![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 3,295 Joined: 1-July 07 From: Flower power Member No.: 1,880 ![]() |
Cleo pui reteta de tocanita de vita cu sos alb si mozzarela. eu n-am facut pana acum decat cu rosii asa ca vreau sa incerc.
Si fetitei mele ii place porumbul tare mult. Multumesc. |
|
|
![]()
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
Leea uite-o aici
misss: am prajit sub capac, cu sare si piper, carnea de vitel taiata cuburi pana s-a inmuiat complet si-am pus-o deoparte - am prajit (amestecand des) ardeii taiati in lamele pana au capatat un miros de copt, am varsat inapoi carnea si-am pus o lingura de faina si le-am amestecat putin asa apoi am adaugat apa atat cat sa le acopere (deci putina) le-am lasat vreo 5 minute si-am pus 2 pumni de mozzarela rasa si-am amestecat pana s-a facut un sos omogen. Se mananca langa niste paste. |
|
|
![]()
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 3,295 Joined: 1-July 07 From: Flower power Member No.: 1,880 ![]() |
Multumesc Cleo (IMG:style_emoticons/default/pupaceala.gif)
Merge si fara faina ca nu prea imi place ideea cu faina, probabil mi se trage din copilarie un timp mama mea facea ciorbe cu rantas si eu nu mancam. Apoi a renuntat la rantas. |
|
|
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Obsedat Posts: 744 Joined: 31-May 06 Member No.: 352 ![]() |
Cleo, mersic! (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif)
Hai sa pun si eu ultima nebunie; am cules-o de pe la TV PUI CU MAC SI LAMAIE 1 piept mare de pui 1 lamaie 2-3 linguri faina 3-4 linguri ulei sare, piper 1 lingura mac 2-3 catei de usturoi 1 cana supa de pui verdeata uscata (busuioc si oregano) Se taie pieptul de pui patrate cat de o-mbucatura, se sareaza, se pipereaza si se dau prin faina. Apoi se prajeste in putin ulei, amestecand mereu. Cand e gata, se presara coaja rasa de la 1/2 lamaie, usturoiul zdrobit, zeama de lamaie (cateva linguri) si macul. Se amesteca si ele cu pieptul si indata se toarna supa de pui deasupra si se lasa sa fiarba, din nou amestecand din cand in cand, pana ce toata zeama se evapora. Se gusta si se mai drege de acreala, apoi se stinge focul si se pune verdeata uscata. Eu am servit totul cu cuscus fiert cu mazare verde si salata asortata. E ultima moda in familia mea, trebuia sa v-o spun! |
|
|
![]()
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
missn, absolut, merge si fara faina. De fapt si eu gatesc foarte foarte rar cu rantasuri, pe vremea cat am stat la camin in studentie am mancat atata mancare de cartofi ingrosata cu sos cu faina ca-mi ajunge pe vreo 10 vieti de-acum inainte. ah si chestia aia o mancam si cu paine sa ne tina de foame
Leea suna tare bine reteta. Imi place macul de mor, insa aici de cele mai multe ori are gust de ranced si-mi taie elanul sa mai incerc ceva (ma gandesc mai ales la cozonacul cu mac). Cred ca-n reteta ta e mai mult pt efectul vizual deci o sa ma incumet. acum am in cuptor niste biscotti cu migdale. |
|
|
![]()
|
|
Obsedat ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Obsedat Posts: 416 Joined: 12-July 07 From: iasi, romania Member No.: 1,930 ![]() |
Ati gasit in Romanuta sirop de artar??
Unde?? Multam ' de raspuns! (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif) |
|
|
![]()
|
|
Din pacate fata (eu) e-n Canada si nu stie daca o fi aparut si-n Romania.
Oricum gustul siropului de artar este ca al mierii mai putin dulce si cu o idee de gust de afumat. E placut dar mie de ex. mai tare-mi place mierea kalua vreau sa fac chiftele cu ton (din conserva) am dat search si nu gasesc (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) sunt o multime de posturi unde se vorbeste despre ele insa de gasit nu gasesc reteta. am avut halucinatii ca ai fi scris-o tu pe-aici? |
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Este ascunsa bine sub numele chiftelute. (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Aici o gasesti.
Nici mie nu-mi place siropul de artar, prefer o miere buna. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
saru'mana (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif)
te pandeam (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) ...acum ma duc sa prestez chiftelele later edit sunt grozave chiftelutele astea. am fiert si-orez am facut si sos, am dat ceapa pe razatoarea mica sa se prajeasca mai repede et voila c-am si mancat. tonul meu era in apa nu ulei, am prajit o portie si-am vazut ca au ganduri de destramare asa c-am pus o lingurita de gris in compozitia pt al 2-lea rand si au iesit cu o crusta usor crocanta, dar la fel de faine. |
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Da, de-asta ton in ulei, sa nu se destrame. (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
Eu mi-am facut planul pe azi: un fel de pizza cu ton, in loc de aluat se pune sunca fiarta, iese o nebunie (reteta Leei). Cu salata de morcovi. Aseara am facut salata de morcovi cu ghimbir si Mr. kalua a sarit in sus ca ars cand a gustat-o, se astepta la alt gust. (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) Cand i-am zis ce-i cu salata s-a linistit si-a mancat-o. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 8th May 2025 - 07:43 AM |
|