![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Post
#351
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,440 Joined: 21-February 06 Member No.: 235 ![]() |
Eu am gatit astazi pentru ca fiul meu este iar plecat si ieri am profitat si am intors casa pe dos.Asa ca astazi am facut ciorba cu piept de pui, zarzavat, orez si dreasa cu ou si smantana, patrunjel verde, zeama de lamaie.Am prajit peste cu garnitura de orez (acela cu sos si porumb boabe de data asta).Am mai facut si un cozonac trandafir care este acum la cuptor.
|
|
|
pescarush |
![]()
Post
#352
|
Musafir ![]() |
mi-ati facut pofta de ciuperci.
ma duc sa-mi trag si eu un sos de ciuperci, pe maine, langa bucata de muschi de porc, pe care o bag in cuptor. forte, suna tare bine pieptul ala cu carnati si fasole, tocmai pe cand icepe postul de Craciun. cred ca nu mai intru pe-aici curand, sa nu cad prada ispitei. ieri am fost musafir, asa ca am scapat de gatit. pe azi am facut spanac (pe care l-am tot amanat de cateva zile), cu snitele monti. i-am trecut pe toti la monti. (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/kiss.gif) |
|
|
fortelady |
![]()
Post
#353
|
Musafir ![]() |
ca variatie, in loc de carnati poti pune morcov taiat lung, boabe de mazare, sunca etc (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/smile.gif) ce vrea muschiu' tau.
kalua, cunosc sosul (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/biggrin.gif) il fac si eu din cand in cand, da fara vin de porto .. cu vin normal si un pic de miere |
|
|
![]()
Post
#354
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
nu e mare smecherie (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/smile.gif) pieptul de pui se taie fellii, se bate cu ciocanul de snitele si se infasoara cate o bucata de carnat din ala subtire cu el (se pot pune in loc de carnati orice umplutura, vegetariana sau pe baza de carne). se fixeaza cu scobitori. la sos... ciuperci taiate felii, un ardei, o ceapa mare, un pahar de vin, suc de rosii, piper macinat si sare. se da totul la cuptor; cand a fost aproape gata l-am presarat cu usturoi granulat. ca garnitura, eu am facut fasole verde (oparita in apa cu ulei si sare) si un sos pe baza de smantana frecata cu busuioc, sare si usturoi granulat. da, cam mult usturoi (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/biggrin.gif) terminai si tortul,dar ca de obicei e dezastru la ornat. la gust pare ok (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/smile.gif) io nu-s de ce-aveam impresia ca sosu-i rulat in carne, dar oricum suna bine amandoua sosurile ciupercoase, neaparat le incearca si fata asta (io) usturoi granulat? adica ceva cu aroma de usturoi? am incercat si eu odata sare cu aroma de usturoi, am crezut ca mor (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/zapacitul.gif) ce rau mi-a fost! deci Forte, io pe la prajituri nu merg prea curand (hahahahah) dar de inteles am inteles exact ...la parter locuiesti! (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/pupaceala.gif) io am facut o supa cu galusti, pilaf si niste prajiturele (da' nu le mai mentionez) |
|
|
fortelady |
![]()
Post
#355
|
Musafir ![]() |
hash, nush ce e in plicul ala.
se numeste "usturoi granulat" - si pe plic scrie doar "usturoi"- cred ca e usturoi deshidratat si macinat pulbere. cre' ca merge si cu usturoi normal, pisat si adaugat cand totul e gata.... edit: in puiul rulat poti pune si cate o ciuperca taiata fin, depinde cat e de mare ruloul. in loc de pui se poate folosi vita de exemplu, sau porc.... |
|
|
kalua |
![]()
Post
#356
|
Musafir ![]() |
Supa crema de dovleac (stiu, frunza de patrunjel nu arata bine acolo (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/blush.gif) ):
(IMG:http://i37.photobucket.com/albums/e77/karina_luana/krbis.jpg) |
|
|
![]()
Post
#357
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
Supa crema de dovleac (stiu, frunza de patrunjel nu arata bine acolo (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/blush.gif) ): ba arata foarte bine si frunza si supa! si stiu ca-i si gustoasa, facui si eu acum o luna si-am aflat cu ocazia asta ce-i de capul multor soiuri de dovleac pe care le vad in magazin. Ala care se "modeleaza" de halloween e o mare mare pacaleala. Am vrut sa fac placinta si-i asa de zemos c-a iesit un mare mare nimic. aha! mi-am dat o idee. Diseara va pun poze cu placinta mea de bostan. in rest eu am facut snitele din piept de pui, astea-mi plac cu coca de clatite, cu celelate carnuri (porc de ex.) imi plac tavalite prin pesmet |
|
|
kalua |
![]()
Post
#358
|
Musafir ![]() |
Aici exista tarani care au vandut numai bostani. Si la fiecare fel scriu majoritatea si pentru ce fel de mancaruri sunt indicati. (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/smile.gif)
Eu fac in seara asta spanac cu ochiuri. Nemtii mananca si cartofi natur la astea, dar eu am ramas la metoda de la mama, fara. (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
Post
#359
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
Aici exista tarani care au vandut numai bostani. Si la fiecare fel scriu majoritatea si pentru ce fel de mancaruri sunt indicati. (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/smile.gif) Eu fac in seara asta spanac cu ochiuri. Nemtii mananca si cartofi natur la astea, dar eu am ramas la metoda de la mama, fara. (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/smile.gif) e un soi care se numeste spaghetti si cand am facut placinta sus mentionata (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/tongue.gif) am cumparat mai multe soiuri Unul buttercup e absolut grozav la gust, untos, dulce, apa lipseste aproape cu desavarsire, intr-un cuvant perfect pt placinta. revin la soiul spaghetti. Seamana cu-n pepene galben (de-ala cu coja galbena si lunguiet). Era greu de curat asa ca l-am taiat in 2 si l-am pus la fiert asa. Cand s-a fiert am zis sa-i scot miezul cu o lingura si ce sa vezi? de-abia i-am atins miezul si s-a rasfirat EXACT ca niste spaghete. Cred ca am o poza pe-acasa O s-o atasez s-aveti o idee. |
|
|
fortelady |
![]()
Post
#360
|
Musafir ![]() |
am facut cu sor-mea (mai mult ea...) ciorba de vacuta.
nush ce sa mai fac maine seara, ca felul 2 nu avem nimic... |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 7th May 2025 - 12:35 AM |
|