![]() |
![]() ![]() |
![]() |
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Eu nu fac mucenici. (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) Dar am programat peste vreo doua saptamani sa fac trandafirasii tai (aia din aluat cu drojdie). (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Ajutor! Sariti cu mancarurile voastre pentru sfarsit de saptamana ca eu sunt in pana totala de idei. (IMG:style_emoticons/default/pls.gif) |
|
|
roxanica10 |
![]()
|
Musafir ![]() |
Si eu vreau idei, ca tocmai a venit mami sa ma intrebe ce sa mai prepare. Apropo de mancare buna, au avut la cantina la noi intr-o zi un fel de placinta cu spanac, cu parmezan pe deasupra. Se servea ca fel principal. Arata ff bine si era si f gustoasa, dupa spusele colegelor. Monti nu e, ca avea ceva faina, dar nota 10 pt aspect.
|
|
|
![]()
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
Eu nu fac mucenici. (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) Dar am programat peste vreo doua saptamani sa fac trandafirasii tai (aia din aluat cu drojdie). (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ajutor! Sariti cu mancarurile voastre pentru sfarsit de saptamana ca eu sunt in pana totala de idei. (IMG:style_emoticons/default/pls.gif) trandafirasii mei? adica tu 'vorghesti' de cuiburile de viespi (mici si dungate)? buna idee ca nici eu n-am mai facut demult ... puiul a fost in vacanta saptamana asta dar de luni we're back in business si NEAPARAT trebuie sa fac ceva desert altfel sunt in big trouble (IMG:style_emoticons/default/bataita.gif) sa zicem vinete parmigiana? sau un soi de pui cu legume asa mai chinezeste (adica foarte rapid in tigaie cu sos de soia) si trantite pe vreun pat de orez? sau musaca de ..orice? sau ceva cu ciuperci? sau niste fripturici cu salate minunante si savuroase alaturi? cam asa ... ca nici eu habar N-AM ce sa mai gatesc ... da din gura dau (IMG:style_emoticons/default/rock.gif) (IMG:style_emoticons/default/secret.gif) pusi dragalaselor |
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Iegzact di cuiburili celia de viespi vorghesc, h. (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) Le-am botezat de numa, dar tu m-ai inteles. (IMG:style_emoticons/default/friends3.gif)
Parmigiana nu fac decat vara/toamna, cand exista vinete adevarate. Dar cum copilul pleaca acusi la ai mei si vine abia maine inapoi, pot face azi pesteeee! Am luat fileuri de somon, la ele fac mangold (spinach beet, silver beet) si o salata dintr-aia mica (field sau corn salad) amestecata cu radiccio. |
|
|
![]()
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
(IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) kalua .... pusi
bunica si zana mica au facut galuste cu prune azi io am gasit niste ardei rosii de dimensiuni perfecte pt de-aia umpluti deci asta am sa fac maine .. .azi mai avem niste tocanita de pui cu smantana, servite cu nockelli un soi de `taitei` de casa fierti va pun si-o poza cu galuste ... moderez si eu un forum micut ...ghiciti dintr-una ce sectiune (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) si de-asta am atatea poze ..asta ca sa-mi explic putin fobia (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/g.jpg) |
|
|
![]()
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Hasulica... salivez... (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Hasulica... salivez... (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Diana serveste-te (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) girlies nu-sh unde sa intreb asa ca zic aici. Am fost azi intr-un magazin unde se vinde mai mult en-gros... si-am luat fel de fel de branze si cascavaluri (is tare pofticioasa) ... toate bune pana aici, insa una din ele, un cascaval danez , Esrom http://springbankcheese.ca/catalog/images/Esrom-logo.jpg miroase ingrozitor si nici gustul nu-i departe (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) cel mai simplu ar fi sa-l bag in gunoi dar daca tot il am, si probabil e ceva fin daca-i asa bine 'pretuit' dar nu stiu eu cum se mananca ... poate aveti voi idei ... are o consistenta ceva mai moale decat un cascaval, insa nu-i nici cremos ca branzeturile camembert sau brie. deci ce-as putea io sa 'prestez' cu cascavalul meu 'parfumat' ingrozitor s-aveti o saptamana grozava pusi |
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
h (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) E o delicatesa daneza, se mananca mai mult ca atare. Nici eu nu ma omor dupa ea, omul meu isi mai cumpara cate-o bucatica din an in Paste.
Uite si-o reteta: Varza de Savoia gratinata 2 cani orez 4 cani apa 1 varza de Savoia 500 g ardei grasi 200 g branza de vaci 30 g plante (dupa preferinta, uscate sau congelate) 4 linguri sos de soia 4 linguri otet balsamico ulei (de masline daca se poate) 200 g Esrom taiat felii granulat de ardei (se gaseste in magazinele turcesti si-i iute, in lipsa boia de ardei - iute sau dulce, dupa preferinta) Orezul spalat se fierbe in apa. Varza se taie mic si se dunstuieste in putina apa, cam cat sa-si reduca volumul la jumatate, apoi se pune intr-o strecuratoare sa se scurga apa. Ardeii se taie mic si se amesteca cu varza, branza de vaci, plantele, sosul de soia, otetul si orezul. Se unge o forma termorezistenta cu ulei sau unt si se pune amestecul in ea (se pot folosi si forme mai mici, dar mai multe). Se pun feliile de Esrom pe deasupra, se presara cu boia (granulat), se acopera cu un capac (sau folie de aluminiu in lipsa) si se da la cuptorul rece 50-60 minute, la foc maricel (180-190°C) |
|
|
![]() ![]()
|
|
Kalua (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) razi tu razi ... sa-l vezi pe sotul meu ce radea de mutra mea cand am gustat din esrom ...
aveam ochii asa in asteptarea unei suprize placute. Mirosul m-a cam destabilizat si-apoi cand am si gustaaaat .... socul a fost ABSOLUT. Ca sa nu rada el si mai tare n-am bagat delicatesa in gunoi (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) ... ca daca eram singura-n bucatarie in momentul adevarului nu mai era nici o branza despre care sa intreb Suna foarte fain reteta, categoric ii diminueaza aroma aia grozava si ca atare am s-o incerc. Saru'mana (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) O 'planta' din reteta ce-ar fi? ... cimbru? marar? |
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
hasulet, eu as pune plante italienesti.
S-o vezi si pe fiica-mea ce stramba din nas si ce figuri face cand exista o branza de-asta prin frigider (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 7th May 2025 - 04:17 PM |
|