IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

262 Pages V  « < 48 49 50 51 52 > »   
Closed TopicStart new topic
> Meniu pentru saptamana viitoare, Idei pentru diversificare
Leea
post Jan 12 2007, 10:09 AM
Post #491


Incurabil
*****

Group: Obsedat
Posts: 744
Joined: 31-May 06
Member No.: 352



O friptura de porc delicioasa (am s-o fac astazi):

Taiati dvs. 1 kg ceafa nu prea grasa in felii groase de 1 deget, caliti bucatile in putin ulei, intr-o cratita larga, cu un praf de sare si piper, dar si cu niste nucsoara rasa. Apoi vin la rand 1-2 morcovi taiati rondele mai grosute, 1/2 ardei rosu tocat si el cumva, 4-5 catei de usturoi nu prea tare maruntiti, 1 pahar vin rosu si 1 fir carnat afumat, taiat bucati mai marisoare. Apoi acoperiti cratita cu capacul, dati focul la molcom si asteptati, intorcand carnea de cateva ori in sosul din cratita. Cand s-a fragezit destul, mai presarati nucsoara din belsug si-i dati un ultim clocot, sa se-nvete minte cine-i seful!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cleo
post Jan 14 2007, 01:10 AM
Post #492


moderator
*******

Group: V.I.P.
Posts: 6,061
Joined: 8-December 05
From: Montreal
Member No.: 34



am facut ciorba de perisoare si lasagna.
plictisitor? asa am zis si eu!
Sunt in pana de idei si de chef (IMG:style_emoticons/default/sad.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kalua
post Jan 14 2007, 01:37 AM
Post #493





Musafir






Abia azi am facut rulada cu spanac si somon afumat. Maine rulada din carne tocata umpluta intr-o parte cu ou fiert si-n cealalta parte telemea. Cu legume asortate (ciuperci, dovlecel, vinata, puse si ele in tava.
Luni cred ca o varza rosie calita, facuta cu multa smantana, ca mi s-a facut pofta de asa ceva.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Leea
post Jan 14 2007, 11:19 AM
Post #494


Incurabil
*****

Group: Obsedat
Posts: 744
Joined: 31-May 06
Member No.: 352



Si eu le trantesc azi o varza calita, cu ceafa de porc si carnati de casa - meniul de maine, cand nu voi avea timp de gatit cu nici un chip.
Pentru azi: somn la folie
Mai incolo, pe marti-miercuri, dac-o fi vreme, un sufleu de ciuperci cu telemea - superior din toate punctele de vedere, dar oarecum mai laborios... Si poate ca o fi cazul si de-o ciorbita. Zic ca o "supa verde" de praz si broccoli + bors n-ar fi un element negativ nici dpdv Monti. Numai timpul asta ma ucide!...
Hai, spor la toate si sa fim noi sanatoase!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cleo
post Jan 16 2007, 10:34 PM
Post #495


moderator
*******

Group: V.I.P.
Posts: 6,061
Joined: 8-December 05
From: Montreal
Member No.: 34



Leea cand aud cuvantul "telemea" deodata devina atenta. What can I do? Imi placeee (IMG:style_emoticons/default/wub.gif)

pe scurt cum e sufleul cu ciuperci si telemea?

merci (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kalua
post Jan 16 2007, 11:55 PM
Post #496





Musafir






Azi: supa crema de linte cu ciuperci
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Leea
post Jan 17 2007, 09:57 AM
Post #497


Incurabil
*****

Group: Obsedat
Posts: 744
Joined: 31-May 06
Member No.: 352



QUOTE(h_2004 @ Jan 16 2007, 10:34 PM) *
Leea cand aud cuvantul "telemea" deodata devina atenta. What can I do? Imi placeee (IMG:style_emoticons/default/wub.gif)

pe scurt cum e sufleul cu ciuperci si telemea?

merci (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif)


Draga hashuletz, asta e o reteta de pe la inceputurile carierei mele de nevasta:

SUFLEU DE CIUPERCI CU TELEMEA

Pentru umplutura:
cateva linguri ulei
2 cepe
700-800 g champignons
sare, piper, boia, eventual si nucsoara - dupa gust
3 linguri unt
2 linguri faina
200 ml lapte
3 oua
150 g telemea
facultativ verdeata tocata

