IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

89 Pages V  « < 21 22 23 24 25 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Un fel de ganduri...despre prietenie pentru o viata, Jurnalul Arianei
kalua
post Mar 1 2008, 11:00 AM
Post #221

Musafir

Eu ma cruceam de sapte ori pe zi cand am ajuns pe meleagurile pe care sunt si cand ma intreba toata lumea la primul serviciu daca-mi face placere ce fac. Nu daca ma descurc, daca fac fata, ci daca-mi place. (IMG:style_emoticons/default/zapacitul.gif) Eu, venita din mijlocul comunismului, unde nimeni nu se interesa de problematica dragului de munca, ma tot gandeam "ce vor astia de la mine? Vin, fac treaba, ca-mi place, ca nu-mi place, seara plec, iar la sfarsitul lunii vine banul". (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)
Nu cred ca exista un job, o meserie, care sa fie facuta numai din placere, toate au si niste parti percepute (subiectiv sau obiectiv) ca un pietroi legat de-un picior, dar daca astea nu predomina si mai avem si norocul de colegi pe gustul nostru, ne putem considera fericite.
Go to the top of the page

+Quote Post
Master of Norule...
post Mar 1 2008, 11:17 AM
Post #222

V.I.P.

Group: Membru de Onoare
From: Flower power
Member No.: 1,880

Poate ca exista si lucruri care nu-ti fac placere la munca dar parerea mea e ca ar trebui sa primeze cele care iti fac placere.Daca nu iti alegi meseria in trend-ul colegilor sau stiu eu influentat de ce si ti-o alegi in functie de ce crezi ca ti s-ar potrivi mai bine si la ce te-ai pricepe mai bine eu zic ca exista multe lucruri pe care le poti faci cu placere la munca. Probabil ca cei caroara le place meseria ce si-au ales-o sunt mai eficenti.

+Quote Post
Ariana
post Mar 1 2008, 01:05 PM
Post #223

Membru de Onoare

Group: Incurabil
From: Timisoara
Member No.: 15

Pescarush (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif) nu exista offtopic aici. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Eu am intalnit oameni "fortati" de parinti la vremea adolescentei sa urmeze un anumit liceu sau chiar o anumita facultate.Iar prin asta a inceput sa se contureze un fel de drama personala a omului respectiv caruia i-a fost ignorat visul.
Visul meu la ora asta este un subiect destul de sensibil pentru ca refuz sa ma confrunt cu el....deocamdata.Sper sa o fac cat mai iute.De fapt asta imi doresc de la mine.Curios e ca lumea imi spune ca de fapt eu stiu ce vreau dar eu sunt convinsa ca nu stiu ce vreau. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Lumea lui Harbarnam,cartea ale carei coperti albastre imi placeau atat de mult!Si desenele...dragute. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

Aaa2002 imi cer scuze daca am interpretat gresit ce ai scris tu.(Si nu-i nimic daca e coltzul meu in fond prietenia e laitmotivul deci e voie...orice).Nu vreau sa judec parintii nimanui never ever,nu vreau sa se inteleaga asta.In fond toti si-au dorit acelasi lucru: sa ne fie cat mai lina viata.Si o perioada supercomplicata pentru parinti cred eu ca e cea in care se intrepatrund varstele,cand sunt alegeri de viata si de moarte.
Mi-as dori tare mult sa o revad pe invatatoarea mea.Nici nu stiu daca mai traieste.
Ce ma enerveaza!Azi am un vocabular sarac.

Hmmm...conteaza mult colegii si mediul in special pentru oamenii care se hranesc din a comunica.
Pe mine asta m-a ingrozit la meseria asta de arhitect,Ideea de a sta singura in fata unui comp de la 8 ore pe zi in sus.As fi inebunit cu siguranta.
Daca as fi urmat trendul as fi fost educatoare cu diploma de pshiholog in care rabufnirile creative ar fi ajuns la nivel de frustrari.
In Romania situatia devine delicata daca ajungi sa iti urasti meseria.Pentru ca stressul si nebunia din jur ne complesesc.Societatea a involuat si suntem atat de egoisti si rai!Si fuga asta dupa bani... (IMG:style_emoticons/default/sad.gif)
Afara lumea este mai adunata...asa percep eu de aici lucrurile si sunt genul de om care nu cred ca ar putea trai altundeva decat in Timisoara.Iar chestiuta asta a fost la un moment dat cruciala pentru mine.

