IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

262 Pages V  « < 56 57 58 59 60 > »   
Closed TopicStart new topic
> Meniu pentru saptamana viitoare, Idei pentru diversificare
kalua
post Mar 9 2007, 09:36 PM
Post #571





Musafir






Eu nu fac mucenici. (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) Dar am programat peste vreo doua saptamani sa fac trandafirasii tai (aia din aluat cu drojdie). (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

Ajutor! Sariti cu mancarurile voastre pentru sfarsit de saptamana ca eu sunt in pana totala de idei. (IMG:style_emoticons/default/pls.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
roxanica10
post Mar 9 2007, 10:31 PM
Post #572





Musafir






Si eu vreau idei, ca tocmai a venit mami sa ma intrebe ce sa mai prepare. Apropo de mancare buna, au avut la cantina la noi intr-o zi un fel de placinta cu spanac, cu parmezan pe deasupra. Se servea ca fel principal. Arata ff bine si era si f gustoasa, dupa spusele colegelor. Monti nu e, ca avea ceva faina, dar nota 10 pt aspect.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cleo
post Mar 10 2007, 02:29 AM
Post #573


moderator
*******

Group: V.I.P.
Posts: 6,061
Joined: 8-December 05
From: Montreal
Member No.: 34



QUOTE(kalua @ Mar 9 2007, 02:36 PM) *
Eu nu fac mucenici. (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) Dar am programat peste vreo doua saptamani sa fac trandafirasii tai (aia din aluat cu drojdie). (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Ajutor! Sariti cu mancarurile voastre pentru sfarsit de saptamana ca eu sunt in pana totala de idei. (IMG:style_emoticons/default/pls.gif)



trandafirasii mei? adica tu 'vorghesti' de cuiburile de viespi (mici si dungate)? buna idee ca nici eu n-am mai facut demult ... puiul a fost in vacanta saptamana asta dar de luni we're back in business si NEAPARAT trebuie sa fac ceva desert altfel sunt in big trouble (IMG:style_emoticons/default/bataita.gif)

sa zicem vinete parmigiana? sau un soi de pui cu legume asa mai chinezeste (adica foarte rapid in tigaie cu sos de soia) si trantite pe vreun pat de orez? sau musaca de ..orice? sau ceva cu ciuperci? sau niste fripturici cu salate minunante si savuroase alaturi?

cam asa ... ca nici eu habar N-AM ce sa mai gatesc ... da din gura dau (IMG:style_emoticons/default/rock.gif) (IMG:style_emoticons/default/secret.gif)

pusi dragalaselor
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kalua
post Mar 10 2007, 02:11 PM
Post #574





Musafir






Iegzact di cuiburili celia de viespi vorghesc, h. (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) Le-am botezat de numa, dar tu m-ai inteles. (IMG:style_emoticons/default/friends3.gif)

Parmigiana nu fac decat vara/toamna, cand exista vinete adevarate.
Dar cum copilul pleaca acusi la ai mei si vine abia maine inapoi, pot face azi pesteeee! Am luat fileuri de somon, la ele fac mangold (spinach beet, silver beet) si o salata dintr-aia mica (field sau corn salad) amestecata cu radiccio.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cleo
post Mar 10 2007, 09:17 PM
Post #575


moderator
*******

Group: V.I.P.
Posts: 6,061
Joined: 8-December 05
From: Montreal
Member No.: 34



(IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) kalua .... pusi

bunica si zana mica au facut galuste cu prune azi

io am gasit niste ardei rosii de dimensiuni perfecte pt de-aia umpluti deci asta am sa fac maine .. .azi mai avem niste tocanita de pui cu smantana, servite cu nockelli un soi de `taitei` de casa fierti

va pun si-o poza cu galuste ... moderez si eu un forum micut ...ghiciti dintr-una ce sectiune (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) si de-asta am atatea poze ..asta ca sa-mi explic putin fobia

(IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/g.jpg)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Diana.
post Mar 11 2007, 01:32 AM
Post #576


