![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Oli, Popeye's babe ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 4,290 Joined: 7-February 06 From: Bucuresti Member No.: 194 ![]() |
Leea, cum faci crema? Daca iese asa bun as vrea si eu reteta, te rog. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Obsedat Posts: 744 Joined: 31-May 06 Member No.: 352 ![]() |
Da, ai mei zic ca e superioara. Si nu dureaza decat 10-15 minute.
3 oua 150-200 g zahar (eu am pus fructoza) 2 linguri faina 2 pliculete zahar vanilat 1/2 l lapte 1. Se pune laptele la fiert. 2. Intre timp se amesteca galbenusurile cu zaharul si faina si cu 2-3 linguri lapte rece, sa rezulte ca o pasta (nu trebuie frecat mult). 3. Se bat albusurile spuma tare cu zaharul vanilat. 4. Cand fierbe laptele, se toarna treptat, amestecand mereu, peste crema de galbenusuri. Apoi crema aceasta se pune iar pe foc moale, sa se ingroase si sa dea cateva clocote bune. Atentie! Se amesteca tot timpul, ca sa nu se arda pe fundul cratitei, ca se afuma. 5. Cand e fiarta, crema fierbinte se toarna treptat peste albusurile batute spuma, amestecand usor cu telul, pana se incorporeaza bine albusurile. 6. Asa calda cum e, se pune intre foile de cremsnit. Simplu si eficient! |
|
|
![]()
|
|
Oli, Popeye's babe ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 4,290 Joined: 7-February 06 From: Bucuresti Member No.: 194 ![]() |
Chiar foarte simplu! Fac si eu in week-end.
Multumesc mult! (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif) |
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Saptamana asta am facut salata de fasole verde de care vorbeam (o minunatie, intra la tezaurul de retete), paste cu sos de rosii si ton, iar ieri iahnie de fasole. Azi Leberkäse, un fel de parizer pe care-l fac proaspat in cuptor (se mananca cald) cu salata de varza si chefir.
La sfarsit de saptamana vreau sa fac varza a la Cluj, n-am apucat s-o fac iarna asta inca. |
|
|
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,440 Joined: 21-February 06 Member No.: 235 ![]() |
Eu varza a la Cluj am facut ieri, asa ca maine voi face checul sarat cu ciuperci, telemea si piept de pui, un desert (probabil tortul de fructe, pt ca am musafiri).Ciorba mai am si cred ca voi face si niste snitele cu mazare si orez (garnitura).
|
|
|
![]()
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
facui o ciorba de oase de porc, musaca de cartofi cu carne de vita si un fel de mancare japonez cu bamboo shoots, ciuperci uscate, mazare, carne de pui si cu fel de felde condimente de-ale lor, la sfr se pun niste oua batute aspectul final nu stiu care trebuia sa fie insa reteta zicea ca nu al unei omlete...toata chestia servita pe un pat de orez. E o mancare foarte foarte aromata.
|
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Mi-am facut in mare planul pe saptamana viitoare: supa de varza, un fel de tocanita exotica cu carne de pui si naut, linte cu varza (reteta indiana), varza de Bruxelles in sos de branza, tocanita de boabe de soia cu ciuperci. Salate: greceasca de varza alba si marocana de morcovi.
|
|
|
fortelady |
![]()
|
Musafir ![]() |
vreau si eu retetele salatelor te rog!
eu acum: supa de pui cu galuste, o tocanitza si am cateva ciuperci in frigider, o sa le umplu... si le bag la cuptor |
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
forte, pana acum n-am facut-o decat pe cea de morcovi si nu pot sa spun ca ne-a placut in mod deosebit, eu n-o mai fac. (IMG:style_emoticons/default/sad.gif)
Mai vrei reteta? (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) |
|
|
fortelady |
![]()
|
Musafir ![]() |
orice e garnitura cu legume e binevenita, omu' meu ar manca legume si la 4 dimineata daca il trezesc din somn.
asa ca sunt maaare amatoare de tot felul de garnituri, salate etc. legume sa fie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 4th May 2025 - 03:34 AM |
|