![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Post
#841
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 3,295 Joined: 1-July 07 From: Flower power Member No.: 1,880 ![]() |
Am facut o pizza azi ca n-am mai facut de mult si imi era pofta.
Intr-una din zilele urmat fac si eu un foietaj, jumate trigoane cu branza,jumate cu mere ca preferatul de fiica-mea e cel cu mere. Si la reteta mea se amesteca 200 g de unt cu 80 g faina si se pune peste foaie nu se pune numai unt.La asta respect reteta ca n-am dat niciodata gres. |
|
|
kalua |
![]()
Post
#842
|
Musafir ![]() |
Luni am facut mai multe omlete diferite, azi o salata cu morcov ras, ton, castraveti murati, naut si ardei, maine fac medalioane de porc cu caciula (caciula de ceapa, sunca, smantana, cascaval), cu niste legume si salata.
|
|
|
![]()
Post
#843
|
|
Contaminat ![]() Group: Membru Posts: 26 Joined: 9-August 07 From: italia Member No.: 2,014 ![]() |
Astazi am facut un tort de cartofi (gateau) cu sunca si ciuperci.
|
|
|
![]()
Post
#844
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
Luni am facut mai multe omlete diferite, azi o salata cu morcov ras, ton, castraveti murati, naut si ardei, maine fac medalioane de porc cu caciula (caciula de ceapa, sunca, smantana, cascaval), cu niste legume si salata. asa-mi place cum povestesti tu (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif) "caciula" (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) ... ce faci le bagi asa caciulate la cuptor sau cum? si-n salata aia care-s proportiile? senada si tortul tau suna bine ps kalua...nu stiu daca esti update cu retetele dar just for your info am pus pe undeva reteta de kurtos ca sa fie aici! asta pana nu vine zapada peste noi (IMG:style_emoticons/default/blink.gif) |
|
|
kalua |
![]()
Post
#845
|
Musafir ![]() |
Le pun caciulite si le trimit la caldura (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) (reteta am pus-o la Montignac).
In salata proportiile sunt dupa ochi, dupa rezervele pe care le am in casa si dupa gust. (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) Te-am lamurit bustean, nu? (IMG:style_emoticons/default/zapacitul.gif) Reteta de kurtos am vazut-o, cum nu. (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif) senada, incepe sa m-apuce parerea de rau ca nu mananc cartofi cand aud de asa bunatati. (IMG:style_emoticons/default/crying.gif) Am vazut din intamplare ca nu foarte departe de noi s-a deschis un restaurant indian, maine ma duc sa-l testez. (IMG:style_emoticons/default/pistolar.gif) Merg cu colegii si unii dintre ei n-ai fost niciodata la indian. Trebuie neaparat sa merg la sfarsit de saptamana la magazinul mare italian, mi se cam termina rezervele de paste si mai am cateva chestii de luat de acolo (inclusiv profiterol, au o cafenea mica de tot, o tejghea de fapt la iesirea din magazin si profiterolul e bestial acolo). Daca reusesc sa ajung oi face o lasagne cu somon si spanac. |
|
|
fortelady |
![]()
Post
#846
|
Musafir ![]() |
(IMG:style_emoticons/default/smile.gif) am vazut cleo
in weekend comit o rata cu portocale. stati pe aproape, momentan studiez retetele ca sa aleg.... |
|
|
![]()
Post
#847
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
mi se face parul maciuca uneori cand recitesc ce scriu. Dar voi sa ma scuzati ca scriu repede cu un ochi jumate in dosare si cu restul aci. Mai mult nu prea poci.
kalua m-ai lamurit (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) pe mama au dus-o prietenii ei la un restaurant indian unde a gustat din multe feluri si a zis ca i-au placut TOATE. (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) era tare incantata. Mama a facut facultatea de petrol si gaze cu gandul c-o trimit aia-n India pt vreo cativa ani, asa fascinata era (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Dar n-au trimis-o.... Forte dupa ce-o comitzi arata-ne-o si noua sa videm si noi ratze comise cu portocale (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) de-abia astept sa-mi recuperez laptopul sa va mai pun una alta apropo de retete cu cartofi si alte alea |
|
|
![]()
Post
#848
|
|
Obsedat ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Obsedat Posts: 414 Joined: 1-November 06 Member No.: 670 ![]() |
kalua, m-ai omorat ! am rezistat eu eroic pana acum ideii de a face lasagne, dar cu somon si spanac... (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif)
eu ma gandeam ca fac o musaca de vinete in week-end, cu o carne mai slabuta (de vitel sau pui), sau vinete parmigiana daca mi-e lene sa cumpar carne si niste linte, ca n-am mai facut de mult poate si o prajitura, ca prea am fost cuminte in ultima vreme (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) am niste nuci de care vreau sa scap si o reteta numai buna, o caut daca intereseaza pe cineva |
|
|
![]()
Post
#849
|
|
Contaminat ![]() Group: Membru Posts: 26 Joined: 9-August 07 From: italia Member No.: 2,014 ![]() |
Tortul este usor de facut si bun...depinde apoi si de gusturi. Iata si reteta.
Tort de cartofi cu sunca si ciuperci Se fierb cartofii in coaje iar asa fierbinti, se curata,se strivesc bine si se lasa putin sa se raceasca. Se adauga un ou, parmezan, sare in functie de cati cartofi avem. Se imparte compozitia in doua,o parte se pune pe fundul unei forme de tort antiaderente unsa putin cu unt,se preseaza bine cu o lingura.Deasupra punem un strat de ciuperci maruntite,eu am folosit cele condimentate in conserva ,apoi punem fasii de sunca.Deasupra turnam restul de cartofi,presam bine cu lingura ,nivelam,ungem cu putin ou si presaram cu pesmet.Se da la cuptor incins,foc potrivit circa 20 minute. Se mai poate adauga in mijloc si cateva cubulete de mozzarela. This post has been edited by senada: Aug 23 2007, 09:36 AM |
|
|
![]()
Post
#850
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,440 Joined: 21-February 06 Member No.: 235 ![]() |
noi am gratarit ieri ca era soare, desi era frig si mirosea a toamna (IMG:style_emoticons/default/crying.gif) ... am facut salata de fasole de la kalua... am urmat reteta cu aproximatie, n-am avut tot ce trebuie si-am inlocuit, de ex am facut-o cu frunze de spanac tinar, au o usoara aroma de nuca ceea ce s-a potrivit cu restul. apoi aseara pe la 6.30 m-a apucat cheful sa fac ceva dulce. Am facut o rulada cu crema de ciocolata ... francezii ii spun buche de Noel... excelenta. Cleo spune-mi te rog reteta, ca tare bine suna. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 7th May 2025 - 04:28 PM |
|