| kary_pink |
Aug 21 2006, 07:08 AM
Post
#11
|
|
Musafir |
Agronomii si horticultorii avertizeaza ca legumele din piata sunt dopate cu chimicale, fiind o amenintare la sanatatea cumparatorilor si chiar a producatorilor. Îngrijorarea lor este confirmata de medici care au de-a face cu tot mai multe cazuri de alergii sau toxiinfectii provocate de legume. Medicii avertizeaza ca microtoxinele chimice din legume si fructe ataca ficatul si pot duce la ciroze
"Doza face otrava", spun specialistii, cu alte cuvinte, nerespectarea concentratiilor admise la chimizare duce la efecte daunatoare sanatatii. În plus, vânzatorii de la taraba uda produsele cu apa amestecata cu azotati, crescând toxicitatea. Cumparatorii se plâng ca fructele si legumele si-au pierdut gustul, ca sunt apoase si atoase. Toxinele nu se duc la spalare, ci doar daca legumele sunt lasate în apa cu putin otet pentru macar jumatate de ora. De aici provin cele mai multe alergii sau toxiinfectii, mai ales la cei mici, care sunt ceva mai sensibili. "Printr-un consum constant de microtoxine, cum exista în legumele chimizate de la noi, este foarte usor sa apara chiar si semnele unei ciroze. Agronomii spun ca un fruct sau o leguma naturala nu trebuie sa arate perfect, fara nicio batatura si cu o forma ideala. Acestea sunt semne ale tratamentelor chimice. Daca gustul nu este cel cunoscut, daca leguma nu are gust sau este amaruie - aveti un alt semn al toxicitatii. Când rosiile frumoase si scumpe sunt apoase sau atoase si n-au niciun gust va puteti duce cu ele la Protectia Consuma-torului. Cum sa va feriti de toxinele din legume * Lasati întotdeauna legumele sa stea în apa curata cu putin otet, 30 de minute înainte sa le gatiti. Spalarea cu apa nu înlatura azotatii de pe coaja * Legumele si fructele crescute natural trebuie sa aiba gustul cunoscut. Daca nu, probabil au fost tratate chimic si nu este indicat sa le mâncati Sursa: Adevarul |
|
|
|
![]() |
Jan 22 2008, 11:55 AM
Post
#12
|
|
|
Contaminat ![]() Group: Contaminat Posts: 2 Joined: 20-January 08 Member No.: 3,090 |
E ingrozitor ce se intampla!Cum tot ceea ce ne inconjoara a devenit artificial chiar si propria noastra hrana...si ne miram ca sunt atatea boli.Mama mea din aceste considerente tocmaai si-a luat o carte care te indruma cum sa ai o alimentatie sanatoasa si este foarte multumita de ea si imi da si mie sfaturi.Legumele si fructele chiar este greu sa le depistam,ma refer pe cele care contin tot felul de toxine,pt ca intradevar cand le cumparam nu prea ni se ofera informatii asupra provenientei lor sau a compozitiei chimice.Poate este mai indicat sa le achizitionam din piata de la agricultori pt ca cu siguranta sunt mai naturale decat cele din supermarketuri aduse din cine stie ce tari.
|
|
|
|
kary_pink Toxinele din legume Aug 21 2006, 07:08 AM
ion PROPUNERE:
poate cineva sa imagineze un altfel de... Aug 21 2006, 10:07 AM
kalua ioane, din pacate ai mare dreptate. :( (vezi si-a... Aug 26 2006, 12:25 PM
ion EXEMPLU:
o solutie faina ar putea fi INVENTIA si I... Aug 26 2006, 01:45 PM
17girl e bine de cei cu bunici la tara, cel putin in roma... Aug 26 2006, 02:13 PM
kalua Castravetii aia lungi nu au voie sa fie incovoiati... Aug 26 2006, 02:32 PM
17girl aiurea :angry: ... abis motiv sa incapa 6 intr-un ... Aug 27 2006, 05:14 PM
anca_f Nu a mai scris nimeni pe acest topic! Eu cred ... Apr 28 2007, 10:43 PM
divi2007 intr adevar este o problema mare ce se intampla cu... Apr 28 2007, 11:03 PM
kalua anca, se mai pot ocoli si produsele din import adu... Apr 28 2007, 11:28 PM
anca_f Kalua, cum poti face sa ocolesti aceste fructe si ... Apr 29 2007, 12:50 AM
divi2007 kiwi am mancat si eu tot galben era si la mine si... Apr 29 2007, 09:46 AM
kalua Kiwi galben e pur si simplu un alt soi de kiwi.
In... Apr 29 2007, 11:51 AM
roxanica10 Kalua, si taranii nostri de la piata s-au cam inva... Apr 29 2007, 11:58 AM![]() ![]() |
| Lo-Fi Version | Time is now: 3rd November 2025 - 08:17 PM |
|
|