Pentru aluat:
70 g unt/margarina
200 ml iaurt
putina sare
faina cata cere

Facultativ, pentru uns deasupra: 1 galbenus batut

Calesti usor cepele tocate marunt, pana devin sticloase, adaugi ciupercile taiate lamele + condimente si le lasi sa se inmoaie pe foc.
Separat pui de-un sos bechamel: topesti untul, adaugi faina si apoi treptat laptele. Cand e gata sosul, se adauga si ciupercile calite (racorite oleaca), apoi galbenusurile crude, telemeaua taiata cubulete cam de 1 cm3, iar la sfarsit de tot albusurile batute spuma tare, care se incorporeaza amestecand usor, vertical. Asta e umplutura. Daca vrei poti adauga si verdeata.
Pentru aluat: amesteci untul/margarina, cu iaurtul, sarea si faina cata cere ca sa iasa un aluat potrivit de moale. Din 3/4 aluat se intinde o foaie suficient de mare ca sa imbrace o tava de chec si pe peretii laterali. Tava nu trebuie neaparat sa fie unsa, iar aluatul trebuie sa atarne putin pe margini.
Restul e mizilic: torni compozitia in tava, din restul aluatului faci un capac, il sigilezi bine pe margini si dai sufleul la cuptor, la foc potrivit, 35-40 minute. Daca vrei, il poti unge cu galbenus batut inainte de a-l baga in cuptor, dar asta-i facultativ. Se serveste cald, cu smantana. E groaznic de bun!
Singura problema e ca are tendinta sa crape la copt, asa ca poate ca ar trebui intepat cu furculita inainte de copt. Cred ca eu am sa incerc un truc pe care-l stiu de la cozonaci: infierbant bine cuptorul, pun cozonacii inauntru si in primele 10 minute las usa cuptorului intredeschisa de 2 degete, apoi o inchid si continuu coptul normal.


Si daca-ti place asa de mult telemeaua, sa-ti povestesc o salata care face ravagii in familia mea in ultimul timp:
Iau telemea mai bolovanoasa, o tai cuburi nu prea mici si o las la desarat o jumatate de zi in apa calda (schimb apa de vreo 2 ori intre timp), apoi o storc bine.
Intre timp coc ardei kapia rosii in cuptor (asta e ingredientul secret, nici nu trebuia sa-l desconspir! (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) ) si ii despielitez. Salata consta din: telemea, fasii de ardei copti, rosii cherry, coaja de lamaie rasa, frunze de patrunjel si putin ulei de masline. Ia vezi de-ti place!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ala80
post Jan 17 2007, 10:37 AM
Post #498


Oli, Popeye's babe
*******

Group: Membru de Onoare
Posts: 4,290
Joined: 7-February 06
From: Bucuresti
Member No.: 194



Leea, am facut friptura de porc dupa reteta ta. Yammmyyy! (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Leea
post Jan 17 2007, 12:50 PM
Post #499


Incurabil
*****

Group: Obsedat
Posts: 744
Joined: 31-May 06
Member No.: 352



Ala, ma bucur ca ti-a placut friptura mea - printre ultimele mele creatii (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
Uite inca o varianta excelenta, nu asa de grasa ca prima:

FRIPTURA MEDITERANEEANA
Se taie felii groase de un deget niste carne de porc, nu prea grasa - eventual file sau cotlet. Se condimenteaza, se prajeste in unt intr-o tigaie larga, apoi se scoate pe o farfurie.
In untul ramas in tigaie se calesc usor 2 cepe taiate pestisori si 1-2 morcovi dati pe razatoarea mare, plus ceva usturoi pisat, apoi se pune inapoi carnea, se stropeste cu vin din belsug, se presara cu feliute/patratele de salam de vara si ardei rosu tocat, se mai pune si ceva verdeata si cateva masline, se acopera cu capacul si se fierbe inabusit pana e bine patrunsa. Sosul la friptura asta e minune mare. Daca vreti, il puteti pasa, ca sa fie si mai fin.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ala80
post Jan 17 2007, 01:15 PM
Post #500


Oli, Popeye's babe
*******

Group: Membru de Onoare
Posts: 4,290
Joined: 7-February 06
From: Bucuresti
Member No.: 194



Suna bine! Si pe prima tot cu cotlet am facut-o. Iubitu' meu mofturos nu papa ceafa. (IMG:style_emoticons/default/sad.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post

262 Pages V  « < 48 49 50 51 52 > » 
Closed TopicStart new topic
3 User(s) are reading this topic (3 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



Lo-Fi Version Time is now: 8th May 2025 - 06:16 AM