![]() |
![]() ![]() |
![]() |
fortelady |
![]()
|
Musafir ![]() |
acuma am pus si eu mancarea la facut. tocanita cu inimi de pui, piept de pui cu fasole verde si pe seara cred ca incerc prajitura aia de la tine, ala - cea cu piersici si migdale. sau rulada de banane, inca ma gandesc....
nush ce sa zic, as gati si chestii mai complicate, dar am observat ca de cand vin seara varza de oboseala acasa (si sora-mea la fel, saracuta are servici, scoala si presesiunea pe cap) cu cat e mai complicata sau speciala mancarea cu atat nu mai avem chef sa mancam. cre' ca tre sa facem consiliu de familie sa vedem ce facem... daca am timp, pe la sfarsitul saptamanii o sa trantesc si eu o tarta cu capsuni si cu crema de branza dulce. da nush cand o sa avem timpul asta (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) |
|
|
![]()
|
|
Oli, Popeye's babe ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 4,290 Joined: 7-February 06 From: Bucuresti Member No.: 194 ![]() |
In caz ca nu ai chef de praji, vezi ca am pus la monti o reteta simpla de fursecuri cu migdale. (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
|
|
|
fortelady |
![]()
|
Musafir ![]() |
o sa incerc sa imi fac timp (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ca nu am mai prajiturit de mult. numa' sa mancam... io ca io, ca am de unde da jos (inca) da' sora-mea de la oboseala abia mai mananca cate ceva. ma mir ce sa mai gatesc ca sa bage si ea macar o masa pe zi (IMG:style_emoticons/default/sad.gif)
|
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
forte, eu m-am invatat de mult cu chestii care merg repede da-s bune tare in timpul saptamanii, ca de unde atata timp pentru mancaruri laborioase? (IMG:style_emoticons/default/nusepoate.gif)
Dar mai ales acuma, primavara-vara, exista multe mancaruri care merg repede si-ti lingi destele dupa ele: telemea la cuptor cu o gramada de ardei, ardei umpluti cu telemea la tigaie, clatita uriasa facuta la cuptor (servita cu inghetata, un deliciu pentru zilele calde), fileuri de peste pe care trebuie doar sa le prajesti scurt la foc mare (numai cu o salata pe langa ele), paste cu usturoi, carbonara, cu mazare, etc. Eu voi face o salata de paste saptamana viitoare si probabil ficatei (ca mi-a facut ala pofta (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) ). Luni seara mergem la o gradina de vara, deci o zi de gatit pica. (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) forte, si eu am aruncat jumatate din rulada cu banane (eu n-am atins-o, iar astia au mancat din ea pana s-au saturat si n-au vrut s-o mai atinga. (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) |
|
|
fortelady |
![]()
|
Musafir ![]() |
sar'na pentru sugestii. o sa ma uit si prin cartea de bucatareala rapida de am primit-o mai de mult cadou, sunt o gramada de retete rapide pe acolo.
numa' o mica problema- cel putin pt sora-mea, fiindca mananca masa principala acasa (la servici mai sare peste mese - fie din multa munca, fie din cauze de lipsa de pofta de mancare) trebe ceva cu aport caloric destul de ridicat - chit ca nu e sanatos deloc sa manance asa ceva seara. ori retetele astea sunt minunate, da' nu in cazul ei, care a slabit destul de mult si care e suprasolicitata in perioada asta. eu mi-am reglat cat de cat ritmul de masa (desi e suficient sa ma enervez un pic si imi dispare foamea, ma fortez sa mananc la servici si seara acasa cand ajung) |
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Pai pastele carbonara si alea cu mazare ar fi numai bune pentru ea. Mai trage o privire si la topicul cu 30 minute de gatit. (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
|
|
|
fortelady |
![]()
|
Musafir ![]() |
o sa ma uit ....
|
|
|
fortelady |
![]()
|
Musafir ![]() |
raportez o rulada cu banane cu blatul cam ars, dar buna la gust (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
|
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
De care-ai facut, forte? Blatul cu cacao sau fara?
Fiica-mea m-a rugat sa fac saptamana asta si bile Mozart (mozarella invelita in sunca sau bacon si data prin ou si seminte de susan), e o idee buna ca n-am mai facut de mult timp. |
|
|
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Obsedat Posts: 744 Joined: 31-May 06 Member No.: 352 ![]() |
Am facut ieri miel cu menta si eu. Superior!
Si tot ieri o ciorbita si sarmalute in foi de stevie. Plus un chec cu migdale, pe care l-am servit cu piure de capsuni si frisca, iar pentru mine un sufleu de branza dulce. Tare harnica am mai fost! |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 8th May 2025 - 08:24 AM |
|