IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

262 Pages V  « < 40 41 42 43 44 > »   
Closed TopicStart new topic
> Meniu pentru saptamana viitoare, Idei pentru diversificare
fortelady
post Nov 28 2006, 10:29 AM
Post #411





Musafir






pai pescarush, poti sa faci in oale mai mici mancarea, ca sa nu mai arunci cu tonele.
eu prefer sa fac mai multe feluri si mai putina... decat o oala maaare de ciorba si inca una de sarmale... (de exemplu), fac sa zic o oala mica de supa, o cratita mica de sarmale (daca chiar imi e pofta), 5-6 ardei umpluti si cateva chiftele cu sos. oricum merg in paralel cu ele pe ochiurile de la aragaz, deci timpul e doar un pic mai mare decat cel pe care l-as consuma daca fac doar 2 feluri.
in felul asta am mancare variata pentru 2-3 zile.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kalua
post Nov 28 2006, 10:54 AM
Post #412





Musafir






Eu, cand fac mancare mai multa, pun restul la congelat. Si asa am pe ce pune mana cand nu am timp de gatit. Sau cei de acasa au ceva bun de mancare cand eu sunt plecata.

Camembertul: cu cat e mai moale, cu atat e mai savuros. In Franta, de ex., se gaseste de cumparat si maturat. Norocul asta nu-l am aici. (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/sad.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
fortelady
post Nov 28 2006, 11:02 AM
Post #413





Musafir






propun sa continuam aici cu sfaturile despre cum sa economisim timp, mie una mi-ar prinde bine multe idei, ca stau rau de tot la capitolul timp...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Leea
post Nov 28 2006, 12:48 PM
Post #414


Incurabil
*****

Group: Obsedat
Posts: 744
Joined: 31-May 06
Member No.: 352



Facui adineauri un sos gros pentru paste, cu vinete. Eu am sa-l pap fara paste, totusi

SOS DE ROSII CU VINETE PENTRU PASTE
- 1 vanata mare
- ulei, cam 100 ml
- 1 cutie rosii in bulion (400 g)
- sare, piper
- 3 catei de usturoi, sau 2 ramurele busuioc

Se spala o vanata mare si se taie in rondele de 1 cm grosime, fara a o curata de coaja. Se pune intr-un castron, se presara cu sare si se lasa 1-2 ore; apoi se sterg feliile cu un servet si se prajesc usor pe ambele parti intr-o tigaie cu putin ulei. Se scot pe o farfurie.
Se taie ceapa marunt si se caleste, presarata cu putina sare, in ulei. Cand e sticloasa se adauga rosiile din conserva taiate marunt, cu tot cu bulion, putina apa, vinetele prajite si 3 catei de usturoi. Se drege de sare si piper si se lasa sa fiarba la foc mic, pana capata consistenta potrivita. Vinetele se vor zdrobi si se vor incorpora in sos, dar raman si bucati.
Varianta: in loc de usturoi, se poate drege cu 2 ramurele de busuioc uscat.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kalua
post Nov 28 2006, 07:48 PM
Post #415





Musafir






Noi am mancat ieri rece. Azi un Leberkäse (traducere mot-a-mot: branza de ficat (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/laugh.gif) , dar nu contine nici branza, nici ficat, e o pasta de carne cu prad de copt care se umfla la cuptor) facut proaspat cu salata de varza murata si chefir.
Pe maine am programata o iahnie de fasole (omului ii fac si niste carnaciori la ea) cu gogosari murati umpluti cu varza.
Joi avem petrecerea de Craciun. (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/smile.gif)

Mancatul variat zilnic e foarte sanatos. Japonezii se uita sa manance cat mai variat la cele 3 mese. Si mai au si-o vorba: cand mananci un aliment nou, chestia asta iti prelungeste viata cu cateva zile. Stiu ei ce spun. (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/322.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MonicutzaB
post Nov 29 2006, 09:14 AM
Post #416


Incurabil
*****

Group: Incurabil
Posts: 1,440
Joined: 2-February 06
Member No.: 176



kalua, am facut mancarica cu fasole verde, ciuperci etc. super buna, saru'mana. (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/kiss.gif)
azi chiar nu am idee. (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/magindesc.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
fortelady
post Nov 29 2006, 02:22 PM
Post #417





Musafir






la noi a facut sora-mea o ciorba de pui DEMENTIALA ieri.
asa ca mai avem si pt seara asta.
sa vedem ce mai incropim pt felul 2 (daca mai facem ceva...)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kalua
post Nov 30 2006, 05:09 PM
Post #418





Musafir






Pai, forte, nu ne zici si noua mai in amanunt de supa cu pricina?
Eu, de cand cu voi si supele voastre, m-am apucat sa fac si sa mananc supa! (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/ohmy.gif) Am mancat in ultima vreme cat nu mancam inainte intr-un an!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
fortelady
post Nov 30 2006, 05:43 PM
Post #419





Musafir






e ciorba clasica de pui. (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/biggrin.gif)
nimic nou in ea .... cu morcovi, patrunjel, ceapa... paste, ou batut (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/smile.gif)
de aia a iesit asa de buna
Go to the top of the page
 
+Quote Post
pescarush
post Nov 30 2006, 07:13 PM
Post #420





Musafir






forte, eu pun in oul batut si usturoi tocat marunt. ii da un gust excelent.
de cand cu Monti, am renuntat sa mai pun orez sau paste in ea, e numai pui si legume, la sfarsit ou batut cu smantana si usturoi, apoi patrunjel verde. e yummy! a, si o acresc cu bors, sau cu lamaie.

kalua, am luat branza Camembert, e gata moale. asta inseamna ca e maturata? abia astept s-o desfac (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/tongue.gif)
erau pe-acolo si bucati mai tari, eu am ales-o pe asta mai moale, daca ai zis ca asa trebuie sa fie. (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/kiss.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post

262 Pages V  « < 40 41 42 43 44 > » 
Closed TopicStart new topic
6 User(s) are reading this topic (6 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



Lo-Fi Version Time is now: 8th May 2025 - 06:02 AM