![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Moderator Global ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 5,946 Joined: 17-January 07 From: Bucuresti Member No.: 1,055 ![]() |
In filmele americane care trateaza subiectul: cancer de san la femei se vorbeste cu destula ...lejeritate despre masectomie.
Femeilor diagnosticate cu aceasta maladie li se expun ambele solutii: lumpectomie (extirparea unei parti a sanului, unde a fost localizata tumoarea) sau mastectomia (extirparea sanului bolnav sau chiar a ambilor sani pentru ca tumoarea sa nu mai revina niciodata). Din cate am vazut (in filme, repet) dupa chimoterapie, femeile care apeleaza la solutia extrema opteaza pentru reconstructia sanilor astfel incat abia se observa diferenta. Avantajele mastectomiei ar fi, unu, ca scapi de obsesia ca boala ar putea sa revina si doi, ca VIRGULA chirurgia estetica a evoluat atat de mult incat face minuni. Dezavantajul... pierzi un atu al feminitatii. (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) Profit de faptul ca voi, voi, toate fetele de aici sunteti deschise la minte si la discutii si va intreb: ce parere aveti despre asta? PS: Doamne fereste sa fim vreodata puse in situatia de a alege sau ca cineva apropiat noua sa treaca prin asa ceva. |
|
|
![]()
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Sincer, as apela fara ezitare la mastectomie daca mi s-ar depista cancer de sin. Taierea raului din radacina. Daca stadiul nu e inaintat si nu sint prinsi ganglionii, sansele de supravietuire sint mai mari. La ce mi-ar folosi sinii daca as fi condamnata la moarte?! (IMG:style_emoticons/default/sad.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Obsedat ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Obsedat Posts: 414 Joined: 1-November 06 Member No.: 670 ![]() |
Aici sunt doua aspecte : cazul in care mastectomia e obligatorie, fiindca sanul e deja afectat de cancer, deci nu prea ai ce decizie sa iei, si cazul mai apropiat de ce vorbesti tu (am vazut in filme si am mai auzit discutii) in care o persoana care nu are cancer opteaza pentru mastectomie bilaterala fiindca in urma testelor genetice se dovedeste ca are toate sansele de a face mai tarziu cancer (din acelasi motiv poate face deci si histerectomie). In a doua situatie nu prea ma vad, sincer. Nici in situatia de a refuza operatia si chimioterapia daca e cazul. Adica as face tot ce e nevoie... dar nu mai mult.
|
|
|
pescarush |
![]()
|
Musafir ![]() |
chiar sa-mi tai o parte sanatoasa din corp doar in eventualitatea ca se va imbolnavi, n-as face-o. sa zic, cel mult masectomie la sanul bolnav.
oricum, odata ce ai fost diagnosticat cu cancer, mergi la controale regulate si daca chiar reaparae tumoarea, ai toate sansele sa descoperi la timp. nu te lua dupa ce se intampla in State, nu inseamna nimic faptul ca se procedeaza asa, daca e adevarat (ca in filme nu stii cat e adevar si cat e fictiune), mai sunt si alte considerente, legate de asigurarile de sanatate, care se stie, nu acopera prea mult. acolo unde este un sistem de sanatate public este mult mai concludent ce se intampla, zic eu. |
|
|
![]()
|
|
Moderator Global ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 5,946 Joined: 17-January 07 From: Bucuresti Member No.: 1,055 ![]() |
Am ramas masca:
Actriţa americană Christina Applegate a declarat, īn emisiunea de televiziune "Good Morning America", că s-a vindecat de cancerul la sān īn urma extirpării ambelor glande mamare şi că, īn prezent, este "curată sută la sută". Actriţa a mărturisit că a decis să apeleze la această procedură medicală radicală, īn urmă cu trei săptămāni, pentru a nu mai fi nevoită să meargă la control medical la fiecare patru luni. Actriţa urmează să fie supusă unor operaţii de reconstrucţie a sānilor īn următoarele patru luni. "Sunt vindecată. Absolut, sunt vindecată şi curată 100%. Au eliminat tot şi cu siguranţă nu voi muri din cauza cancerului la sān", a declarat Applegate. Starul din "Samantha Who?" a fost diagnosticată cu cancer la unul dintre sāni luna trecută, īn urma unui examen de rutină. Applegate a dezvăluit că a īnceput să tremure īn momentul īn care a aflat că suferă de cancer la sān, neştiind ce trebuie să facă şi la cine să apeleze. |
|
|
![]()
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
Am o colega a carei mama si matusa au murit de cancer la san, deci gena e puternica din pacate si se prea poate sa aiba si ea probleme la un moment dat.
Un medic i-a propus sa-i faca mastectomie la ambii asa, preventiv. Ma indoiesc ca sanii unei femei vor deveni vreodata organe bune de aruncat doar asa "preventiv" . Sint parte din feminitatea noastra si sint o parte care are ecouri in personalitatea noastra iar extirparea lor, repet preventiv, ar echivala cu defectarea "eu"-lui nostru. IMO |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 19th June 2025 - 02:42 PM |
|