![]() |
![]() ![]() |
![]() |
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
S-a incalzit si la noi binisor, de maine vor fi peste 23 de grade! (IMG:style_emoticons/default/wub.gif)
Si am chef de salata de mezel. Dupa aceea voi face spaghete cu usturoi (usturoiul proaspat il am deja acasa). Probabil ca voi face si o salata de oua, vreau, nu vreau, din ouale de Pasti. Si pe la sfarsit de saptamana neaparat pakoras cu raita. |
|
|
![]()
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
kalua 'pakoras cu raita' in ce limba e va rog frumos? (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) .... si ce insemneaza? (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
eu desi fugii de-acasa bucataria neclintita si la fel de necrutatoare am gasit-o la intoarcere. ciorba de perisoare, lasagna, un rand a fost cu soul de carne si celalalt cu legume la grill, vinete dovlecei (puteam sa pun si ardei dar acum mi-a venit ideea) ... excelenta, acum am in cuptor un souffle de branza telemea cu ceapa .... pare interesanta inca n-am gustat dar va povestesc cum fu. cam asta ar fi si Hristos a inviat dragelor! |
|
|
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Obsedat Posts: 744 Joined: 31-May 06 Member No.: 352 ![]() |
Hasulica, ai incercat si sufleul de telemea cu ciuperci?
M-a apucat si pe mine gatitul tare cu avant in zilele acestea; abia mi-am facut incalzirea de Paste - azi: o supa limpede de pui (eu tai carnea si legumele in ea, n-o mai strecor si ii fac niste galuste miniaturale din gris) - papricas din pui, ca sa folosesc si labutele si aripile - salata de oua (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif) Kalua - Rafaello din urda cu nuci prajite Maine vor fi snitele cu cartofi frantuzesti. La sfarsitul saptamanii planuiesc si un dragut de tort (inca nu m-am hotarat din care) si o friptura de porc bine condimentata, ca sigur vom avea musafiri. Se poate sa se lase si cu o fasole cu ciolan, ca m-a-nnebunit al meu cu fasolea lui. Din partea mea eu as face o ciorba de perisoare, ca-i mai de soi. Vom vedea care este cererea... Am primit niste sirop de artar. Aveti idee cum se fac clatitele alea americanestile? (IMG:style_emoticons/default/pls.gif) |
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Leea, pui in aluatul de clatite niste praf de copt. Poti separa si ouale si bate albusele spuma.
Iar la servit, inainte de a-si turna lumea sirop pe ele, sa le stropeasca cu niste unt topit. h, pakoras sunt "chestii" indiene, felii de legume intr-o manta de aluat, prajite. Raita e un fel de salata cu muuuult iaurt. Daca vrei reteta, vorbeste. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Nu ne povestesti cum fu? (IMG:style_emoticons/default/nesigur.gif) |
|
|
![]()
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
Leea aaaaaah n-am facut! (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) am uitat. Insa am sa-l incerc pt ca asta mi-a placut tare si de fapt eu sunt fan declarat al branzei feta .
O sa va scriu reteta mea mai incolo. Kalua bineinteles ca vrem retete (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) v-am scris un roman la "destinatii de vacanta" pusi |
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
• Pakoras
Eu le servesc cu o raita: 1 1/2 cana iaurt 1/2 cana smantana groasa 1/ lingura menta proaspata tocata 1 lingura coriandru verde tocat 3/4 lingurita chimion in cruce macinat 1/4 lingurita piper Cayenne (facultativ) sare castraveti si rosii taiati cuburele mici Se amesteca totul si se orneaza cu un praf de boia dulce. |
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Azi cred ca fac ardei capia umpluti cu branza (telemea si mai am niste gorgonzola prin frigider), prajiti. Cu salata.
|
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Mi s-a pus pata pe-o lasagne cu sparanghel pe saptamana viitoare. Numai sa gasesc sparanghel verde, nu l-am detectat pana acum pe piata... (IMG:style_emoticons/default/nesigur.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Obsedat Posts: 744 Joined: 31-May 06 Member No.: 352 ![]() |
Ciorbita de cartofi si friptura mediteraneana din muschiulet de porc (mmm! o minume!). Terminate si ingurgitate deja.
|
|
|
![]()
|
|
kalua pusi pt retete
am luat ciuperci sa incerc sufleul reteta Leea (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ...daca iese ceva pun poza (IMG:style_emoticons/default/zapacitul.gif) (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) am facut supa cu taitei proaspeti (la magazine asiatice au in frigidere si au termen de garantie 2 saptamani. Sunt super) apoi o tocanita cu carne de vita si ceapa multa, iese un sos dulcisor si se potriveste cu piure de cartofi. si-am facut si niste sarmale in foi de vita, au iesit o nebunie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 7th May 2025 - 09:40 PM |
|