![]() |
![]() ![]() |
![]() |
kalua |
![]()
Post
#481
|
Musafir ![]() |
Azi: iahnie de fasole cu cabanos (pentru cine vrea) cu coleslaw (incerc o reteta noua).
|
|
|
kalua |
![]()
Post
#482
|
Musafir ![]() |
Azi fac un pseudo boeuf Stroganoff.
|
|
|
pescarush |
![]()
Post
#483
|
Musafir ![]() |
kalua, cum ai facut coleslaw?
eu fac spanac azi. l-am inceput de-aseara, dar am constatat ca am ramas fara smantana, asa ca-l termin azi. |
|
|
kalua |
![]()
Post
#484
|
Musafir ![]() |
coleslaw-ul l-am facut cu un fel de sos bechamel: am pus nitelus unt intr-o oala pe aragaz, niste faina (eu am folosit-o pe cea de naut din motive montignace), un praf de zahar (sau fructoza (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/biggrin.gif) ), sare si niste praf de mustar (s-ar putea inlocui cu mustar), otet alb, multa smantana, adaugata putin cate putin. La sfarsit am batut si doua oua acolo, am mai lasat sa dea un clocot si gata. Am amestecat sosul, asa cald cum era cu varza si morcovul.
Iese bun. pescarush, eu am mare noroc cu dragul meu, el isi bea cafeaua cu frisca lichida neindulcita, intotdeauna am in casa dintr-asta. (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/laugh.gif) |
|
|
![]()
Post
#485
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Obsedat Posts: 744 Joined: 31-May 06 Member No.: 352 ![]() |
Pescarush, cum faci spanacul cu smantana? Da-mi si mie reteta, rogu-te!
|
|
|
pescarush |
![]()
Post
#486
|
Musafir ![]() |
kalua, interesant. trebuie s-o incerc.
pe-aici am gustat o data, dar o fac atata de dulce, yeach. la mine in casa am ramas singurul bautor de cafea, restul sunt minori (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/sad.gif) , asa ca frisca lichida, mai rar prinzi la mine in frigider. @leea: spal spanacul, il oparesc, apoi il toc marunt. in putin ulei calesc 2-3 catei de usturoi, adaug spanacul tocat, pun lapte, sare si las sa fiarba (nu mult, cateva minute). pentru nemontignaci, frec un pic de faina (cam o lingura) cu smantana (ceva mai multa), si putina apa. pun sosul asta peste spanac si amestec continuu (vezi ca sare), cateva minute, dupa care sting focul. eu, de cand cu Montignac imi scot separat pentru mine inainte de a adauga sosul cu faina si adaug doar smantana. |
|
|
![]()
Post
#487
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Obsedat Posts: 744 Joined: 31-May 06 Member No.: 352 ![]() |
Aha, si eu faceam cam la fel, dar fara smantana la sfarsit, iar faina o puneam ca la sosul bechamel. Tre' sa-ncerc si cu smantana intr-o zi, si, evident, fara faina. Mersi1 (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/kiss.gif)
|
|
|
kalua |
![]()
Post
#488
|
Musafir ![]() |
Azi fac clatita de-aia uriasa cu telemea la cuptor.
Si maine vreau sa incerc rulada cu somon afumat si spanac, am mancat la o colega si-i buuuuna. |
|
|
![]()
Post
#489
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
ieri banalul piure cu snitzele si gogosari in otet
azi tocanita de cartofi cu carne de porc ....taiat carnea cuburi mici (la fel si cartofii) , prajit carnea cu sare si piper sub capac, adaugat boia amestecat bine apoi adaugat cartofii amestecat din nou si turnat apa fiarta cat sa-i acopere + o lingurita de maghiran uscat (se potriveste de minune cu carnea de porc si de pui) a fiert totul pana s-a evaporat apa si a iesit o bunatate buna de mancat cu ceva acru langa: muraturi sau salata saru'mana pt masa |
|
|
![]()
Post
#490
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,440 Joined: 21-February 06 Member No.: 235 ![]() |
Ieri o friptura cu cartofi la cuptor.Le-am bagat odata (cartofii fierti, i-am racit, i-am pus intr-o tava cu sare, ulei de masline si cimbru).A fost o.k. Desert: clatite cu nuttela.
Astazi: o budinca cu sunca, telemea, oua, la cuptor cu sos de rosii si busuioc. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 7th May 2025 - 04:14 PM |
|