![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Obsedat Posts: 744 Joined: 31-May 06 Member No.: 352 ![]() |
O friptura de porc delicioasa (am s-o fac astazi):
Taiati dvs. 1 kg ceafa nu prea grasa in felii groase de 1 deget, caliti bucatile in putin ulei, intr-o cratita larga, cu un praf de sare si piper, dar si cu niste nucsoara rasa. Apoi vin la rand 1-2 morcovi taiati rondele mai grosute, 1/2 ardei rosu tocat si el cumva, 4-5 catei de usturoi nu prea tare maruntiti, 1 pahar vin rosu si 1 fir carnat afumat, taiat bucati mai marisoare. Apoi acoperiti cratita cu capacul, dati focul la molcom si asteptati, intorcand carnea de cateva ori in sosul din cratita. Cand s-a fragezit destul, mai presarati nucsoara din belsug si-i dati un ultim clocot, sa se-nvete minte cine-i seful! |
|
|
![]()
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
am facut ciorba de perisoare si lasagna.
plictisitor? asa am zis si eu! Sunt in pana de idei si de chef (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) |
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Abia azi am facut rulada cu spanac si somon afumat. Maine rulada din carne tocata umpluta intr-o parte cu ou fiert si-n cealalta parte telemea. Cu legume asortate (ciuperci, dovlecel, vinata, puse si ele in tava.
Luni cred ca o varza rosie calita, facuta cu multa smantana, ca mi s-a facut pofta de asa ceva. |
|
|
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Obsedat Posts: 744 Joined: 31-May 06 Member No.: 352 ![]() |
Si eu le trantesc azi o varza calita, cu ceafa de porc si carnati de casa - meniul de maine, cand nu voi avea timp de gatit cu nici un chip.
Pentru azi: somn la folie Mai incolo, pe marti-miercuri, dac-o fi vreme, un sufleu de ciuperci cu telemea - superior din toate punctele de vedere, dar oarecum mai laborios... Si poate ca o fi cazul si de-o ciorbita. Zic ca o "supa verde" de praz si broccoli + bors n-ar fi un element negativ nici dpdv Monti. Numai timpul asta ma ucide!... Hai, spor la toate si sa fim noi sanatoase! |
|
|
![]()
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
Leea cand aud cuvantul "telemea" deodata devina atenta. What can I do? Imi placeee (IMG:style_emoticons/default/wub.gif)
pe scurt cum e sufleul cu ciuperci si telemea? merci (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif) |
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Azi: supa crema de linte cu ciuperci
|
|
|
![]()
|
|
Leea cand aud cuvantul "telemea" deodata devina atenta. What can I do? Imi placeee (IMG:style_emoticons/default/wub.gif) pe scurt cum e sufleul cu ciuperci si telemea? merci (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif) Draga hashuletz, asta e o reteta de pe la inceputurile carierei mele de nevasta: SUFLEU DE CIUPERCI CU TELEMEA Pentru umplutura: cateva linguri ulei 2 cepe 700-800 g champignons sare, piper, boia, eventual si nucsoara - dupa gust 3 linguri unt 2 linguri faina 200 ml lapte 3 oua 150 g telemea facultativ verdeata tocata Pentru aluat: 70 g unt/margarina 200 ml iaurt putina sare faina cata cere Facultativ, pentru uns deasupra: 1 galbenus batut Calesti usor cepele tocate marunt, pana devin sticloase, adaugi ciupercile taiate lamele + condimente si le lasi sa se inmoaie pe foc. Separat pui de-un sos bechamel: topesti untul, adaugi faina si apoi treptat laptele. Cand e gata sosul, se adauga si ciupercile calite (racorite oleaca), apoi galbenusurile crude, telemeaua taiata cubulete cam de 1 cm3, iar la sfarsit de tot albusurile batute spuma tare, care se incorporeaza amestecand usor, vertical. Asta e umplutura. Daca vrei poti adauga si verdeata. Pentru aluat: amesteci untul/margarina, cu iaurtul, sarea si faina cata cere ca sa iasa un aluat potrivit de moale. Din 3/4 aluat se intinde o foaie suficient de mare ca sa imbrace o tava de chec si pe peretii laterali. Tava nu trebuie neaparat sa fie unsa, iar aluatul trebuie sa atarne putin pe margini. Restul e mizilic: torni compozitia in tava, din restul aluatului faci un capac, il sigilezi bine pe margini si dai sufleul la cuptor, la foc potrivit, 35-40 minute. Daca vrei, il poti unge cu galbenus batut inainte de a-l baga in cuptor, dar asta-i facultativ. Se serveste cald, cu smantana. E groaznic de bun! Singura problema e ca are tendinta sa crape la copt, asa ca poate ca ar trebui intepat cu furculita inainte de copt. Cred ca eu am sa incerc un truc pe care-l stiu de la cozonaci: infierbant bine cuptorul, pun cozonacii inauntru si in primele 10 minute las usa cuptorului intredeschisa de 2 degete, apoi o inchid si continuu coptul normal. Si daca-ti place asa de mult telemeaua, sa-ti povestesc o salata care face ravagii in familia mea in ultimul timp: Iau telemea mai bolovanoasa, o tai cuburi nu prea mici si o las la desarat o jumatate de zi in apa calda (schimb apa de vreo 2 ori intre timp), apoi o storc bine. Intre timp coc ardei kapia rosii in cuptor (asta e ingredientul secret, nici nu trebuia sa-l desconspir! (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) ) si ii despielitez. Salata consta din: telemea, fasii de ardei copti, rosii cherry, coaja de lamaie rasa, frunze de patrunjel si putin ulei de masline. Ia vezi de-ti place! |
|
|
![]()
|
|
Oli, Popeye's babe ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 4,290 Joined: 7-February 06 From: Bucuresti Member No.: 194 ![]() |
Leea, am facut friptura de porc dupa reteta ta. Yammmyyy! (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Ala, ma bucur ca ti-a placut friptura mea - printre ultimele mele creatii (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
Uite inca o varianta excelenta, nu asa de grasa ca prima: FRIPTURA MEDITERANEEANA Se taie felii groase de un deget niste carne de porc, nu prea grasa - eventual file sau cotlet. Se condimenteaza, se prajeste in unt intr-o tigaie larga, apoi se scoate pe o farfurie. In untul ramas in tigaie se calesc usor 2 cepe taiate pestisori si 1-2 morcovi dati pe razatoarea mare, plus ceva usturoi pisat, apoi se pune inapoi carnea, se stropeste cu vin din belsug, se presara cu feliute/patratele de salam de vara si ardei rosu tocat, se mai pune si ceva verdeata si cateva masline, se acopera cu capacul si se fierbe inabusit pana e bine patrunsa. Sosul la friptura asta e minune mare. Daca vreti, il puteti pasa, ca sa fie si mai fin. |
|
|
![]()
|
|
Oli, Popeye's babe ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 4,290 Joined: 7-February 06 From: Bucuresti Member No.: 194 ![]() |
Suna bine! Si pe prima tot cu cotlet am facut-o. Iubitu' meu mofturos nu papa ceafa. (IMG:style_emoticons/default/sad.gif)
|
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 8th May 2025 - 06:16 AM |
|