IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

262 Pages V  « < 78 79 80 81 82 > »   
Closed TopicStart new topic
> Meniu pentru saptamana viitoare, Idei pentru diversificare
kalua
post Jul 31 2007, 12:38 PM
Post #791

Musafir

Ieri legume pe italiana cu telemea.
De azi trebuie sa-ncep sa ma uit prin frigider si sa consum totul de pe-acolo. Din cate imi aduc aminte am niste carnaciori proaspeti, pe aia cred ca-i execut, cu salata verde.
Go to the top of the page

+Quote Post
Cleo
post Aug 2 2007, 01:42 AM
Post #792

moderator

Group: V.I.P.
From: Montreal
Member No.: 34

QUOTE(kalua @ Jul 31 2007, 06:38 AM) *
Ieri legume pe italiana cu telemea.

cum adica legume pe italiana?

la noi s-a produs in colaborare internationala (mama si io) butter chickenul. Eu l-am inceput (baitz alea alea) mama la terminat (prajit ceapa, fiert carne) am mai adaugat eu ceva la tusul final insa nu-i chiar gustul din restaurant. Deci mai e de muncit.
M-am inspirat din reteta ta kalua insa eu cantitatile NU POT sa le respect ...creca am un fefect (IMG:style_emoticons/default/zapacitul.gif)

deci a iesit buna dar putea fi si mai si

+Quote Post
kalua
post Aug 2 2007, 06:40 PM
Post #793

Musafir

cleo, din cate retete am incercat asta a fost cea mai apropiata de original (nu stiu daca am mai spus, in India am mancat am mancat butter chickenul cel mai bleah (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) ).
Mai bine de-atat iese cu un condiment-pasta gata facut pentru butter chicken.

Legumele pe italiana le-am pus la retetele Montignac, e o salata calduta care se poate manca si rece.

Are cineva o reteta de langos?

+Quote Post
Cleo
post Aug 2 2007, 06:55 PM
Post #794

moderator

QUOTE(kalua @ Aug 2 2007, 12:40 PM) *
cleo, din cate retete am incercat asta a fost cea mai apropiata de original (nu stiu daca am mai spus, in India am mancat am mancat butter chickenul cel mai bleah (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) ).
Mai bine de-atat iese cu un condiment-pasta gata facut pentru butter chicken.

Legumele pe italiana le-am pus la retetele Montignac, e o salata calduta care se poate manca si rece.

Are cineva o reteta de langos?

o sa ma uit de legumele alea (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif)

langos ? mmmmmmmmmmm (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif) n-am mai mancat din liceu ... am gasit o reteta la unguri e o coca cu drojdie si cartofi fierti in compozitie, dar n-am incercat-o. O s-o incerc si va spun. Dupa pozele gasite seamana mult si cu ceva ce numeam noi "placinta (clatita) groasa" - vastag palacsinta

+Quote Post
kalua
post Aug 2 2007, 07:02 PM
Post #795

Musafir

Eu stiu ca-s numai din aluat dospit. (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif)

+Quote Post
Cleo
post Aug 2 2007, 07:11 PM
Post #796

moderator

QUOTE(kalua @ Aug 2 2007, 01:02 PM) *
Eu stiu ca-s numai din aluat dospit. (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif)

pai sa videm ce mi-o iesi ...

matusile mele faceau o paine cu cartofi la vatra minunata. Cartoful fiert tine painea proaspata (moale) mai mult timp si de-aici cred ca nu poate sa fie rau nici pt langos ...ca sa difere cu ceva de gogosi.

+Quote Post
kalua
post Aug 2 2007, 07:22 PM
Post #797

Musafir

Pai eu nu vreau longos vechi, ori mananc cald, ori ma las pagubasa. Asa ca nu-mi trebuie tinator de prospetime.
Am gasit si eu o reteta, e aluat cu drojdie facut cu lapte. (IMG:style_emoticons/default/nesigur.gif) Cred ca-l incerc dupa concediu.
Te astept sa-mi spui cum ti-au iesit cu cartofi. (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif)

+Quote Post
Cleo
post Aug 2 2007, 07:43 PM
Post #798

moderator

hahaha "langos vechi"

asa-i. Ce sa mai mananci la ei? (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) Ideea e ca e o combinatie tare placuta asta cu faina si cartofi.

aia de-i mancam pe vremea scolii erau umpluti si cu ceva gem. mmmm .... o fi fost si foamea mare de mi-au ramas in memorie asa grozav de deliciosi

cand pleci in concediu? si unde? (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
si eu is n concediu saptamana viitoare si probabil o sa facem excursii scurte de-o zi

+Quote Post
kalua
post Aug 2 2007, 07:52 PM
Post #799

Musafir

Cipru. Si merg si ai mei, am inchiriat o vila, de-abia astept.

Pai langos ori pe dulce, ori pe sarat. Mie-mi place mai mult picant, de ex. cu niste sunca si servit cu smantana. Sau, dupa ce l-am scos de la fript, dat cu niste mujdei pe el.
Pe vremea mea in tara erau cu branza sau cheli, fara nica.

+Quote Post
roxanica10
post Aug 2 2007, 09:16 PM
Post #800

Musafir

La mama, era o gogoserie care vindea si langosi (cu branza dulce si stafide, cu branza sarata, cu pizza, cu vanilie, cu ciocolata, cu gem). Preferatele mele erau cele cu branza dulce si stafide. Dar sunt vremuri demult apuse. Fetelor, aluatul lor era identic cu al gogosilor, doar ca mai aveau si umplutura pe langa. La sfarsit unele se dadeau prin zahar pudra.
Va pup!

+Quote Post

262 Pages V  « < 78 79 80 81 82 > » 
Closed TopicStart new topic
2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 26th June 2025 - 09:35 PM