IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

262 Pages V  « < 85 86 87 88 89 > »   
Closed TopicStart new topic
> Meniu pentru saptamana viitoare, Idei pentru diversificare
fortelady
post Aug 25 2007, 11:16 AM
Post #861

Musafir

am bagat acum niste ardei kapia la cuptor umpluti cu branza si usturoi. pe seara ma apuc de oratanie, acum fac ordine in casa. ma gandesc ce-as mai putea face ca sa avem pana luni-marti de mancare (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif) poate o quiche cu legume si vreun orez la cuptor cu pui
Go to the top of the page

+Quote Post
fortelady
post Aug 25 2007, 06:46 PM
Post #862

Musafir

Rata cu portocale

reteta originala e luata de pe condimenteweb.ro si am modficat unele chestii

Rata cu portocale
.
Bucatarie: franceza
Grad de dificultate: dificil
Cantitate: 6 portii
Durata: 2 ore si 00 minute
Rata cu portocale.jpg
Ingrediente:

* 1 rata (cca. 1,5 kg) eu am avut-o taiata in bucati de la mama
* 1 lingurita sare
* piper negru macinat
* 3 linguri ulei de masline
* 3 cepe tocate marunt
* 1 morcov mediu taiat cubulete mici
* 1 tulpina praz taiata rondele
* 50g radacina de telina taiata cubulete mici
* 1 legatura de cimbru
* 1 cana vin rosu
* 300 ml supa de pasare
* 3 portocale
* 1 lingura lichior de portocale
* 1 lingura zahar
* 2 linguri unt
*

Reteta Originala
Indicatii
Se ia rata, se taie aripile, gatul, se scoate pipota si ficatul si se taie cubulete. Se spala rata si se usuca cu prosoape de hartie. Se sareaza si se pipereaza, pe exterior si in interior.
Se incinge uleiul de masline intr-o cratita mare si se prajeste rata cate un pic pe toate partile. Se adauga maruntaiele taiate cubulete si se da la cuptor timp de 40 de minute.
Se adauga legumele si cimbrul si se mai lasa in cuptor 40 de minute.
Se scoate rata si se pastreaza la cald. Se scurge zeama ramasa intr-o cratita, printr-o sita; se adauga vinul si supa si se fierbe pana ce scade totul la jumatate.
Coaja de la 2 portocale se rade; coaja de la portocala ramasa se decojeste si se taie fasii subtiri. Se fierb fasiutele de coaja si coaja rasa cu putina apa si se strecoara printr-o sita.
Una dintre portocale se curata, se desface felii si se asaza peste rata.
Zeama de la celelalte doua portocale si lichiorul de portocala se adauga la sos si se fierb impreuna.
Coaja razuita se amesteca cu unt si zahar si se caramelizeaza intr-o craticioara mica. Sosul se strecoara si se adauga la coaja caramelizata.
Se serveste rata ornata cu fasiute de coaja de portocala, alaturi de amestecul de sos si coaja de portocala caramelizata.

Cum am pregatit eu:

Rata taiata in bucati (fara spate si gat, ca pe alea le-am pus la ciorba) se pune la marinat in putin vin cu sare si piper.
Legumele le-am taiat in bucati (praz, ceapa, morcov, telina):
(IMG:http://i6.photobucket.com/albums/y236/fortelady/yam-yam/IMG_3880.jpg)

Am pus in vasul roman uns cu ulei de masline un "pat"de legume
(IMG:http://i6.photobucket.com/albums/y236/fortelady/yam-yam/IMG_3878.jpg)

(IMG:http://i6.photobucket.com/albums/y236/fortelady/yam-yam/IMG_3881.jpg)
Peste care am pus carnea
(IMG:http://i6.photobucket.com/albums/y236/fortelady/yam-yam/IMG_3882.jpg)
Si am dat la cuptor (cam la 3/4 timpului am scos capacul ca sa se rumeneasca). Cand s-a inmuiat carnea, am scos capacul si am lsat sa se termine de copt
(IMG:http://i6.photobucket.com/albums/y236/fortelady/yam-yam/IMG_3883.jpg)

Am separat carnea si am strecurat legumele pe care le-am oprit.
Sosul l-am pregatit cum scrie in retetal numai ca am facut mai mult (ca mai am carne de pui pregatita uscat si e foarte bun); am mai pus o portocala, cam 1/2 de ceasca de supa in plus si nu l-am lasat sa scata atat de mult.

