IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

262 Pages V  « < 86 87 88 89 90 > »   
Closed TopicStart new topic
> Meniu pentru saptamana viitoare, Idei pentru diversificare
Cleo
post Aug 29 2007, 01:16 AM
Post #871

moderator

Group: V.I.P.
From: Montreal
Member No.: 34

senada inc-o pereche de ochi curioasa asteapta parmigiana ta (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

eu tocmai am scos din cuptor un somon sockeye ( aici e culoarea file-ului ) si l-am adaptat dupa o reteta de pe net.

deci putin vin alb in tava, astern un pat de morcovi rasi pe razatoarea mare si-o ceapa dulce tocata marunt apoi felii subtirele de grapefruit fara coaja si pielite. Am pus niste cubulete de unt pe ici pe colo apoi am pus pestele si iar putin morcov putina cepa si putin grapefruit. Stropit usor cu vinul vreo 2 cuburele (trade mark kalua (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) ) de unt , stoarcem si niste lamaie si la cuptor pt vreo 30 de minute. Am seaparat grapefruitul din sos si sucurile + ceapa+morcovii le-am amestecat in blender pt un sos. Am pus si putina frisca, sare si piper. Deci somonul se serveste cu sosul asta alaturi si garnitura dupa cum va place.

kalua are si Jamie al vostru (cred) o reteta cu somon si portocale + restul de mai sus insa eu n-am cartea si am facut dupa ureche.

Carnea somonului asta e mai dulce si combinat cu sosul acru-amarui aromat cu vin e o combinatie f interesanta. Cred c-ar merge mai bine cu portocalele totusi.
Go to the top of the page

+Quote Post
walpurgik
post Aug 29 2007, 01:23 AM
Post #872

Musafir

Eram la o chestie de olimpiada, concurs, nici nu mai stiu si era un text de ascultat cu sockeye salmon si in sus si in jos, de n-am dracuit pestele ala atunci, ca toti trageau biletul cu ala. Deci asa dragutul de el, te-ai razbunat tu inaintea mea, in cuptor deci. (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)

+Quote Post
asgaard
post Aug 29 2007, 09:37 AM
Post #873

Obsedat

Group: Obsedat
Member No.: 670

Wow, super arata somonul tau, Cleo, din pacate somonul care se gaseste in Romania e de crescatorie si are un strat de grasime mai ceva ca porcul (IMG:style_emoticons/default/sad.gif)
Neaparat o sa incerc reteta, ca imi place grapefruit-ul la nebunie, poate o sa scot morcovul, ca nu prea ma omor dupa el
Eu parmigiana o fac la fel cum spune kalua (cu vinete sau dovlecei)

+Quote Post
fortelady
post Aug 29 2007, 10:11 AM
Post #874

Musafir

mmmm mi-ati dat idei (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)

aseara am facut un fel de musaca de legume cu sunca - un strat de vinete, unul de ciuperci, unul din rezultatul prajirii picioruselor cu ceapa, sunca si ardei, inca unul de vinete cu dovlecei si rosii si cand a fost gata, cateva felii de cascaval pe deasupra

+Quote Post
senada
post Aug 29 2007, 02:24 PM
Post #875

Contaminat
*

Group: Membru
From: italia
Member No.: 2,014

QUOTE(kalua @ Aug 28 2007, 11:42 PM) *
senada, dezvolta, te rog, un pic subiectul ca tare ma intereseaza. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Folosesti ton proaspat sau din conserva?
Eu, dupa capul meu, as praji un pic feliile de dovlecei, as face sosul de rosii si as pune un start de dovlecei, unul de ton, mozarella si parmezan, sos de rosii si tot asa. (IMG:style_emoticons/default/ametit.gif)