Mai cred ca pana la urma ne orientam spre domeniul in care avem ceva de spus.Si sufletul uman isi cauta in mod inconstient echilibrul.Ne lasam furati hobby-uri care aduc pana la urma satisfactii.Totul e sa nu se transforme in obsesii.Am o teama nebuna de obsesii care mi se par de rau augur.

+Quote Post
Ariana
post Mar 2 2008, 01:07 AM
Post #224

Membru de Onoare

Iar sunt insomniaca si proaspat intoarsa de la cheful de Martie.Imi place mediul in care lucrez,oameni tineri si plini de viata si un boss care a stiut sa ne...creasca pana la urma.

O iau pe Isabel Allende la puricat.E extraordinar cum poate sa scrie femeia asta.Oare toti cilienii sunt ca ea?Dar o sa povestesc si despre ea o data aici si despre fluturi si alte o mie de chestiute care imi fac viata frumoasa.

+Quote Post
Ariana
post Mar 3 2008, 11:23 PM
Post #225

Membru de Onoare

Iar am avut o efuziune creativa pe care mi-am orientat-o asupra parului meu.Asa ca dimineata din ciclul "Surprize,surprize" voi avea ceva in comun cu Morcoveata.Norocul meu ca nu e o culoare permanenta.Cand mi se pune mie piticul pe ceva apai pana nu ii fac placerile piticului de pe creier nu ma las. chit ca nu mai ies din casa o luna (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

Azi drag de primavara si de oameni si multa multa veselie.De vineri sunt intr-o continua buna dispozitie."E de la primavara!" spuse ea."Si tristetea tot de la primavara e!"...mi-am indepartat o suvita rebela de pe frunte si o data cu ea gandurile gri.

Am parasit-o pe Allende pentru Anisoara Odeanu.De ce nu am citit cartulia asta la vremea ei?Mi-e dor de starea de afundat in carti pe care am avut-o in vacanta.E starea mea de calm deplin, de bine total.Si gandul ma duce spre fata nesabuita a lui Llosa.M-oi fi regasit pe acolo?SPER ca nu. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

Vreau la teatru.Asa cum am vrut ghiocei. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Si ieri am regasit poezia aceea a lui Minulescu ,mi-o scrisese Di acum un an si jumatate.(IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Frumoasa poezie.
Sunt in etapa de culturalizare. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Maine iar ne sarbatorim si poimaine si raspoimaine.Si maine trebuie sa pun la cale supriza pentru poimaine.Cea pentru maine e pe cale sa fie descoperita.
Ce frumos reactioneaza oamenii cand le faci surprize! (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

+Quote Post
3A
post Mar 4 2008, 12:54 AM
Post #226

Incurabil

From: Toronto
Member No.: 3,077

Draga Ariana,
e ok, am simtit nevoia sa adaug ca sa nu ramana neintelegeri.
Adevarul e ca sunt la randul meu parinte, si am si eu teama mea, adica nici sa nu-l imping de la spate sa-l fortez cu ceva, dar nici sa-l las in deriva...

E tare rau cand cineva te forteaza cu ceva.
Eu am avut o prietena care tatal ei a fortat-o sa faca liceul economic, sa se fac barman, ca stia ca se castiga bani.
Si ea a fost tare suparata ca nu-i placea meseria asta, ar fi tentat-o ceva liceu cu profil "uman".
Eu am incurajat-o tot timpul in sensul ca i-am spus sa-l ierte pe tatal ei, ca el asa a vazut binele...si nu se stie cu ce bucurii o sa o rasplateasca Dumnezeu. In final cand a terminat liceul si s-a angajat si i-a placut tare mult colectivul unde lucra, atunci nu i s-a mai parut munca asa de urata. Si culmea e ca tot acolo la cunoscut si pe viitorul sot. Ea a avut noroc, ca sa spun asa, pentru ca totul s-a terminat cu bine, dar sunt si cazuri triste din pacate...oameni care raman intepeniti in ceva ce nu le place.

Ma bucur ca suni tare vesela, se simte primavara, cel putin in sufletul tau, ca afara, acolo, nu stiu cum e.

