![]() |
![]() ![]() |
![]() |
fortelady |
![]()
|
Musafir ![]() |
eu cred ca maine mai trantesc o salata de vinete (am niste vinete proaspete de la piata)si cam atat. am executat fasolea (e faina, desi n-am mancat in viata mea asemenea fasole), am un ghiveci de pui in cuptor... si sa vad maine daca am timp de-o prajitura
|
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Miercuri imi sosesc musafiri din tara - o ea, un el si copilu', baiat de 13-14 ani. Mult timp de facut mancare n-o sa am, vreau sa petrec cat mai mult timp cu ei, nu la bucatarie si totusi vreau sa le fac chestii pe care nu le mananca zi de zi. Vremea va fi racoroasa, temperaturi maxime intre 16(!) si 20 de grade. M-am gandit sa fac intr-o seara paste (carbonara sau cu mazare si sofran, ii voi intreba ce prefera), apoi linte rosie cu smantana (indiana), cine vrea primeste si niste carnati bernezi(cu branza in ei si inveliti in bacon) la ea. M-am mai gandit la niste camembert si telemea in sunca dar habar n-am daca le place branza asta.
Sau ce idei mai aveti voi de repede, bun si mai neobisnuit? |
|
|
![]()
|
|
Oli, Popeye's babe ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 4,290 Joined: 7-February 06 From: Bucuresti Member No.: 194 ![]() |
Mai bine bagi si niste medalioane de porc sau un peste....
E posibil sa fie obisnuiti sa manance carne la orice masa (cum e obiceiul la romani). Parerea mea! (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) |
|
|
fortelady |
![]()
|
Musafir ![]() |
da, depunde de preferintele fiecaruia. si eu am musafiri la care daca le dau sa manance cine stie ce sofisticareala pentru care stau in bucatarie 2-3 ore sa se uite la mine ca la felu 17 "auzi, da ce e asta?"
|
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Chestia e ca nici nu stiu ce le place si ce nu si in nici un caz nu pot sa stau 2-3 ore in bucatarie. (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif)
M-am mai gandit ca trebuie sa le dau si ceva specific locului, cred ca voi face o salata de cartofi bavareza cu Leberkäse (care-i din carne) si cu ochiuri. |
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Ce mai gatiti? (IMG:style_emoticons/default/nesigur.gif)
La mine-i chiar frig azi, nu stiu daca-s vreo 15 grade, trebuie sa fac ceva deseara care sa ma incalzeasca. |
|
|
![]()
|
|
Obsedat ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Obsedat Posts: 414 Joined: 1-November 06 Member No.: 670 ![]() |
eu am luat niste pastravi de la piata, deci trebuie sa ma hotarasc cum ii fac. probabil la cuptor, cu lamaie, capere, un pic de unt si busuioc verde
mai am in plan salata de vinete, in week-end probabil o supa de rosii si o prajitura cu visine apropo de busuioc, a vazut cineva pe undeva seminte de pin ? de cand vreau sa fac un pesto au disparut din toate magazinele unde se gaseau pe vremuri... |
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Mi-am facut si eu planul in mare:
azi - paste carbonara maine - ceva cu gulii, poate pané sambata - ceva asiatic duminica: ardei umpluti Mai vreau sa fac si salata de vinete si paine de casa si poate o budinca dulce cu branza de vaci si paste. |
|
|
fortelady |
![]()
|
Musafir ![]() |
scrisesem, dar s-a sters....
-chiftelute de dovlecel cu branza -ceva cu peste (am o punga in congelator) - sa vedem ce fac din el -ma tenteaza rau ardei iuti umpluti cu peste (am gasit reteta sa vad cum o adaptez) -eventual niste ardei umpluti/rosii umplute (cateva, de pofta, ca la mine acasa nu prea mananca lumea) - poate vreo tocanita cu ardei copti dulciuri nush daca o sa fac... ma gandesc. poate vreo salata de fructe/o prajitura racoritoare, ca iar se anunta caldurile la noi |
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
forte (IMG:style_emoticons/default/friends3.gif) ca mi-ai dat ideea cu dovleceii, fac azi tocinei indieni de dovlecei. (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
|
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 7th May 2025 - 04:23 PM |
|