![]() |
![]() ![]() |
![]() |
strumfita |
![]()
|
Musafir ![]() |
Vreau sa va intreb daca a-ti avut careva probleme cu hernia? Tocmai am aflat ca am hernie ombilicala si trebuie sa ma operez. Nu prea stiu multe si imi este cam frica. (IMG:style_emoticons/default/sad.gif)
|
|
|
LostWhispers |
![]()
|
Musafir ![]() |
Strumfita multa sanatate si putere sa treci peste. Cum ai aflat ? din cate stiu eu hernia se face cand ridici ceva greu sau poate ma insel (IMG:style_emoticons/default/zapacitul.gif)
iti tin pumnii sa treci cu bine peste (IMG:style_emoticons/default/kiss_girl.gif) si tine ne la curent cum te mai simti (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
O prietena de-a mea a fost operata de hernie, acum 10 ani sau asa ceva, fara probleme. Dar nu stiu daca a fost hernie ombilicala sau de-alta. (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif) Daca nu uit, o sun maine si-o intreb.
|
|
|
![]()
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
nu e nici un pericol strumfita
am citit un pic in manualul cu care lucrez si o hernie strangulata este cea care prezinta un risc pt ca se taie fluxul de sange spre organul respectiv si acesta poate cangrena daca nu se face imediat interventia chirurgicala Herniile sint de regula descrise in functie de pozitia in care organul iese din locasul lui Sint de asemenea descrise ca reductibile (i.e. se pot retrage singure in cavitatea abdominala) sau ireductibile (cand organul nu poate fi impins inapoi din cauza largirii sau a unei adeziuni) tipuri de hernie: - femural - incizional sau traumatic: - inghinal - ombilical - ventral/abdominal (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/Types_of_hernia.jpg) in desen 1. hernia inghinala 2. lat de intestin in canalul inghinal 3. vas deferens 4. scrotum 5. testicle 6. hernia femurala 7. lat de intestin in canal femural 8. hernia abdominala 9. muschiul peretelui abdominal abdominal wall muscle 10. lat de intestin patrunzand prin peretele abdominal |
|
|
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Editorialist Posts: 1,312 Joined: 18-January 07 From: SB Member No.: 1,062 ![]() |
strumfita, bunicu` meu a trait zeci de ani cu hernie..i-a fost frica de operatie..stiu ca se misca cam greu, hernia crescuse cu timpu`..cel mai bine e sa te operezi...iar dupa operatie ai grija sa nu faci efort fizic mare.
|
|
|
strumfita |
![]()
|
Musafir ![]() |
Multumesc din inima, nici nu stiti ce mult inseamna pt mine ca mi-ati raspuns, si tie Cleo in mod special.
Tinand cont ca acum un an am pierdut o sarcina, anul acesta am vrut sa raman din nou insarcinata. Dar de cateva saptamani simteam ca ma doare buricul mai ales dupa ce mancam, eu radeam si ziceam ca ma doare din cauza ca mananc mult:)), dar saptamana trecuta am suferit o criza si am mers la chirurgie. Cand m-a vazut medicul a si zis operatie, nu e mare lucru..asa zice el, (dar eu is exagerat de fricoasa), si zicea sa nu raman insarcinata ca e risc sa se rupa mai tare. Deci ma voi opera dupa 5 octombrie, o sa va anunt cand, dupa aceea cam 2-3 luni trebe sa ma refac, dupa care vreau sa raman insarcinata. Nu am ridicat nimic greu, pur si simplu incepand de anu trecut am observat ca buricul e mai umflat, dar nu se vede, numai eu ca imi stiu forma:)), acum daca apas tare doare. Cam asta e povestea mea. |
|
|
strumfita |
![]()
|
Musafir ![]() |
Vineri ma operez. Imi este frica si am emotii, dar voi face anestezie totala asa ca e mai bine.
|
|
|
Roxana_ |
![]()
|
Musafir ![]() |
Multa sanatate! Iti tinem pumnii! Sigur o sa fie bine (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) si dup-aia o sa apara si 'bebe'.
|
|
|
strumfita |
![]()
|
Musafir ![]() |
Mersi, voi astepta 2 luni sa ma refac dupa care pot ramane insarcinata.
|
|
|
![]()
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administratori Posts: 6,891 Joined: 9-November 07 From: Sibiu Member No.: 2,591 ![]() |
Strumfi, insanatosire grabnica! (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif)
|
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 8th May 2025 - 12:07 AM |
|