Fondator eLady.ro
*******

Group: Administrator
Posts: 33,779
Joined: 7-December 05
Member No.: 5



Hasulica... salivez... (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cleo
post Mar 11 2007, 11:04 PM
Post #577


moderator
*******

Group: V.I.P.
Posts: 6,061
Joined: 8-December 05
From: Montreal
Member No.: 34



QUOTE(Diana @ Mar 10 2007, 07:32 PM) *
Hasulica... salivez... (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)


Diana serveste-te (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

girlies nu-sh unde sa intreb asa ca zic aici.
Am fost azi intr-un magazin unde se vinde mai mult en-gros... si-am luat fel de fel de branze si cascavaluri (is tare pofticioasa) ... toate bune pana aici, insa una din ele, un cascaval danez , Esrom http://springbankcheese.ca/catalog/images/Esrom-logo.jpg miroase ingrozitor si nici gustul nu-i departe (IMG:style_emoticons/default/sad.gif)

cel mai simplu ar fi sa-l bag in gunoi dar daca tot il am, si probabil e ceva fin daca-i asa bine 'pretuit' dar nu stiu eu cum se mananca ... poate aveti voi idei ... are o consistenta ceva mai moale decat un cascaval, insa nu-i nici cremos ca branzeturile camembert sau brie.

deci ce-as putea io sa 'prestez' cu cascavalul meu 'parfumat' ingrozitor

s-aveti o saptamana grozava

pusi
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kalua
post Mar 11 2007, 11:36 PM
Post #578





Musafir






h (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) E o delicatesa daneza, se mananca mai mult ca atare. Nici eu nu ma omor dupa ea, omul meu isi mai cumpara cate-o bucatica din an in Paste.

Uite si-o reteta:

Varza de Savoia gratinata

2 cani orez
4 cani apa
1 varza de Savoia
500 g ardei grasi
200 g branza de vaci
30 g plante (dupa preferinta, uscate sau congelate)
4 linguri sos de soia
4 linguri otet balsamico
ulei (de masline daca se poate)
200 g Esrom taiat felii
granulat de ardei (se gaseste in magazinele turcesti si-i iute, in lipsa boia de ardei - iute sau dulce, dupa preferinta)

Orezul spalat se fierbe in apa. Varza se taie mic si se dunstuieste in putina apa, cam cat sa-si reduca volumul la jumatate, apoi se pune intr-o strecuratoare sa se scurga apa. Ardeii se taie mic si se amesteca cu varza, branza de vaci, plantele, sosul de soia, otetul si orezul. Se unge o forma termorezistenta cu ulei sau unt si se pune amestecul in ea (se pot folosi si forme mai mici, dar mai multe). Se pun feliile de Esrom pe deasupra, se presara cu boia (granulat), se acopera cu un capac (sau folie de aluminiu in lipsa) si se da la cuptorul rece 50-60 minute, la foc maricel (180-190°C)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cleo
post Mar 12 2007, 04:02 AM
Post #579


moderator
*******

Group: V.I.P.
Posts: 6,061
Joined: 8-December 05
From: Montreal
Member No.: 34



Kalua (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) razi tu razi ... sa-l vezi pe sotul meu ce radea de mutra mea cand am gustat din esrom ...
aveam ochii asa in asteptarea unei suprize placute. Mirosul m-a cam destabilizat si-apoi cand am si gustaaaat .... socul a fost ABSOLUT.
Ca sa nu rada el si mai tare n-am bagat delicatesa in gunoi (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) ... ca daca eram singura-n bucatarie in momentul adevarului nu mai era nici o branza despre care sa intreb

Suna foarte fain reteta, categoric ii diminueaza aroma aia grozava si ca atare am s-o incerc.

Saru'mana (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

O 'planta' din reteta ce-ar fi? ... cimbru? marar?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kalua
post Mar 12 2007, 10:17 AM
Post #580





Musafir






hasulet, eu as pune plante italienesti.

S-o vezi si pe fiica-mea ce stramba din nas si ce figuri face cand exista o branza de-asta prin frigider (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post

262 Pages V  « < 56 57 58 59 60 > » 
Closed TopicStart new topic
2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



Lo-Fi Version Time is now: 7th May 2025 - 04:17 PM