada de carne
- 1 kg de carne de vita sau porc (pulpa de preferat, bucata trebuie sa fie intreaga ca sa se poata taia intr-o "felie" mare de aprox 1 deget grosime) - 1 kg carne tocata (vita/porc) - ciuperci (la conserva-2, proaspete- aprox 1 kg) - 4 carnati lungi - 1 ou - 2 ardei - sare, piper - boabe de mustar (aprox 1 pachet mic) - 2-3 lingurite de miere -2-3 linguri de mustar - 2-3 linguri de ulei - ata (pentru legat) -1-2 pahare de vin se face o bucata mare si subtire din bucata intreaga de pulpa (se taie alternativ pe o parte si pe alta); se bate bine cu ciocanul de snitele. se presara cu sare si piper carnea tocata se amesteca cu oul; sare, piper. se pune peste carnea batuta. deasupra se pun carnatii intregi, jumatate din cantitatea de ciuperci, 1 ardei taiat felii astfel incat sa fie 2-3 straturi uniforme se ruleaza si se leaga; se pune intr-o tava suficient de inalta se prepara un sos din mustar, boabe de mustar, ulei, miere, piper, alte condimente dupa gust; se unge rulada cu o pensula de bucatarie cu sosul de mai sus. restul se pune in tava pe langa (daca mai ramane bineinteles); se adauga vinul, restul de ciuperci, ceapa tocata bucati mari, ardeiul si se acopera tava cu folie de aluminiu. se da la cuptor, cand e 3/4 gata se inlatura foaia de aluminiu ca sa se rumeneasca frumos (mierea din sos se caramelizeaza pe rulada). atentie ca in timpul coacerii mai trebe completat cu apa (sau vin... ) ca sa nu se arda ciupercile si ardeii din tava. nu am poze ca am halit-o pe toata cu familionu' revin cu reteta "actualizata" de pastrav cand am timp (am schimbat reteta pe care o aveam) |
|
|
![]()
Post
#294
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Incurabil Posts: 1,440 Joined: 2-February 06 Member No.: 176 ![]() |
suna foarte, foarte bine drept pentru care se va presta in viitorul foarte apropiat. (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/biggrin.gif)
ma inscriu si eu pe lista de asteptare la pastrav! (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/322.gif) in seara asta vreau sa incerc o reteta luata de pe culinar.ro: pui cu lapte si lamaie. suna ciudat dar am un feeling ca o sa fie gustul meu. revin cu reteta daca iese bun. (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
fortelady |
![]()
Post
#295
|
Musafir ![]() |
am primit felicitari pentru ea cica "e cel mai bun lucru pe care l-a mancat in viata ei" (o prietena foarte buna a mamei ....)
repede pe fuga - cum am preparat eu pastravii: - 3 pastravi eviscerati (eu i-am taiat in 2) - 1 lingurita boabe de mustar facute praf - 1 lingurita piper macinat - faina - o ceasca de migdale sarate si prajite - un pachet de unt - marar - sare - 1 pahar de vin alb dulce (eu nu am avut, am pus vin rosu cu miere si a iesit exceptional) - sucul de la o lamaie (impartit in 2) 1) se dau pastravii prin faina+praf de mustar+piper+sare 2) se stropesc cu 1/2 din sucul de lamaie 3) se calesc migdalele in unt pana devin aurii, se scot pe un servetel (atentie ca se ard repede de tot) 4) se prajesc pastravii in unt pe fiecare parte (se refoloseste untul de la migdale+ inca 2-3 linguri cat sa nu scoata fum, ceea ce eu am reusit sa fac, de au zis toti ca am dat foc la casa) 5) se scot pe un platou 6) se face un sos din untul din tigaie (eu nu am putut sa-l refolosesc pt ca era negru ... asa ca am folosit altul), vin (sau amestecul de vin cu miere in cazul meu), sucul de lamaie si migdale; se lasa pe foc pana se ingroasa un pic. 7) se toarna sosul peste pastravi si deasupra se presara patrunjel verde e un pic cam dulce pt gustul meu, dar merge (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/smile.gif) EDIT: am inceput reteta cu marar.. si-am terminat-o cu patrunjel (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/morderis.gif) mai lipsea untura de catel (doamne feri) ca sa fie completa |
|
|
kalua |
![]()
Post
#296
|
Musafir ![]() |
forte, ce bunataturi! (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/322.gif)
Eu fac azi mancare de telina cu masline, iar maine o supa mai groasa de linte ca un fel de ghiveci (cu rosii, ardei, ciuperci, mazare si broccoli). Joi: un fel de clatita uriasa la cuptor cu telemea in ea. Cu ardei copti pe langa. |
|
|
![]()
Post
#297
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Incurabil Posts: 1,440 Joined: 2-February 06 Member No.: 176 ![]() |
puiul in lapte a iesit foarte, foarte bun desi de aratat nu arata senzational. (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/tongue.gif) eu nu am pus scortisoara pt ca al meu nu mananca scortisoara. in schimb, spre final, am pus o cutie de porumb dulce pt ca imi place porumbul fiert in lapte combinat cu pui.
Chicken in Milk - Jamie Oliver : 1 pui de aproximativ 1.5 kilograme sare, piper negru proaspat macinat 115 gr de unt 1/2 baton de scortisoara 1 mana plina de salvie proaspata numai frunzele coaja de la 2 lamai 6 catei de usturoi necuratati (cu coaja) 565 millilitres lapte Se incinge cuptorul la 190 grade C (gas 5/375 grade F), si se ia o oala suficient de mare astfel incat puiul sa incapa confortabil in ea. Se aseaza puiul in oala, se asezoneaza generos cu sare si piper si se prajeste in unt intorcandu-se mereu astfel incat sa se rumeaneasca usor pe toate partile. Se da la o parte oala, se scoate puiul pe o farfurie si se arunca untul in care puiul s-a prajit. Resturile acelea care raman de la prajit lipite de fundul oalei nu se arunca pentru ca se vor carameliza si vor da o aroma deosebita. Se pune puiul inapoi in oala impreuna cu restul ingredientelor si se baga in cuptorul pre-incalzit pentru 1 1/2 h. Din cand in cand se unge puiul cu sosul din oala. Coaja de lamaie va branzi laptele formand astfel un sos. Se scoate carnea de pe oase si se imparte pe farfurii. Se pune deasupra sosul rezultat. Se serveste cu spanac sau mazare si cu piure de cartofi. Ies 4 portii |
|
|
kalua |
![]()
Post
#298
|
Musafir ![]() |
Eu fac azi chiperchi, maine ardei umpluti, iar duminica o bucata de carne de porc la cuptor cu multe legume. Si o prajitura-tort cu mere si prune.
As fi vrut sa fac pastrav cu migdale, dar omu' a acumparat bucata de carne, copilul a zis ca vrea ardei umpluti si pentru azi eu sunt pregatita sufleteste numai pentru chiperchi. Later edit: si am pus-o si de-o paine integrala. (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
Post
#299
|
|
Oli, Popeye's babe ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 4,290 Joined: 7-February 06 From: Bucuresti Member No.: 194 ![]() |
Eu am facut 2 feluri de mancare chinezeasca. Un fel cu noodles si un fel cu orez. (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/smile.gif)
Si cred ca repet felul cu orez pentru ca ne place tare mult. |
|
|
kalua |
![]()
Post
#300
|
Musafir ![]() |
Noi mancam azi rece: camembert frantuzesc, salam italienesc, niste salata de vinete, mai am cativa ardei capia copti, castraveti si ciuperci marinate.
|
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 6th May 2025 - 08:00 AM |
|