![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Obsedat Posts: 817 Joined: 7-May 06 From: Ro Mania Member No.: 324 ![]() |
Leea draga, as vrea si eu reteta de budinca.
Eu nu prea stiu ce sa-mi mai iau la munca de mancare.Nu pot sa-mi iau mancare gatita, si nici stomacul nu accepta, decat rarut. Chiar m-am saturat de snitele. Va urez un weekend placut! |
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Leea, eu rasolul il servesc intotdeauna cu sos de smantana cu hrean si mar. Traditional se mananca cartofi fierti presarati cu patrunjel la asa ceva, eu fac pentru mine fasole verde.
Carnea o fierb (fiert e mult spus, suprafata supei de-abia se misca) cateva ore bune cu legume pentru supa plus foi de dafin si boabe de piper, iese moale ca untul. (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif) Edit: am mai facut la repezeala camembert in sunca cruda la cuptor si o salata asortata. Ceva mai tarziu pun la marinat niste camembert (e o specilaitate ceha, o nebunie). |
|
|
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Obsedat Posts: 744 Joined: 31-May 06 Member No.: 352 ![]() |
Kalua, te rog povesteste-mi mai mult despre sosul cu hrean si mar. Cu hrean cred ca stiam si eu, dar nu sunt sigura. La noi in general la rasol se mananca piure de cartofi si sos de marar sau sos dulce de fructe (visine, gutui). As incerca cu drag si un sos nou.
Lotte, pun retea la Retete Montignac (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) |
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Aici rasolul mancat asa este considerat o specialitate vieneza.
Sosul clasic se face cu rantas si i se adauga hrean ras mic, smantana si mar ras. Sau in loc de rantas se foloseste paine mai veche (curatata de coaja, taiata in felii foarte subtiri - de citesti ziarul prin ele) amestecata bine cu lapte. Eu il fac rece: bat smantana (de obicei folosesc frisca lichida neindulcita) si pun hreanul si marul ras in ea, o potrivesc de gust, gata. O singura data l-am facut cald: am batut cu mixerul niste supa in care a fiert carnea, am adaugat smantana, hreanul, marul si la urma, pentru cat de cat legat, am amestecat repede niste unt foarte rece. |
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
De azi pana duminica: muffini picanti, camembert in bacon, peste cu piure de naut, mancare de mazare si ciuperci cu carne de porc, gulii cu ragout de ciuperci. Cu salate diverse.
|
|
|
fortelady |
![]()
|
Musafir ![]() |
diseara daca am timp (offf deadline-urile astea) o sa fac o tocanita de ciuperci. voiam sa fac peste cu ciuperci, dar mi-am amintnt ca mai am un piept de pui la congelator si il execut pe ala (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
eu am avut niste supa cu taitei, varza calita. mancare de-aia de vinete fara carne si clatite
maine sa vedem ce fac ... inca n-am idee ...si-s racita cobza (IMG:style_emoticons/default/crying.gif) ...ala-i om care raceste vara (IMG:style_emoticons/default/zapacitul.gif) |
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
h, insanatosire grabnica! (IMG:style_emoticons/default/pupaceala.gif)
Eu execut azi guliile cu ciuperci, le fac prima data. |
|
|
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Obsedat Posts: 744 Joined: 31-May 06 Member No.: 352 ![]() |
Eu fac varza calita cu carnaciori si costita maine. Plus niste pulpe de pui la cuptor. Prajitura nu le fac, ca n-au fost cuminti.
|
|
|
roxanica10 |
![]()
|
Musafir ![]() |
Si eu fac mancare de varza cu afumatura (in sfarsit mi-a dat si al meu o sugestie, ca, de regula, n-are nici una), ciorba de perisoare, chiftelute. Mai am niste ciuperci crude in frigider si trebuie sa ma ocup si de ele, dar inca n-am inspiratie momentan ce sa fac din ele.
Gata, ma duc la bucatarie sa ma apuc de treaba, ca maine am invitati la masa pe sora-mea si prietenul ei. H-ulica sa te faci bine cat mai curand! (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif) |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 7th May 2025 - 04:12 PM |
|