Da, pai cam asa am facut-o si eu dar cu mici modificari. Eu dovleceii nu i-am prajit ,desi reteta originala de parmigiana este asa...i-am copt pe tigaia in teflon,fara ulei.Am facut un sos de rosii cu ton din conserva si am pus doar mozzarella fara parmezan. Nu am pus parmezan ca sa nu-i acopere prea mult gustul de ton,mozzarella este mai delicata,insipida. Iata si reteta pentru cine este interesat. As avea si poze de la preparare dar inca nu sunt practica cu sistemul photobucket ,eu postez si pe un alt site de retete dar acolo se pot pune si pozele direct din cartela de imagini de pe computerul meu. Cand timpul imi permite ,voi invata cum se face si atunci voi posta retetele cu poze. (IMG:style_emoticons/default/iloveelady.gif)
Parmgiana de dovlecei cu ton
Ingrediente.
* 900 gr dovlecei
* 300-350 gr .sos de rosii
* 150-200 gr.mozzarella (sau alta branza care se topeste, cascaval,cas)
* 200 gr. ton din conserva in ulei
* 2 linguri ulei
* 1 catel de usturoi
* patrunjel
* oregan
* sare

Dovleceii se spala bine si asa cu coaje, se taie in lungime ,felii subtiri (circa 1/2- maxim 1 cm.) Se coc pe o tigaie de teflon, pe ambele parti. Intre timp punem un catel de usturoi tocat marunt in 2 linguri de ulei, calim putin,adaugam tonul maruntit (scurs de uleiul din conserva) si apoi sosul de rosii,oregan. Lasam pe foc sa fiarba pana scade , la foc potrivit, circa 10-15 minute. La sfarsit adaugam patrunjelul tocat,sare si stingem focul. Punem putin din sosul cu ton intr-o forma de check (lunga 20 cm-larga 8 cm.) , asezam deasupra cateva felii de dovlecei pe fundul formei ,deasupra punem putin sos si mozzarella taiata cubulete. Continuam cu dovleceii+sosul cu ton +mozzarella, pana cand terminam cu ingredientele,asa incat ultimul strat sa fie acoperit cu sos si mozzarella. Punem in cuptorul incins ½ ora, la foc potrivit. Dupa ce scoatem parmigiana lasam sa se raceasca putin, apoi taiem bucati si servim.

QUOTE(fortelady @ Aug 29 2007, 10:11 AM) *
mmmm mi-ati dat idei (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)

aseara am facut un fel de musaca de legume cu sunca - un strat de vinete, unul de ciuperci, unul din rezultatul prajirii picioruselor cu ceapa, sunca si ardei, inca unul de vinete cu dovlecei si rosii si cand a fost gata, cateva felii de cascaval pe deasupra
Trebuie sa fie buna,nu am facut asa niciodata.Imi plac ingredientele ,voi incerca si eu.

+Quote Post
asgaard
post Aug 29 2007, 02:35 PM
Post #876

Obsedat

Group: Obsedat
Member No.: 670

mi-ai dat o idee, data viitoare pun niste ansoa in sosul de rosii la varianta cu dovlecei, eu zic ca rau n-are cum sa iasa

+Quote Post
senada
post Aug 29 2007, 03:11 PM
Post #877

Contaminat
*

Group: Membru
From: italia
Member No.: 2,014

QUOTE(asgaard @ Aug 29 2007, 02:35 PM) *
mi-ai dat o idee, data viitoare pun niste ansoa in sosul de rosii la varianta cu dovlecei, eu zic ca rau n-are cum sa iasa

Da,trebuie sa iasa bun si cu ansoa.

+Quote Post
kalua
post Aug 29 2007, 07:03 PM
Post #878

Musafir

Multumesc, senada, oi face si eu (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) (mi-a dat mama un dovlecel de 2,3 kg din gradina (IMG:style_emoticons/default/zapacitul.gif) ).
Am si eu o reteta cu dovlecei si ciuperci, iese o nebunie, reteta e aici.

+Quote Post
fortelady
post Aug 29 2007, 07:32 PM
Post #879

Musafir

kalua, e cam mare dovlecelul ala....e batran
cei mai buni sunt aia mici pana in 300 de grame

+Quote Post
kalua
post Aug 29 2007, 07:39 PM
Post #880

Musafir

Nu, nimica, e un soi mare, e tare, carnos si fara multe seminte.

+Quote Post

262 Pages V  « < 86 87 88 89 90 > » 
Closed TopicStart new topic
9 User(s) are reading this topic (9 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 8th May 2025 - 08:24 AM