![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
Leea "groaznic de bun" (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) ce misto suna. Merci de reteta . O sa-ti povestesc cum mi-a iesit (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Tre sa scot salaul din congelator (n-am apucat) sa-i spun si lui Forte ceva (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) In rest ce sa zic ? fripturile alea ...mi s-a umplut gura cu apa. aseara am facut un soi de pilaf cu piept de pui. Nimic spectaculos. am astenie de ianuarie (IMG:style_emoticons/default/lazy.gif) va pup |
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Bunataturi, numai bunataturi pe-aici. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Azi fac napolitane belgiene, eu le voi manca cu magiun de prune, fiica-mea si dragul cu Nutella sau numai cu zahar pudra. |
|
|
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Obsedat Posts: 744 Joined: 31-May 06 Member No.: 352 ![]() |
Azi sunt mai modesta la gatit, din nou, din motive de timp, bata-l norocu' sa-l bata!...
Un spanacel, ca merge iute-iute, cu paine pane. Daca-s cuminti, maine-poimaine le fac dulce: clatite cu branza de vaci si smantana la cuptor. Sau, ca varianta, din nou in functie de timp: nudli (se fac din aluat cu cartofi - daca sunteti din Ardeal, precis ca-i stiti). Problema este ca fiecare din casa are o alta preferinta, iar eu, biata, nu pot gusta din nici unele (IMG:style_emoticons/default/crying.gif) kalua, foarte interesant suna napolitanele tale! Cum le coci, vreau sa zic in ce forma, cat de subtiri, etc. |
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Le coc in aparatul de napolitane, pun cam doua linguri de aluat si el face totul.
Azi salata de naut cu ton (cu rosii de-alea mici, ardei, ceapa verde si vinegreta cu mustar), am fiert nautul de ieri. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
fortelady |
![]()
|
Musafir ![]() |
ce tre sa ii spui lui forte? (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
si forte se gandeste la salau. dar mai am inca ciorba de peste si icre prin frigider, asa ca cred ca va mai astepta. habar nu am ce sa gatesc - ma gandesc la o ciorba de fasole sau fasole batuta pentru zilele ce vor urma... |
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Imi place ca faceti mult peste, o chestie asa normala nu-i. Respect!
Mi-am schimbat planul gastronomic, am ajuns la 4 si-un sfert acasa, ne-au dat drumul mai repede de la serviciu din cauza uraganului, deci am timp mai mult la dispozitie. Si fac atunci curry masala cu garnitura de linte rosie si o raita cu castraveti pe langa ele (asta fiind o salata in foarte mult iaurt cu niste condimente indiene prin ea). |
|
|
![]()
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
telegrama catre Forte
extras salaul din congelator. stop. trebuie cumparat ce mai e nevoie. stop.stay tuned. stop (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) |
|
|
fortelady |
![]()
|
Musafir ![]() |
pai si ce faci cu salaul? (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
vezi ca sunt niste retete de peste puse de kalua, tre sa le incerc si eu ca am 2 salai in congelator (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) eu in weekend am planificat asa: - ciorba de fasole - ghiveci de vitel cu legume multeeeeee si sa vad inca un fel de mancare. prajitura nu mai fac, ca mi se usuca baclavaua in frigider si nimeni nu se atinge de ea (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) asa ca deocamdata zic stop la prajituri edit : mie imi place mult pestele de cand ma stiu (poate e si din cauza ca sunt de la Dunare si am avut mereu peste proaspat in casa, seman si cu taica-meu si cu bunica-meu care erau morti dupa peste) si incet incet s-a dat si restul familionului dupa mine... |
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Eu m-am dat serios pe peste abia in Germania. (IMG:style_emoticons/default/blush.gif) Dar acum avem o problema, fiica-mea nu mananca peste (inafara de ton din conserva si mancaruri din el). (IMG:style_emoticons/default/crying.gif) Mai fac, dar nu chiar des, din cauza copilului.
Eu am planificat pseudolasagne (cu ciuperci, dovlecei si-ntr-un sos de branzica), e asa de buna si n-am mai facut de vreun an. Si branza haloumi la gratar (pe tepuse, cu rosii si ardei) cu mousse tricolor de ardei. Cu mousse-ul asta mai vad ce fac, ce fel de ardei gasesc (ca de de-astia din Olanda ma pot lipsi, n-au nici un fel de gust, numai culoarea ce-i de ei). |
|
|
fortelady |
![]()
|
Musafir ![]() |
e refractara la orice peste? (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ca sunt atatea soiuri incat imi e greu sa cred ca chiar nu ii place nici un tip de peste...
la noi a fost relativ simplu, de cand sta cu mine sora-mea fac peste cam o data la 2 saptamani (uneori si mai des); prietenului ei ii place si lui pestele si incercam tot felu de retete (in afara de clasicele ciorba/plachie/peste prajit). ei au descoperit o chestie foarte misto, tre' sa o facem si noi, finger fish - din ton dat prin pesmet si fulgi de cereale zdrobiti (ceva de ge nul asta, nu am facut acasa) care le place la amandoi. si merge din cod/ton/orice peste oceanic. mai sunt dupa aia crevetii, scoicile, caracatita... |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 7th May 2025 - 04:20 PM |
|