Iti doresc idei cat mai multe sa poti alege surprizele potrivite pentru fiecare eveniment. Asa e, e tare placut cand cineva iti face surprize.

(IMG:style_emoticons/default/kiss.gif)

+Quote Post
Ariana
post Mar 4 2008, 05:36 PM
Post #227

Membru de Onoare

Aaa2 nu cred ca au ramas neintelegeri.
Desi nu sunt parinte incerc sa inteleg.Si sunt convinsa ca e nu dificil ,ci cumpilit de dificil sa ajuti un om sa mearga pe un drum.
Acum eu sunt oarecum pe baricada celor care au avut anumite inclinatii artistice desi nu am excelat in ceea ce am facut.Dar ai mei au descoperit asta si au incurajat aceasta latura a mea si m-au lasat sa imi urmez drumul in sensul acesta desi poate ca la vremea respectiva ar fi visat altceva pentru mine.
Nu mi-au reprosat niciodata ca m-am oprit din drum cand am simtit nevoia sa iau o pauza.Au fost mereu acolo cu un sfat si o vorba buna chiar daca nu au inteles intotdeauna si in prima faza au reactionat ca orice parinte suparandu-se.

Observ ca tu locuiesti in Toronto.Din fericire pentru puiul tau cred ca e un pic mai usor decat in Romania sa il ajuti sa o ia pe o anumita directie.

Eu am o prietena care a fost obligata de parinti sa faca Liceul Pedagogic pentru ca ai ei au considerat la vremea respectiva ca cel mai important lucru e faptul ca la final ai o meserie in mana..Liceul nu a fost deloc asortat cu sufletul ei.Insa avand un caracter foarte puternic si o inteligenta mult peste medie in final peste ani a ajuns acolo unde a visat.
De asta spuneam ca in cazul oamenilor puternici visul invinge si...e frumos.

"Ma bucur ca suni tare vesela, se simte primavara, cel putin in sufletul tau, ca afara, acolo, nu stiu cum e."

Azi a plouat insa desi timpul mi-a furat din energie nu mi-a furat si starea de bine.Atata doar ca nu mai am o putere prea mare de concentrare ceea ce nu imi place. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

"Iti doresc idei cat mai multe sa poti alege surprizele potrivite pentru fiecare eveniment. Asa e, e tare placut cand cineva iti face surprize."

(IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Pe tata il trimit la curs de calculatoare.Inca nu stie, dar cred ca o sa fie bucuros.

+Quote Post
Ariana
post Mar 4 2008, 10:37 PM
Post #228

Membru de Onoare

Tata :"Nu ma duc la nici un curs!Eu stiu sa lucrez la calculator!"
Eu :"Eu te inscriu tu faci ce vrei!"
...(IMG:style_emoticons/default/smile.gif) si astfel am aplicat aceeasi tehnica pe care au folosit-o ei acum aproape 4 ani in perioada de antesoferit.

Maine din nou la faculta...merg cu dezgust dupa episoadele din sesiune si o fac pentru ca mi se pare o chestie de bun simt fata de mine si de institutie.

+Quote Post
3A
post Mar 5 2008, 01:30 AM
Post #229

Incurabil

From: Toronto
Member No.: 3,077

(IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) , ce fain e cand poti sa faci si tu ceva pentru parinti!
Astept urmarea surprizei (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

Da, asa e, e greu, pentru ca toti suntem oameni, si e posibil sa gresim. Cat despre variantele pe care le are fi-miu aici, si eu sper sa-si gaseasca drumul, dar sunt si multe tentatii aici.

Da, asa e, oamenii puternici isi gasesc drumul oricum, in final si-l fac ei insisi chiar daca dureaza uneori mai mult.

Eh, cu lipsa de concentrare, o fi si de la oboseala...

(IMG:style_emoticons/default/kiss.gif)

+Quote Post
Master of Norule...
post Mar 5 2008, 09:42 AM
Post #230

V.I.P.

From: Flower power
Member No.: 1,880

Din cauza impactului la nou poate e reticent tatal tau, dar o data ce invata o sa-i treaca si o sa vrea poate sa invete cat mai multe.

+Quote Post

89 Pages V  « < 21 22 23 24 25 > » 
Reply to this topicStart new topic
2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 19th May 2025 - 01:40 PM