IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

262 Pages V  « < 53 54 55 56 57 > »   
Closed TopicStart new topic
> Meniu pentru saptamana viitoare, Idei pentru diversificare
Ala80
post Jan 29 2007, 09:47 AM
Post #541

Oli, Popeye's babe

Group: Membru de Onoare
From: Bucuresti
Member No.: 194

Leea, cum faci crema? Daca iese asa bun as vrea si eu reteta, te rog. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Go to the top of the page

+Quote Post
Leea
post Jan 29 2007, 02:18 PM
Post #542

Incurabil

Group: Obsedat
Member No.: 352

Da, ai mei zic ca e superioara. Si nu dureaza decat 10-15 minute.

3 oua
150-200 g zahar (eu am pus fructoza)
2 linguri faina
2 pliculete zahar vanilat
1/2 l lapte

1. Se pune laptele la fiert.
2. Intre timp se amesteca galbenusurile cu zaharul si faina si cu 2-3 linguri lapte rece, sa rezulte ca o pasta (nu trebuie frecat mult).
3. Se bat albusurile spuma tare cu zaharul vanilat.
4. Cand fierbe laptele, se toarna treptat, amestecand mereu, peste crema de galbenusuri. Apoi crema aceasta se pune iar pe foc moale, sa se ingroase si sa dea cateva clocote bune. Atentie! Se amesteca tot timpul, ca sa nu se arda pe fundul cratitei, ca se afuma.
5. Cand e fiarta, crema fierbinte se toarna treptat peste albusurile batute spuma, amestecand usor cu telul, pana se incorporeaza bine albusurile.
6. Asa calda cum e, se pune intre foile de cremsnit.
Simplu si eficient!

+Quote Post
Ala80
post Jan 29 2007, 02:24 PM
Post #543

Oli, Popeye's babe

From: Bucuresti
Member No.: 194

Chiar foarte simplu! Fac si eu in week-end.
Multumesc mult! (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif)

+Quote Post
kalua
post Feb 1 2007, 12:53 PM
Post #544

Musafir

Saptamana asta am facut salata de fasole verde de care vorbeam (o minunatie, intra la tezaurul de retete), paste cu sos de rosii si ton, iar ieri iahnie de fasole. Azi Leberkäse, un fel de parizer pe care-l fac proaspat in cuptor (se mananca cald) cu salata de varza si chefir.
La sfarsit de saptamana vreau sa fac varza a la Cluj, n-am apucat s-o fac iarna asta inca.

+Quote Post
Marbella
post Feb 2 2007, 01:29 PM
Post #545

Incurabil

Member No.: 235

Eu varza a la Cluj am facut ieri, asa ca maine voi face checul sarat cu ciuperci, telemea si piept de pui, un desert (probabil tortul de fructe, pt ca am musafiri).Ciorba mai am si cred ca voi face si niste snitele cu mazare si orez (garnitura).

+Quote Post
Cleo
post Feb 3 2007, 05:44 PM
Post #546

moderator

Group: V.I.P.
From: Montreal
Member No.: 34

facui o ciorba de oase de porc, musaca de cartofi cu carne de vita si un fel de mancare japonez cu bamboo shoots, ciuperci uscate, mazare, carne de pui si cu fel de felde condimente de-ale lor, la sfr se pun niste oua batute aspectul final nu stiu care trebuia sa fie insa reteta zicea ca nu al unei omlete...toata chestia servita pe un pat de orez. E o mancare foarte foarte aromata.

+Quote Post
kalua
post Feb 4 2007, 02:46 PM
Post #547

Musafir

Mi-am facut in mare planul pe saptamana viitoare: supa de varza, un fel de tocanita exotica cu carne de pui si naut, linte cu varza (reteta indiana), varza de Bruxelles in sos de branza, tocanita de boabe de soia cu ciuperci. Salate: greceasca de varza alba si marocana de morcovi.

+Quote Post
fortelady
post Feb 7 2007, 08:34 PM
Post #548

Musafir

vreau si eu retetele salatelor te rog!
eu acum: supa de pui cu galuste, o tocanitza si am cateva ciuperci in frigider, o sa le umplu... si le bag la cuptor

+Quote Post
kalua
post Feb 7 2007, 09:40 PM
Post #549

Musafir

forte, pana acum n-am facut-o decat pe cea de morcovi si nu pot sa spun ca ne-a placut in mod deosebit, eu n-o mai fac. (IMG:style_emoticons/default/sad.gif)
Mai vrei reteta? (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)

+Quote Post
fortelady
post Feb 7 2007, 09:43 PM
Post #550

Musafir

orice e garnitura cu legume e binevenita, omu' meu ar manca legume si la 4 dimineata daca il trezesc din somn.
asa ca sunt maaare amatoare de tot felul de garnituri, salate etc. legume sa fie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

+Quote Post

262 Pages V  « < 53 54 55 56 57 > » 
Closed TopicStart new topic
3 User(s) are reading this topic (3 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 4th May 2025 - 03:34 AM