Cand sosul a fost gata, l-am turnat peste rata
(IMG:http://i6.photobucket.com/albums/y236/fortelady/yam-yam/IMG_3884.jpg)

Iar legumele strecurate le pastrez separat pentru cine vrea garnitura

(IMG:http://i6.photobucket.com/albums/y236/fortelady/yam-yam/IMG_3885.jpg)

+Quote Post
kalua
post Aug 25 2007, 07:51 PM
Post #863

Musafir

La naiba, am mancat ciulinii Baraganului azi si mi s-a facut acum o pofta si-o foameeee uitandu-ma la rata ta, forte... (IMG:style_emoticons/default/closedeyes.gif)

Eu n-as fi turnat sosul peste rata, se inmoaie tot ce-a fost crusta si tocmai aia mi se pare-o nebunie (eu fac rata de obicei pe-un gratar tocmai ca sa am crusta peste tot).

peseu: a-nceput sa-mi si miroase a sos de portocale! (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)

+Quote Post
Marbella
post Aug 25 2007, 08:06 PM
Post #864

Incurabil

Group: Membru de Onoare
Member No.: 235

forte (IMG:style_emoticons/default/rain.gif) in gura.Felicitari! Mie nu-mi place rata, dar pentru reteta ta as face o exceptie.Sosul servit separat cum zicea si Kalua si rata cu crusta ca-mi place tot ce este crocant.

+Quote Post
fortelady
post Aug 25 2007, 08:26 PM
Post #865

Musafir

asa scria in reteta (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
data viitoare o sa il fac separat - dar nu cred ca mai fac curand, dureaza destul de mult si nu cred ca o sa mai am 3 ore de invartit pe langa ea.

sosul e nemaipomenit, il retin sa-l fac cred ca merge cu orice tip de carne

+Quote Post
kalua
post Aug 25 2007, 09:08 PM
Post #866

Musafir

Pai asta-i reteta de zile mari (eu am facut-o si la masa festiva de Craciun), si pentru ca dureaza atat.

Eu ma duc abia acum la bucatarie sa-ncep lasagna. (IMG:style_emoticons/default/blush.gif)

+Quote Post
Cleo
post Aug 25 2007, 09:17 PM
Post #867

moderator

Group: V.I.P.
From: Montreal
Member No.: 34

Forte, asa da. Si-acu zic si eu ca o crusta crocanta peste o carne moale e nebunie dar trebuie sa experimentam ca sa stim ce si cum ne place.

Nota 10 cu felicitari de pe meleaguri indepartate (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif)

ai comis-o de nu se poate! asta e! ce sa-ti fac? (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)

neaparat o fac si eu, vas am, legume am, rata tre s-o iau

+Quote Post
fortelady
post Aug 25 2007, 09:30 PM
Post #868

Musafir

mai, carnea de rata romaneasca numai moale nu e (IMG:style_emoticons/default/morderis.gif)
e rata din aia de curte, de-ti rupi dintii in ea.
maica-mea mi-a trasat sarcina: o facem de ziua ei! ma gandesc daca sa fac carnea dinainte la bucuresti (ea nu are gaze inca acolo, sper sa bagam intr-un an de zile) si acolo sa o asamblam....

multumesc de nota (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif)

+Quote Post
senada
post Aug 28 2007, 10:38 PM
Post #869

Contaminat
*

Group: Membru
From: italia
Member No.: 2,014

Astazi am facut parmigiana de dovlecei cu ton.

+Quote Post
kalua
post Aug 28 2007, 11:42 PM
Post #870

Musafir

senada, dezvolta, te rog, un pic subiectul ca tare ma intereseaza. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Folosesti ton proaspat sau din conserva?
Eu, dupa capul meu, as praji un pic feliile de dovlecei, as face sosul de rosii si as pune un start de dovlecei, unul de ton, mozarella si parmezan, sos de rosii si tot asa. (IMG:style_emoticons/default/ametit.gif)

+Quote Post

262 Pages V  « < 85 86 87 88 89 > » 
Closed TopicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 7th May 2025 - 04:29 PM