![]() |
![]() ![]() |
![]() |
roxanica10 |
![]()
Post
#641
|
Musafir ![]() |
Eu am facut ieri supa de pui cu galuste si mancare de varza noua cu cotlet de porc. Nu prea le am eu cu mancarurile elaborioase..sunt mai mult pe clasic. La capitolul dulciuri nu prea vreau sa experimentez ca e mare ispita....si mi-e sa nu ma frig.
|
|
|
fortelady |
![]()
Post
#642
|
Musafir ![]() |
De care-ai facut, forte? Blatul cu cacao sau fara? cu blat de cacao. e absolut dementiala (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) |
|
|
![]()
Post
#643
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
doar cat s-o anunt pe ala80 c-am facut prajitura cu piersici si migdale. Excelenta (IMG:style_emoticons/default/aplauze.gif) ...am avut musafiri adhoc sambata si se bateau turcii la gura lor pe motiv de prajitura delicioasa (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)
|
|
|
![]()
Post
#644
|
|
Oli, Popeye's babe ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 4,290 Joined: 7-February 06 From: Bucuresti Member No.: 194 ![]() |
(IMG:style_emoticons/default/blush.gif) Ma bucur ca ti-a placut! E si preferata iubitului meu!
|
|
|
kalua |
![]()
Post
#645
|
Musafir ![]() |
Ce bucataresc fetele la sfarsit de saptamana? (IMG:style_emoticons/default/nesigur.gif)
Eu fac azi fileuri de salau cu niste sos de smantana cu lamaie. Pe maine mi-am propus conopida in inel de carne tocata (la cuptor) si duminica in sfarsit bilele Mozart. |
|
|
roxanica10 |
![]()
Post
#646
|
Musafir ![]() |
Eu m-am gandit sa fac o ciorba de pui a la grec cu mult marar (trebuie sa caut in cartea de bucate...ca n-am mai facut asa ceva pana acum, vreau sa-i fac o surpriza lui bebe), iahnia de naut de care povestea blu si trebuie sa mai scornesc un fel 2...mai ma inspir de pe aici. Se anunta un weekend agitat si sper sa am timp sa bucataresc maine...sa nu mai ma apuce elanul abia duminica seara, din diverse motive.
|
|
|
![]()
Post
#647
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
roxanica eu in ciorba pun la fiert de regula multe legume intregi (pt gust, dar nu le pastrez), la asta grec predomina patrunjelul radacina, morcovul si ceapa. Fierte se taie mult mai frumos in cubulete (ma refer la morcov in special). Deci in ciorba mea se zareste putin ceapa ( pun de la inceput una intreaga si una taiata frumos), morcovul si orezul. Gust cu sare piper vegeta, se acreste cu zeama de lamaie si se pune marar. In farfurie noi punem si smantana.
in rest, inca nu stiu ce-o sa gatesc (IMG:style_emoticons/default/zapacitul.gif) |
|
|
![]()
Post
#648
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,440 Joined: 21-February 06 Member No.: 235 ![]() |
Ieri am facut o ciorba de pui cu smantana, o friptura la tava si o prajitura de ciocolata.Astazi pentru ca am vazut o reteta de piept de pui la tv, am incercat-o si a iesit super.Un gust nou pentru mine: piept de pui cu miere in care s-a ras coaja de la o lamaie verde si s-a adaugat si zeama.Toata chestia asta dulce acrisoara se pune peste piept cu putin rozmarin si se da la cuptor in tava acoperita cu folie de aluminiu, dupa care se indeparteaza pentru a face crusta.Se serveste cu cartofi noi fierti (am fiert simplu cartofi) si se rostogolesc in unt asa fierbinti cu putina sare si piper.Super!!!Si am incercat si reteta lui h - choux a la creme.A iesit bine numai ca se pare ca trebuia sa las crema sa fiarba mai mult. (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif) h
|
|
|
![]()
Post
#649
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
Ieri am facut o ciorba de pui cu smantana, o friptura la tava si o prajitura de ciocolata.Astazi pentru ca am vazut o reteta de piept de pui la tv, am incercat-o si a iesit super.Un gust nou pentru mine: piept de pui cu miere in care s-a ras coaja de la o lamaie verde si s-a adaugat si zeama.Toata chestia asta dulce acrisoara se pune peste piept cu putin rozmarin si se da la cuptor in tava acoperita cu folie de aluminiu, dupa care se indeparteaza pentru a face crusta.Se serveste cu cartofi noi fierti (am fiert simplu cartofi) si se rostogolesc in unt asa fierbinti cu putina sare si piper.Super!!!Si am incercat si reteta lui h - choux a la creme.A iesit bine numai ca se pare ca trebuia sa las crema sa fiarba mai mult. (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif) h Marbella reteta aia e chiar infailibila, iar crema se poate varia la infinit. Ma bucur ca ti-a placut. (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif) Peste 2 saptamani e ziua mea si vin niste amici la un gratar si ce mai fac eu acolo (nu stiu inca) insa la prajituri sunt in cumpana. am s-o fac pe Sarah Bernhard de data asta cum trebuie (bezele micute si delicate (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ) si-n rest as face si ceva prajituri cu crema si foi gen Alba ca zapada, un tort (nu stiu care) si mai vad eu. Apropos de torturi stie cineva de-un tort Jofre incercat. Daca nu, ma incumet la o reteta de pe internet si va povestesc pe urma. Azi am mancat o salata faina: ardei rosii copt taiat fasii, salata romaine taiata marunt asa cum taiati varza, branza de capra, putin usturoi pisat, nuci pecan putin prajite in cuptor, putin ulei de masline si otet balsamic, sare si piper (cel in mai multe culori e grozav- habar n-am avut pana azi) |
|
|
fortelady |
![]()
Post
#650
|
Musafir ![]() |
aseara am facut dovlecei si vinete umplte, iar miezul de la dovlecei si vinete l-am pus la marinat o ora cu sos de soia, piper, usturoi, condiment chinezesc si pasta de ardei iute si dupa aia l-am calit impreuna cu niste carne tocata de-mi ramasese nefolosita..
|
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 7th May 2025 - 04:22 PM |
|