![]() |
![]() ![]() |
![]() |
kalua |
![]()
Post
#401
|
Musafir ![]() |
Imi ploua in gura, forte!
Las' ca mananc si eu la miel in vacanta de iarna de sa-mi iasa prin urechi! (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/biggrin.gif) |
|
|
fortelady |
![]()
Post
#402
|
Musafir ![]() |
offf nu stiu la altii. dar mie mi-a mirosit a mici (cam ca la bodegile alea puturoase) vreo 2 zile, cu toata hota pusa la maxim si geamurile deschise la perete
|
|
|
![]()
Post
#403
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Obsedat Posts: 744 Joined: 31-May 06 Member No.: 352 ![]() |
Am gatit ieri de m-am rupt:
- chiftele marinate si cartofi piure - pui de caracatite cu paste (excelente!) - friptura de pui la cuptor cu ceapa, ardei si mustar (cred ca-n viata mea nu m-a laudat atata barbatul pentru o mancare; daca vreti, va dau reteta) - seara pasta de dovleac dulce |
|
|
![]()
Post
#404
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Incurabil Posts: 1,440 Joined: 2-February 06 Member No.: 176 ![]() |
vrem, Leea. (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/smile.gif)
eu in seara asta mananc in oras dar maine vreau sa fac mancarea cu fasole verde a kaluei. numai la ea ma gandesc. (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/laugh.gif) forte si h, tot respectul meu. arata bestial ambele capodopere! (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
Post
#405
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Obsedat Posts: 744 Joined: 31-May 06 Member No.: 352 ![]() |
Monicutzo, uite:
Pui cu mustar - 4-5 pulpe de pui intregi sau 8-10 pulpe superioare - verdeturi provensale din pliculet - sare, piper - 1 ardei gras rosu (taiat patratele marunte) - 1 ceapa mare (tocata marunt) - 3-4 lingurite mustar - ulei Se incinge pe foc ulei in tava, cat sa fie unsa bine. Se pun pulpele condimentate cu sare si piper, cu pielea in sus. Se presara cu verdeturi provensale. Se pune apa in tava cam de 1/2 deget si se da la cuptor. Dupa 1/2 ora, pulpele se intorc pe cealalta parte si daca este nevoie se mai completeaza apa. Intre timp se toaca ceapa si ardeiul si se pregateste o maioneza din 3-4 lingurite mustar amestecate cu 3-4 linguri ulei, sare si piper. Dupa inca 1/2 ora, pulpele se intorc din nou cu pielea in sus. Se presara cu ardei si ceapa din belsug, si se toarna peste fiecare mustar. La nevoie se mai completeaza apa din tava, sa nu se usuce. Se mai dau la cuptor inca aprox. 20 minute, la foc nu prea tare, pana se inmoaie ceapa si ardeiul si sa se mai rumeneasca. Ca garnitura se potriveste bine piureul de cartofi sau orez cu mazare. E simplu de facut si delicios. |
|
|
pescarush |
![]()
Post
#406
|
Musafir ![]() |
kalua, daca iau de acum branza camembert zici ca se maturizeaza stand infrigider?
eu iau branza din asta, dar nu apuca sa se maturizeze, banuiesc (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/biggrin.gif) ca in 2-3 zile e gata. oricum, vreau sa incerc s-o fac intai week-endul care vine sa vad cum e. abia astept. mai fetelor, cand aveti voi atata timp de gatit???? ca vad ca va rupeti in figuri care mai de care cu bucataritul. (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/iloveelady.gif) |
|
|
fortelady |
![]()
Post
#407
|
Musafir ![]() |
eu am intre 2 aspiratoare si un stat pe net.
ca mancarea fierbe singura, nu tre' sa sai langa ea tot timpul nu? |
|
|
kalua |
![]()
Post
#408
|
Musafir ![]() |
Eu imi fac timp pentru gatit si-n timpul saptamanii, mi se pare important si foarte bine sa mananc ceva proaspat facut in fiecare zi. Si sa variez mancarea zilnic, astfel bag in mine vitamine, minerale diferite. (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/smile.gif)
Eu camembertul il tin in frigider. Si il tot apas usor cu degetul, sa vad cat e de moale. De multe ori se intampla sa treaca de termenul de "folosire" si tot nu-i bine maturat. Asa ca-l mai las acolo pana mi se pare mie bun. Asta-i treaba in Germania. |
|
|
![]()
Post
#409
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
forte (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/322.gif)
kalua faina reteta cu camembertul si uite pe-asta cu maturatul nu o stiam, d-aia va iubesc io pe voi, ca invat atatea .. deci kalua cu cat e mai moale, peu importe data de expirare cu atat e mai maturat, mai savuros adica? da? ia sa-l trimit si eu la cumparaturi pe dragutul meu ca si-asa-i mare fan si el si fii-sa de camembert, io-s mai sclifosita ii dau inainte cu telemeaua noastra hahaha apropos de gatit, mi-am schimbat rutina de sambata dimineata cu gatitul, felul I, II si prajitura...o uram efectiv (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/mad.gif) ... acum gatesc si eu cate putin in timpul saptamanii in primul rand pt ca vreau ca fetita mea sa manance variat, dar sa aiba totusi mancare gatita. Repet de cel mai mult 2 ori acelasi "pachet". m-a complimentat mi-a spus "mami, nici un copil nu aduce mancare asa buna ca mine" (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/blush.gif) multi au pizza, sandwichuri, pogo (crenvusti in coca yakyakyak) si alte chestii asemanatoare repetate aproape zilnic ...ce supe, cirobe, tocanite ? pusi |
|
|
pescarush |
![]()
Post
#410
|
Musafir ![]() |
kalua, nu stiam chestia asta cu camembertul. ma duc maine la cumparaturi (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/tongue.gif)
mai, de gatit gatesc si eu aproape in fiecare zi, dar nu stau sa fac atatea feluri odata. la asta ma refeream. asa e cu mancarea poaspata, nici eu si nici copiii nu mancam mai mult de 2 ori (hai sa zicem, maxim de 3 ori) aceeasi mancare. a, si la mine nu prea se intalnesc supele cu felul 2 in cursul saptamanii (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/laugh.gif) eventual in week-end. si pentru mine e important sa nu manance copiii junk food, si sa invete sa manance sanatos. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 8th May 2025 - 12:22 AM |
|